«Το άλμπουμ της ζωής μου»: Ο Γιώργος Τζελέπης αποκαλύπτει στο ThrakiSportS τις αγαπημένες του φωτογραφίες

Επιμέλεια αφιερώματος: Έλενα Καρατζίδου

Αρκετοί λένε πως η Θράκη είναι μια ανεξάντλητη πηγή ταλέντων και είναι πράγματι μια μεγάλη αλήθεια. Ένα από τα τρανά παραδείγματα και ίσως από τους λίγους που το αποδεικνύουν είναι ο Γιώργος Τζελέπης. Μόλις στα 17 του χρόνια έχει καταφέρει να τον γνωρίζει όλη η Ελλάδα και όχι μόνο.

Γέννημα-θρέμμα της Κομοτηνής ξεκίνησε να ασχολείται μόλις από τα 4 του χρόνια με το ποδόσφαιρο. Με την έναρξη λειτουργίας των Ακαδημιών του Πανθρακικού παίρνει ”μεταγραφή” εκεί καθώς ο πατέρας του είναι προπονητής των ακαδημιών. Σταδιακά ανεβαίνει σκαλί σκαλί και ανακαλύπτει καλά τη θέση του τερματοφύλακα με τη βοήθεια του Γιώργου Μπακιρτζίδη τον οποίο ευγνωμονεί μέχρι σήμερα. Συμμετέχει σε πολλούς αγώνες και τουρνουά στα οποία εντυπωσιάζει όσους τον παρακολουθούν. Το ταλέντο του δεν άφησε ασυγκίνητο τον τότε προπονητή τερματοφυλάκων της μεγάλης ομάδας Γιάννη Πλαβούκο ο οποίος άρχισε να το παρακολουθεί εντατικά. Με εισήγηση του λοιπόν μετά από λίγο καιρό ο Πανθρακικός ο οποίος αγωνιζόταν στη Super League προσφέρει στον τότε 15χρονο (παρακάτι) Γιώργο επαγγελματικό συμβόλαιο. Συνεχίζει να αγωνίζεται με στις ακαδημίες με την Κ15 αλλά παράλληλα προπονείται με τους τερματοφύλακες της πρώτης ομάδας Ντάνιελ Φερνάντες, Γιώργο Αθανασιάδη και Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Μέσα σε όλα αυτά έρχεται και η κλήση στις Εθνικές Ομάδες. Σ’έναν αγώνα, στον οποίο ο Γιώργος έκανε απλά αυτό που ήξερε καλά , τον παρακολουθεί ο προπονητής τερματοφυλάκων της Εθνικής Ιταλίας και της Τζένοα, Τζιανλούκα Σπινέλι ο οποίος εκπλήσσεται με το ταλέντο του. Τον προσκαλεί να δοκιμαστεί το Καλοκαίρι στη Τζένοα και εκείνος ταξιδεύει για μια εβδομάδα στην Ιταλία και προπονείται υπό τις οδηγίες του Σπινέλι, πρώην προπονητή του Τζιανλουιτζι Μπουφόν. Με την επιστροφή του συνεχίζει τις προπονήσεις με τον Πανθρακικό και τη μεγάλη ομάδα με στόχο κάποια στιγμή να παίξει βασικός.

Τελικά όπως ήταν και είναι φανερό πετυχαίνει τους στόχους που βάζει και τη Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016 θα αγωνιστεί για 7 λεπτά ως βασικός τερματοφύλακας του Πανθρακικού στο ΟΑΚΑ γράφοντας με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και σπάζοντας 5 ρεκόρ. Είναι μόλις 16 ετών και έγινε ο νεότερος τερματοφύλακας που αγωνίστηκε ποτέ στο πρωτάθλημα της Super League «σπάζοντας» το ρεκόρ του Στέφανου Καπίνο, ο νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε πέρσι στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ξεπερνώντας τον ποδοσφαιριστή του Ατρόμητου Δημήτρη Λημνιού, ο 4ος νεότερος ποδοσφαιριστής, και πρώτος του Πανθρακικού, που αγωνίστηκε στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Κοινώς, μπήκε σε μια ξεχωριστή πεντάδα των πιο νέων ποδοσφαιριστών,μπήκε στο κλαμπ των 30 νεότερων ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί φέτος σε μεγάλη κατηγορία πρωταθλήματος σε ολόκληρο τον κόσμο και μέσα στους 20 στην Ευρώπη και τέλος έσπασε ένα μοναδικό ρεκόρ αναφορικά με την θέση κάτω από τα δοκάρια. Είναι ο πιο νέος τερματοφύλακας την φετινή σεζόν σε ολόκληρο τον κόσμο, που έχει συμμετοχή στο πρωτάθλημα ανώτερης κατηγορίας της χώρας του! Φέτος πλέον στα 17 του χρόνια είναι ο παλαιότερος ποδοσφαιριστής της ομάδας του και δεύτερος τερματοφύλακας της πρώτης ομάδας. Οι ”σειρήνες” του εσωτερικού και του εξωτερικού κρούουν αρκετές φορές αλλά εκείνος μένει προσηλωμένος στην ομάδα της καρδιάς του.

Του ζητήσαμε, όπως κάνουμε κάθε εβδομάδα από κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού της περιοχής μας, να ξεφυλλίσει τα προσωπικά και οικογενειακά άλμπουμ και να επιλέξει ο ίδιος τις 20 φωτογραφίες που αγαπά περισσότερο, που τον έχουν σημαδέψει περισσότερο, που θεωρεί ότι συνοψίζουν την μέχρι σήμερα (αθλητική και όχι μόνο) πορεία του.

O Γιώργος Τζελέπης ανταποκρίθηκε με χαρά σε αυτήν την πρόσκληση – πρόκληση, επέλεξε τις 20 αγαπημένες φωτογραφίες του και ξεφυλλίζει μαζί μας το «άλμπουμ της ζωής του», εξηγώντας τι βλέπουμε σε κάθε εικόνα. Γνωρίστε λοιπόν τον Γιώργο Τζελέπη μέσα από τα μάτια του…Γιώργου Τζελέπη!

Μέσα απο το ThrakiSports και όντας το άλμπουμ της ζωής του,ο Γιώργος θέλησε να στείλει και αυτό το μήνυμα: Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω κάποια άτομα όπως την οικογένεια μου όπου μέσα σε αυτήν βρίσκονται και άλλα δυο άτομα ο Γιώργος Μπακιρτζίδης και ο Τάσος Δανιας και τους παλιούς μου προπονητές τον Γιάννη Πλαβούκο τον Θεόδωρο Κάντα και τον Φίλιππο Μπολοβίνη.