LIVE η εξέλιξη των καιρικών φαινομένων στην Θράκη! Συνεχής ενημέρωση και χρηστικές πληροφορίες για την κακοκαιρία…

 

Βαρύς χιονιάς σαρώνει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από το βράδυ της Παρασκευής. Η επιδείνωση του καιρού ραγδαία, με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες πλήττουν και τη Θράκη. To ThrakiSports θα σας ενημερώνει ανά πάσα στιγμή για τα καιρικά φαινόμενα σε κάθε περιοχή της Θράκης, τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από αυτά καθώς και τις ανακοινώσεις από φορείς και συλλόγους σχετικά με τη κακοκαιρία.

Καλησπέρα. Μέσα από αυτήν την ανάρτηση θα ενημερώνεστε για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων στην Θράκη και όλες τις χρηστικές πληροφορίες που χρειάζεστε για την αντιμετώπιση των φαινομένων…

 

Ώρα 14:05   ΚΛΕΙΣΤΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ &  ΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ.

Αναλυτικά: Στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Ορεστιάδας τα σχολεία θα είναι κλειστά όπως επίσης και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Ορεστιάδας (Α΄ Παιδικός Σταθμός, Β΄ Παιδικός Σταθμός, Γ΄ Παιδικός Σταθμός , Δ΄ Παιδικός Σταθμός, παιδικός σταθμός Ριζίων, παιδικός σταθμός Δικαίων, παιδικός σταθμός Κυπρίνου, παιδικός σταθμός Βύσσας)

– Στο Δήμο Διδυμοτείχου KΛΕΙΣΤΑ.

– Στο Δήμο Σουφλίου θα είναι ΚΛΕΙΣΤΑ.

– Στο Δήμο Αλεξανδρούπολης θα είναι ΚΛΕΙΣΤΑ ενώ οι παιδικοί σταθμοί ανοιχτοί.

– Στο Δήμο Σαμοθράκης θα είναι ΚΛΕΙΣΤΑ.

Ώρα 14:18  ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ
Με απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Σταυρίδη όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 10 Ιανουαρίου. Το ίδιο ισχύει και για τους παιδικούς σταθμούς

Ώρα 14:24 ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΠΘ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Σύμφωνα με απόφαση του Πρύτανη κ. Αθανασίου Καραμπίνη τα μαθήματα αναβάλλονται έως και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, ενώ τα Τμήματα του ΔΠΘ θα φροντίσουν για την αναπλήρωση του διδακτικού έργου.

Ώρα 14:32 ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Το τσουχτερό κρύο και οι χαμηλές θερμοκρασίες στα κλειστά γυμνστήρια ανάγκασαν τους υπεύθυνους στις ακαδημίες μπάσκετ της Ασπίδας Ξάνθης και του Λεύκιππου Ξάνθης να αναβάλουν τις προπονήσεις των Ακαδημιών τους για σήμερα, ενώ για αύριο θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση

Ώρα 14:38 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Δ.Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

-Στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Σουφλίου προς Γιαννούλη, Σιδηρών και Κοτρωνιά, δήμου Σουφλίου-μεγάλο Δέρειο, μικρό Δέρειο, Ρούσα, Γονικό

Δ.Α. ΞΑΝΘΗΣ

– Π.Ε.Ο. Ξάνθης-Δράμας και επαρχιακό δίκτυο πρώην δήμου Σταυρούπολης.

– Ε.Ο. Ξάνθης – Μ.Σ. Αγ. Κωνσταντίνος ( Ελληνοβουλγαρική μεθόριος) και στο επαρχιακό δίκτυο του δήμου Μύκης.

– Στο μεγαλύτερο τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου δήμου Τοπείρου (Νοτιοδυτικό τμήμα νομού Ξάνθης) και όλο το μήκος Π.Ε.Ο. Ξάνθης – Καβάλας.

– Σε τμήματα του οδικού δικτύου δήμου Αβδήρων ( Νοτιοανατολικό τμήμα νομού Ξάνθης) και κατά μήκος Π.Ε.Ο. Ξάνθης-Κομοτηνής.

Δ.Α. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

– Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ

– Από το 2ο χλμ. Ν. Σάντας – Κέχρου και Ν. Σάντας- Σάπκας (Δέρειου) καθώς επίσης και στο σύνολο του ορεινού όγκου των οικισμών του δήμου Αρριανών.

