Ντεμπούτο με το… αριστερό για τον Σταύρο Κασαμπαλή στην Φινλανδία! Τι έκαναν οι άλλοι Εβρίτες του εξωτερικού…

 

Το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Λέκα Βόλευ στο πρωτάθλημα Φινάνδίας πραγματοποίησε ο Σταύρος Κασαμπαλής, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πανηγυρίσει τη πρώτη του νίκη με τη νέα του ομάδα.

Η Λέκα γνώρισε την ήττα από την Χουρικάνια, τις… “Ρουκέτες” του φινλανδικού βόλεϊ με 3-1 (23-25, 25-21, 25-20, 25-22),έπεσε στην ππροτελευταια θέση με 10 βαθμούς, με τον Κασαμπαλή ωστόσο να δέχεται το “θερμό” καλοσώρισμα από τον κόσμο της ομάδας στο παγωμένο Κουόπιο.

Στο καμπιονάτο, άλλη μια νίκη, την τρίτη συνεχόμενη πήρε η Βερόνα στην προσπάθειά της να καλύψει το χαμένο έδαφος και να πλησιάσει την τετράδα. Η ομάδα του Δημήτρη Τζούριτς επικράτησε με 3-0 της Ραβένα για να μειώσει τη διαφορά από την τέταρτη Μόντενα στους 6 βαθμούς.

Ο Ορεστιαδίτης αρχηγός της Εθνικής Ομάδας πήρε 16 πόντους με 12/19 επιθέσεις, 2 άσσους, 2 μπλοκ και μαζί με τον Ούρος Κοβάτσεβιτς (16π, 71% επ) οδήγησαν την ομάδα τους στη νίκη. Αντίθετα η Πιατσέντζα του Γιώργου Τζιουμάκα δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με 3-0 από την Τρεντίνο. Ο Τζιουμάκας μπήκε αλλαγή για να πάρει 4 σερβίς.

Στην Πολωνία η Τσουπρουμι Λούμπιν του Ραφαήλ Κουμεντάκη συνέχισε με εύκολη νίκη με 3-0 επί της Εφεκτορ Κίελτσε. Επίσης, στην Αυστρία η Ποζογίλνιτσα του Ανέστη Δαλακούρα νίκησε εύκολα με 3-0 σετ την Ρίεντ εκτός έδρας. Τέλος, στη Γερμανία η Μιτελντόιτσλαντ του Κώστα Δαλακούρα δεν είχε αγώνα αφού το πρωτάθλημα ξεκινά ξανά μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων το προσεχές Σαββατοκύριακο.