Στον «αέρα» το Ξάνθη-ΟΦΗ αφού «κόλλησαν» στην Αθήνα οι Κρητικοί! Δεν πετούν αεροπλάνα για Μακεδονία και Θράκη

 

Μπορεί να αναχώρησε στις 14:00 το μεσημέρι από το Ηράκλειο η αποστολή του ΟΦΗ για τον αγώνα της Τετάρτης με την Ξάνθη στα Πηγάδια, ωστόσο ακόμα δεν έχει φτάσει στον προορισμό της, που ήταν φυσικά η όμορφη πόλη της Θράκης. Αιτία; Ο χιονιάς που έχει εγκλωβίσει την αποστολή των Κρητικών στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα η αποστολή του ΟΦΗ έφτασε μεν στην Αθήνα, δεν μπόρεσε όμως να πετάξει από εκεί για την Βόρειο Ελλάδα. Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να «πετάξει» στις 18:00 για το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης στην Καβάλα και από εκεί να μεταβεί οδικώς στην πόλη της Θράκης, όμως η κακοκαιρία δεν της επέτρεψε να ταξιδέψει.

Επόμενη λύση ήταν η πτήση που είχε στις 19:00 το βράδυ προς Αλεξανδρούπολη, όμως και αυτή ακυρώθηκε. Επίσης, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που έχουμε από το μεσημέρι στην Θεσσαλονίκη, έχουν ματαιωθεί και όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία», που ήταν η άλλη εναλλακτική λύση, αφού η λειτουργία του αεροδρομίου αυτού έχει ουσιαστικά ανασταλεί.

Ετσι σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Κρήτης, αποφασίστηκε ο ΟΦΗ να διανυκτερεύσει στην πρωτεύουσα και καιρού επιτρέποντος να αναχωρήσει νωρίς το πρωί για την Ξάνθη.

Το πρώτο διαθέσιμο δρομολόγιο είναι στις 7.00 το πρωί για την Αλεξανδρούπολη, ωστόσο εκτιμάται ότι με δεδομένη την τωρινή κατάσταση στον Έβρο (ο νομός κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης) και τον παγετό που θα επικρατεί νωρίς το πρωί, δύσκολα θα πετάξει αεροπλάνο για την Θράκη καθώς δύσκολα θα μπορεί να προσγειωθεί σε μια πίστα που θα θυμίζει περισσότερο… παγοδρόμιο.

Υπάρχει και ένα δρομολόγιο στις 10.00 το πρωί για την Χρυσούπολη της Καβάλας, κάτι που σημαίνει όμως ότι ουσιαστικά ο ΟΦΗ θα πρέπει να πάει σχεδόν κατευθείαν από το αεροδρόμιο στο… γήπεδο, αφού η αναμέτρηση έχει προγραμματιστεί για νωρίς, στις 15:00 το μεσημέρι. Αν πετάξει στις 10.00 (λέμε αν), θα φτάσει Καβάλα στις 11.00, θα είναι στην Ξάνθη λοιπόν στις 12.00 και λογικά θα πάει κατευθείαν στο γήπεδο αφού τρεις ώρες μετά είναι η σέντρα.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα, πάντως, είναι πολύ πιθανό το ματς να αναβληθεί λόγω αδυναμίας προσέλευσης της φιλοξενούμενης ομάδας, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στα Πηγάδια.

Αν πάντως καταφέρει και έρθει με κάποιον τρόπο ο ΟΦΗ, γίνεται αντιληπτό ότι θα έρθει καταταλαιπωρημένος και με τους παίκτες του εξουθενωμένους, αφού θα πρέπει να διανυκτερεύσουν μετά την σημερινή ταλαιπωρία στην Αθήνα και να ξυπνήσουν από τις 4.50 με 5.00 το πρωί για να πάνε έγκαιρα στο αεροδρόμιο και να περιμένουν να δουν αν θα γίνει η πτήση για την Αλεξανδρούπολη…

ΔΕΙΤΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