Ώρα 14:52 ΠΩΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

-ΚΤΕΛ ΕΒΡΟΥ:Με μεγάλη δυσκολία και αρκετές καθυστερήσεις πραγματοποιούνται τα  δρομολόγια του ΚΤΕΛ Έβρου.

-ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ:Αν το επιτρέψει ο καιρός το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη θα πραγματοποιηθεί στις 15:00.

-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ:Το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» είναι ανοικτό και λειτουργεί κανονικά, ενώ δεν έχει ακυρωθεί καμία πτήση.

Ώρα 15:01 ΔΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΑΙΤΕ ΣΑΠΩΝ

Με απόφαση του Διευθυντή του Παραρτήματος Αθανάσιου Καραφύλλη  και τη σύμφωνη γνώμη της επιστημονικής υπευθύνου του ΕΠΠΑΙΚ Αικατερίνης Κασιμάτη, το Παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σάπες δε θα λειτουργήσει τη Δευτέρα 9-1-2017 και  Τρίτη 10-1-2017 λόγω του παγετού που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή.

Ώρα 15:13 ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΥ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο:Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές σε Κεντρική Μακεδονία (Κυρίως στη Χαλκιδική), την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους στη Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην Αττική παροδικές χιονοπτώσεις από απόψε το βράδυ οι οποίες θα είναι κατα τόπου πυκνές στα Βόρεια.
Παγετός κατά τόπους ισχυρός ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

Ώρα 15:19 ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΡΙΑΝΩΝ

Κλειστά θα είναι και αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου τα σχολεία του Δήμου Αρριανών Ροδόπης, με απόφαση του δημάρχου Αμέτ Ριτβάν

Ώρα 15:25 ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Και η Ακαδημία μπάσκετ του ΓΑΣ Κομοτηνή δεν θα πραγματοποιήσει σήμερα τις προπονήσεις της (δείτε ΕΔΩ)

Ώρα 15:34 ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΚΑΙ ΙΑΣΜΟ

Ο Δήμος Κομοτηνής ανακοίνωσε ότι τη Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κομοτηνής θα παραμείνουν κλειστές, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του παγετού που επικρατεί.

Κλειστές θα παραμείνουν και οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ιάσμου λόγω παγετού (σύμφωνα με το άρθρο 94 του Ν.3852/2010).

Ώρα 16:06 ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΞΑΝΘΗΣ

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2016 όλα τα σχολεία Δημοτικά- Γυμνάσια και Λύκεια στον Νομό Ξάνθης.

Ώρα 16:17 ΠΙΘΑΝΗ Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΗΣ ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ

Πιθανή είναι η αναβολή των αγώνων Κυπέλλου στον Έβρο λόγω των καιρικών συνθηκών (δείτε ΕΔΩ)

Ώρα 16:32 ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΗΣ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ
Αναβλήθηκαν οι αγώνες Κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης, που ήταν να γίνουν την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου (δείτε ΕΔΩ)

Ώρα 16:48 ΑΝΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΗΣ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ

Και οι αγώνες Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης αναβλήθηκαν την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου (δείτε ΕΔΩ)

Ώρα 17:05 ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ ΞΑΝΘΗΣ, ΤΟΥ ΓΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Αντίθετα ορίστηκαν οι αγώνες της Ασπίδας Ξάνθης σε ανδρικό και γυναικείο πρωτάθλημα, καθώς και των ΓΑΣ και ΑΕ Κομοτηνής, που αναβλήθηκαν την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Δείτε το πρόγραμμα των δύο ομάδων της Ασπίδα με ένα κλικ ΕΔΩ και το πρόγραμμα των δύο ομάδων της Κομοτηνής με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ώρα 17:28 ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ Ο ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ – ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στον επαρχιακό δρόμο Μαρωνείας – Κομοτηνής, ο οποίος είναι παγωμένος και ιδιαίτερα επικίνδυνος. Όσοι οδηγούν σε εκείνο το κομμάτι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους και αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ώρα 18:03 ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΟΓΑΡΑ, ΝΙΚΗΣ ΑΠΑΛΟΥ

Λόγω κακών καιρικών συνθηκών και ψύχους υπάρχει αναβολή προπονήσεων όλων των τμημάτων της Ακαδημίας Παναγιώτη Λογαρα, Νίκης Απαλού για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη. Θα υπάρξει ενημέρωση για την Τετάρτη και μετά.

Ώρα 18:34 ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Λόγω του κρύου οι προπονήσεις στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων θα ξεκινήσουν και πάλι την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου.

Ώρα 19:50 ΑΝΑΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ

Τη διακοπή όλης της αγωνιστικής δραστηριότητας μέχρι την Κυριακή ανακοίνωσε η ΕΠΣ Έβρου. Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Ώρα 20:22 ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Παρότι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν αύριο κλειστά, οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Κομοτηνή θα είναι ανοιχτοί όπως και σήμερα, καθότι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα θέρμανσης

Ώρα 21:40 ΠΥΚΝΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΑΚΑΖΑ

Πυκνό χιόνι πέφτει αυτή τη στιγμή στο συνοριακό σταθμό της Μακάζα. Υπάρχει φυσικά και χιονόστρωση και λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και πάγος.

Ωρα 22:33  XIONIA ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΕΚΟΠΗ ΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Ο κομοτηναίος διαιτητής Χρήστος Γκράνας αποφάσισε να ολοκληρωθεί κανονικά το Παναθηναϊκός – Κέρκυρα παρά την πυκνή χιονόπτωση που έχει αυτήν την ώρα και στην Αθήνα. Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-0 και έπιασε Ξάνθη και Πανιώνιο στην βαθμολογία, δείτε λεπτομέρειες και την βαθμολογία με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 23:50  Η ΣΥΝΟΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

Μεγάλα προβλήματα σε όλη την Θράκη προκαλούν οι χιονοπτώσεις και κυρίως ο ισχυρός παγετός. Σε πολλά τμήματα του επαρχιακού κυρίως δικτύου είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλο το γεωγραφικό μας διαμέρισμα την Τρίτη. Κάπου εδώ κλείνουμε την live ενημέρωση, αλλά θα είμαστε και πάλι μαζί από το πρωί για όλα τα νεώτερα, μέσα από αυτήν την ίδια ανάρτηση.

ΤΡΙΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ωρα 08:53  ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Ούτε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα σχολεία στο δήμο Ορεστιάδας, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών. Η  σχετική ανακοίνωση από τον Δήμο Ορεστιάδας εκδόθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης. Περισσότερα με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 08:57  ΕΝΤΟΝΗ Η ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Αξίζει να σημειωθεί ότι από χθες το βράδυ, χιονίζει έντονα στο βόρειο τμήμα του Έβρου, όπως μεταφέρει η ιστοσελίδα thrakinea του Γιάννη Τομαδάκη, που έχει την έδρα της στην Ορεστιάδα..

Ωρα 09:12  ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Κλειστά αύριο και τα σχολεία της Σαμοθράκης, όπως έγινε γνωστό νωρίς το πρωί. Αναμένονται και οι ανακοινώσεις των άλλων δήμων του Έβρου αλλά και από Ροδόπη και Ξάνθη τις επόμενες ώρες.

Ωρα 09:27  ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΞΑΝΘΗ – ΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Δεν θα μείνει όπως όλα δείχνουν ανεπηρέαστο και το παιχνίδι Ξάνθη – ΟΦΗ για το Κϋπελλο Ελλάδος από την κακοκαιρία. Αν και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, τα προγνωστικά μοντέλα κάνουν λόγο για έντονο χιονόπτωση την ώρα διεξαγωγής του αγώνα, το μεσημέρι της Τετάρτης. Μέχρι τότε δεν θα έχει ανέβει η θερμοκρασία πάνω από το μηδέν, οπότε οτιδήποτε έχει πέσει θα είναι πάγος. Εν αναμονή ανακοινώσεων από την ΕΠΟ, διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 09:53   ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Μπορεί να θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία πουθενά στον Έβρο και αύριο Τετάρτη, ωστόσο ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αναμένεται να εκδώσει απόφαση πιο αργά σήμερα, γύρω στη 1.00 το μεσημέρι. Αυτό ανέφερε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας του νομού Βαγγέλης Λαμπάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό Μaximum νωρίς  το πρωί.

Ωρα 10:22  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΡΟΔΟΠΗ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Θα περιμένουν φαίνεται λίγες ώρες οι αρμόδιες αρχές στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης για να αποφασιστεί τι θα γίνει με τα σχολεία την Τετάρτη. Την Τρίτη παραμένουν κλειστά σε όλη την Θράκη, ως γνωστόν.

Ωρα 10:50  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΟΓΚΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Σύμφωνα με την Αστυνομία Ξάνθης, προβλήματα παρουσιάζει η  κίνηση στο ορεινό οδικό δίκτυο και χρειάζονται αλυσίδες στην ΕΟ Ξάνθης – Ελληνοβουλγαρικών συνόρων.

Ωρα 11:04   ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΕ ΡΟΔΟΠΗ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗ

Εν αναμονή ανακοινώσεων μέσα στις επόμενες δυο ώρες για το αν θα ανοίξουν τα σχολεία αύριο σε Ροδόπη και Ξάνθη. Είναι πολύ πιθανό πάντως να μην ανοίξουν ούτε αύριο τετάρτη.

Ωρα 11:32  ΣΤΟΝ ΕΧΙΝΟ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Οπως μεταδίδει το xanthi2, στον Εχίνο βρίσκεται από το πρωί και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο οποίος αναφέρει ότι το χιόνι είναι πυκνό και καταβάλλονται προσπάθειες από το πρωί να κρατηθεί ανοιχτός ο κεντρικός δρόμος. Όπως σημειώνει, αργότερα θα ληφθεί και η απόφαση για τη λειτουργία των σχολείων ή μη, την Τετάρτη.

Η Εγνατία Οδός παραμένει ανοιχτή αλλά απαιτείται προσοχή καθώς η συνεχής χιονόπτωση δημιουργεί προβλήματα. Οι θερμοκρασίες παραμένουν χαμηλές και ο αέρας επιδεινώνει την αίσθηση, χωρίς πάντως άλλα προβλήματα. Τελος, το Λιμεναρχείο έχει κοινοποιήσει Δελτίο Αναγγελίας Θυελλωδών Ανέμων καθώς η έντασή τους θα φτάσει στο Θρακικό τα 8 μποφώρ από ΒΑ διευθύνσεις.

Σύμφωνα με τις περισσότερες προγνώσεις η χιονόπτωση θα συνεχιστεί στην περιοχή της ΑΜΘ και μετά το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται πρόσκαιρη βελτίωση.

Ώρα 11:54 ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης μόλις εξέδωσε ανακοίνωση ότι όλες οι σχολικές μονάδες του Νομού θα παραμείνουν κλειστές και αύριο Τετάρτη 11/1/2017 λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού. Λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 12:01   ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Ολόκληρος ο Νομός Έβρου βρίσκεται σε μια απέραντη “κατάψυξη”, με πολικές θερμοκρασίες και παγετό σε όλη την επικράτεια. Το e-evros επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς όπου δήλωσε τα εξής:

«Έχουμε χιόνι και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και το οδόστρωμα είναι αρκετά ολισθηρό. Το εθνικό δίκτυο είναι ανοικτό ενώ στο επαρχιακό ορεινό οδικό δίκτυο είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Μεγάλη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι πολίτες και να ακολουθήσουν τις συμβουλές της πολιτικής προστασίας και της τροχαίας».

Ωρα 12:08   ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Λόγω των συνεχιζόμενων ακραίων δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στο Δήμο Μαρώνειας Σαπών και μετά από νέα αξιολόγηση της κατάστασης στις σχολικές μονάδες αλλά και στο οδικό δίκτυο, με απόφαση του Δημάρχου Μαρώνειας Σαπών Γιάννη Σταυρίδη, όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017. Το αυτό ισχύει και για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Ωρα 12:26  ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα παρακάτω τμήματα του οδικού δικτύου της Μακεδονίας και της Θράκης:

Δ.Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο των Χωριών Μεγάλο Δέρειο, μικρό Δέρειο, Γονικό Ρούσα, δήμου Σουφλίου.

Δ.Α. ΞΑΝΘΗΣ:  Ε.Ο. Ξάνθης– Σταυρούπολης Δράμας πό 4ο χλμ. και σε όλο το επαρχιακό δίκτυο πρώην δήμου Σταυρούπολης. Ε.Ο. Ξάνθης – Εχίνου, από 4ο χλμ. και κατά μήκος της Ε.Ο. Ξάνθης – Μ.Σ. Αγ. ΚΩΝ/ΝΟΥ Επ. Οδικό δίκτυο δήμου Μύκης.  Στις δημοτικές οδούς εντός οικισμών του δήμου Αβδήρων (νοτιοανατολικό τμήμα του νομού). Δημοτικές οδούς εντός των οικισμών του δήμου ΤΟΠΕΙΡΟΥ (νοτιοδυτικό τμήμα του νομού).

Δ.Α. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ:  Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ: Ε.Ο. Δράμας – Σιδηρονέρου – Σκαλωτής.  Ε.Ο. Δράμας – Εξοχής. Ε.Ο. Δράμας – Παρανεστίου.

Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ:  Από το 2ο χλμ. Ν. Σάντας – Κέχρου και Ν. Σάντας- Σάπκας (Δέρειου). καθώς επίσης και στο σύνολο του ορεινού όγκου των οικισμών του δήμου Αρριανών.

Δ.Α. ΚΑΒΑΛΑΣ:  Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας από το ύψος της Ελευθερούπολης έως Πλατανότοπο.     Ορεινό δίκτυο του νομού.     Όλο το οδικό δίκτυο του δήμου Θάσου, του δήμου Παγγαίου (εκτός Εγνατίας οδού) και στους μη     κεντρικούς δρόμους της Καβάλας.

Ωρα 12:35  ΣΟΒΑΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΧΙΟΝΙΖΕΙ

Η Σαμοθράκη φαίνεται να είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση μιας και αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα έλλειψης και καυσίμων και ανθρωπίνων πόρων. Όπως αναφέρει το e-evros, οι ανάγκες της αντιμετωπίζονται μόνο με 4 μηχανήματα εκχιονισμού από τα οποία το ένα χειρίζεται ο αντιδήμαρχος, το άλλο ο υδραυλικός του νήσιού και το τρίτο ο ηλεκτρολόγος.

Το πρόβλημα επιδεινώνεται από το γεγονός ότι υπάρχουν ζημιές στο αρδευτικό δίκτυο λόγω παγωνιάς, αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν διότι ο μοναδικός υδραυλικός του νησιού είναι και ο χειριστής του εκχιονιστικού μηχανήματος.

Και το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι πως και ο μοναδικός ηλεκτρολόγος του νησιού είναι ο οδηγός της αλατιέρας, οπότε ούτε τα ηλεκτρολογικά προβλήματα του νησιού μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Ώρα 12:50 ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΡΙΑΝΩΝ

Ανακοινώθηκε ότι αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αρριανών θα παραμείνουν κλειστές, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του παγετού που επικρατεί.

Ώρα 13:03  ΠΡΟΣ ΑΝΑΒΟΛΗ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φωτογραφίες από το χιονισμένο Βικελίδης δημοσιεύθηκαν εδώ και λίγη ώρα. Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για αύριο, ο Ολυμπιακός μετά την ταλαιπωρία στην Ξάνθη αποφάσισε να πάει αυθημερόν αν γίνει το παιχνίδι αλλά όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα γίνει.

Ωρα 13:28  ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΠΗ

Απαγόρευση θήρας λόγω επικράτησης ιδιαιτέρως δυσμενών καιρικών συνθηκών, στην περιοχή ευθύνης της Δ/νσης Δασών Ροδόπης ανακοίνωσε η τελευταία. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Σας γνωρίζουμε ότι απαγορεύεται η θήρα παντός θηράματος, στην περιοχή ευθύνης της Δ/νσης Δασών Ροδόπης, από 10-1-2017 μέχρι και τις 12-1-2017, λόγω των ιδιαιτέρως δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Παρακαλούμε τους κυνηγούς για την εφαρμογή της παραπάνω απαγόρευσης».

Ωρα 13:35  ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

Απαγόρευση της θήρας λόγω ιδιαιτέρως δυσμενών καιρικών συνθηκών Δασαρχείου Διδυμοτείχου: «Απαγορεύουμε στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου από 10-01-2017 και μέχρι νεοτέρας, την άσκηση του κυνηγιού όλων των θηραμάτων (τριχωτών & πτερωτών) λόγω των ιδιαιτέρως δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Η τήρησή της ανατίθεται στα Δασικά όργανα, στην Ελληνική Αστυνομία, στους Ιδιωτικούς Φύλακες Θήρας & σε κάθε φιλόνομο πολίτη. Οι παραβάτες της τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Δασικού Κώδικα & των λοιπών περί θήρας διατάξεων που ισχύουν».

Ωρα 13:41  ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Απαγόρευση θήρας λόγω επικράτησης ιδιαιτέρως δυσμενών καιρικών συνθηκών στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης. «Ανακοινώνουμε στους φίλους κυνηγούς ότι σε εφαρμογή της 24541/3-11-2016 Απόφασης Γενικού Γραμ. Αποκ. Διοίκησης Μακ.-Θράκης (ΦΕΚ 3720/Β/2016), απαγορεύουμε την θήρα παντός θηράματος στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Αλεξ/πολης από 09-01-2017 και μέχρι νεωτέρας λόγω των ιδιαιτέρως δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Παρακαλούμε τους κυνηγούς για την εφαρμογή παραπάνω απαγόρευσης».

Ωρα 14:31  ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Κλειστό για δύο ημέρα θα παραμείνει σήμερα και αύριο το Κολυμβητήριο Ορεστιάδας εξαιτίας της κακοκαιρίας. Διαβάστε λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 14:54   ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΦΕΡΕΣ

Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελου Λαμπάκη κλειστά θα παραμείνουν για την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2017 τα σχολεία μόνο στις Φέρες. Στον υπόλοιπο Δήμο Αλεξανδρούπολης, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.
Με την αρ. πρωτ. 23/10-01-2017 Απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελου Λαμπάκη, συνεχίζεται η διακοπή των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δημοτική Ενότητα Φερών του Καλλικρατικού Δήμου Αλεξανδρούπολης την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών (κακοκαιρίας, παγετού και ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών).
Τα μαθήματα στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον υπόλοιπο Καλλικρατικό Δήμο Αλεξανδρούπολης θα γίνουν κανονικά.

Ωρα 15:09  ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΒΡΟ

Όπως αναφέρουν αναγνώστες του ThrakiSportS, πρωτοφανής σε ένταση χιονοθύελλα βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την στιγμή σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο.

Ωρα 15:14  ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΜΑΤΣ ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΟΥΔΕΝ ΝΕΩΤΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΞΑΝΘΗ-ΟΦΗ

Σε οριστική αναβολή οδηγείται η αναμέτρηση Αρης – Ολυμπιακός όπως πλέον διαρρέεται από όλες τις πλευρές και αναμένεται επίσημη ενημέρωση. Υπενθυμίζεται ότι από χθες έχει αναβληθεί και το σημερινό Λεβαδειακός – ΑΕΚ. Ουδέν νεώτερο για την τύχη του Ξάνθη – ΟΦΗ που έχει προγραμματιστεί για αύριο και μέχρι στιγμής διεξάγεται κανονικά.

Ωρα 15:18   ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΕΥΜΟΙΡΟΥ

Με δυσκολία ξεκίνησε η προετοιμασία των δύο ομάδων της Ασπίδας για τις κρίσιμες αναμετρήσεις που δίνουν την Κυριακή στα εθνικά πρωταθλήματα που αγωνίζονται. Το χιόνι και οι παγωμένοι δρόμοι δυσκολεύουν την μετακίνηση στην Ξάνθη, ενώ πρόβλημα υπάρχει και στο κλειστό του Ευμοίρου. Διαβάστε λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 15:33  ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κομοτηνής θα παραμείνουν κλειστές, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του παγετού που επικρατεί. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί παραμένουν ανοιχτοί, σύμφωνα με ενημέρωση που υπήρξε πριν λίγο από τον Δήμο Κομοτηνής.

Ωρα 15:51  ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ

Ο Δημητρης Πέτροβιτς μιλώντας στο e-evros ανέφερε πως υπάρχει κάποιο θέμα με την έλλειψη του αλατιού αλλά όπως τόνισε θα λυθεί πολύ σύντομα. Ωστόσο, επισήμανε επίσης πως είναι υπό σκέψη το θέμα να κυρηχθεί ο νομός σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, κάτι που θα αποφασιστεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Ωρα 16:07  ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΑΣΜΟΥ

Μετά τους Δήμους Κομοτηνής, Μαρωνείας – Σαπών και Αρριανών, και ο Δήμος Ιάσμου ανακοίνωσε ότι θα είναι κλειστά τα σχολεία και αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου. Σχετική απόφαση υπέγραψε ο δήμαρχος Καδή Ισμέτ.

ΩΡΑ 16:20  VIRAL ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΣΚΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΥΘΙΟΥ

Viral έχει γίνει πλέον το βίντεο που ανέβηκε χθες στο youtube και αναπαρήγαγε και το ThrakiSportS με κάποιον κάτοικο του Πυθίου που φόρεσε χιονοπέδιλα και έκανε σκι στους δρόμους του χωριού. Θυμηθείτε το θέμα με ένα κλικ ΕΔΩ.

ΩΡΑ 16:48  ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΜΙΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΑΝΘΗ-ΟΦΗ

Όπως ανακοίνωσε επισήμως η ΕΠΟ, το προγραμματισμένο για την Πέμπτη ματς Κυπέλλου ανάμεσα στην Λαμία και τον Ατρόμητο αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστή και η αναβολή του Αρης – Ολυμπιακός, ενώ ήδη έχει αναβληθεί και το Λεβαδειακός – ΑΕΚ. Καμία ενημέρωση δεν υπάρχει για το ματς Ξάνθη-ΟΦΗ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται η αναβολή των αγώνων της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Άρης-Ολυμπιακός, Λαμία-Ατρόμητος, κατόπιν σχετικών έγγραφων αιτημάτων του Άρη, του Ολυμπιακού και της Λαμίας, καθώς επίσης και αντίστοιχης βεβαίωσης των οικείων Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων ότι δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή τους εξαιτίας των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από ακραία καιρικά φαινόμενα. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής τους θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών».

ΩΡΑ 17:01  ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ Ο ΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Κανονικά στο μεταξύ αναχώρησε ο ΟΦΗ για την Ξάνθη, λεπτομέρειες για την αποστολή της κρητικής ομάδας με ένα κλικ ΕΔΩ.

ΏΡΑ 17:16 ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ Δ.ΙΕΚ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ορεστιάδας θα παραμείνει κλειστό και αύριο Τετάρτη 11-01-2017 για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Επίσης και το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Διδυμοτείχου θα μείνει κλειστό αύριο Τετάρτη 11-01-2017

ΩΡΑ 17:37 ΠΙΘΑΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος ανά περιοχές, ανάμεσά τους και η Ξάνθη,  προβλέπονται για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυξημένης ζήτησης σε ενέργεια στη χώρα.
Όπως σημειώνεται σχετικά, στο σχεδιασμό είναι να υπάρξουν διακοπές ρεύματος, τμηματικά,  ανά μία ώρα σε περιοχές. Πάντως παρότι υπάρχει ετοιμότητα,, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ξάνθη θα αποφύγει αυτό το ενδεχόμενο την Τρίτη και είναι πιθανότερο να σημειωθούν διακοπές ρεύματος την Τετάρτη.

ΩΡΑ 17:55 ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ-ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Πολύ δύσκολα κινούνται τα οχήματα αυτή τη στιγμή στην Εθνική Οδό Αρδανίου-Ορεστιάδας στο ύψος του Ασημένιου καθώς η περιορισμένη ορατότητα που προκαλεί η έντονη χιονόπτωση και ο πάγος.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει νταλίκα που έχει διπλώσει με αποτέλεσμα να έχουν δυσκολέψει ακόμα περισσότερο οι συνθήκες της κυκλοφορίας. Οι αρχές προειδοποιούν συνεχώς τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και τα οχήματα να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες

ΩΡΑ 18:12 ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΑΣΠΑΙΤΕ ΣΑΠΩΝ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΚΑΙ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Με απόφαση του διευθυντή του παραρτήματος κ. Καραφύλλη Αθανάσιου και τη σύμφωνη γνώμη της επιστημονικής υπευθύνου του ΕΠΠΑΙΚ κας, Κασιμάτη Αικατερίνης, το παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σάπες θα παραμείνει κλειστό αύριο Τετάρτη 11-1-2017 και την Πέμπτη 12-1-2017 λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

ΏΡΑ 18:26 ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιούνται μέχρι αυτή την ώρα τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ από Θεσσαλονίκη για Κομοτηνή και το αντίστροφο.

ΩΡΑ 18:46 ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΝΤΟΝΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Αναγνώστης του ThrakiSports μας έστειλε φωτογραφίες από τη κατάσταση που επικρατεί στην Ορεστιάδα αυτή την ώρα. Οι πρώτες φωτογραφίες είναι από τη κεντρική πλατεία της πόλης

ΏΡΑ 19:02 ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΘΡΑΚΗ (ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ)

-ΞΑΝΘΗ:Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στο Νομό Ξάνθης.
-ΡΟΔΟΠΗ:Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο Δήμο Κομοτηνής,Αρριανών,Μαρωνείας-Σαπών,Ιάσμου. Θα λειτουργήσουν κανονικά οι παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Κομοτηνής.
-ΈΒΡΟΣ:Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο Δήμο Ορεστιάδας και στη Σαμοθράκη.Ανοιχτά θα είναι τα σχολεία στην Αλεξανδρούπολη εκτός από τις Φέρες που τα σχολεία θα εξακολουθήσουν να είναι κλειστά και αύριο.

ΏΡΑ 19:25 SOS ΕΚΠΕΜΠΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

«Για τέταρτη φορά το φετινό χειμώνα ο Δημοτικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας καλείται να αντιμετωπίσει το κύμα χιονιά στη Σαμοθράκη. Το τελευταίο κύμα που ξεκίνησε στις 7 Ιανουαρίου αντιμετωπίζεται μέχρι στιγμής σε ικανοποιητικό βαθμό από τον Δήμο, ο οποίος διαθέτει μόλις 4 μηχανήματα, ένα σε κάθε είδος, καμία αλατιέρα και 3 εργάτες καθαριότητας» δήλωσε ο Δήμαρχος..
Ο Αντιδήμαρχος καταβάλει τεράστιες προσπάθειες ως χειριστής ο ίδιος ενός από τα εκχιονιστικά τα οποία λειτουργούν 16 ώρες το 24 ώρο τις τελευταίες 4 μέρες.
Αν τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίσουν και δε δοθεί οικονομική βοήθεια για την δυνατότητα έκτακτης πρόσληψης εργατών, χειριστών και την προμήθεια καυσίμων, ο μηχανισμός και το σχέδιο μας θα καταρρεύσει.

ΏΡΑ 19:45 ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΕΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΕΒΡΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς ο Έβρος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασιας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασιας κηρύχθηκε ο Έβρος, με απόφαση του περιφερειάρχη Χρήστου Μετιου, λόγω του σφοδρού μετώπου κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τον ακριτικό μας νομό.

 

ΏΡΑ 19:05 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Με μεγάλη ένταση συνεχίζεται η χιονόπτωση στα ορεινά της Ξάνθης και η μετακίνηση γίνεται με μεγάλη δυσκολία και μόνο με αλυσίδες

ΩΡΑ 19:26 ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Ορεστιάδας Πασχάλη Συριτούδη, απαγορεύεται η κυκλοφορία κάθε οχήματος στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ευθύνης της αστυνομικής διεύθυνσης Ορεστιάδας καθώς και η έξοδος όλων των οχημάτων από το συνοριακό σημείο Κυπρίνου.
Παράλληλα απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών στο εθνικό δίκτυο Ορμενίου – Αλεξανδρούπολης για όσο διάστημα επικρατούν χιονοπτώσεις και παγετός καθώς υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

ΩΡΑ 19:57 ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Ακυρώθηκε η πτήση των 19:00 απο Αθήνα για Αλεξανδρούπολη και η πτήση των 18:00 απο Αθήνα και Καβάλα.Το ίδιο συνέβη και με τις πτήσεις επιστροφής προς Αθήνα και από τα δυο αεροδρόμια.

ΏΡΑ 20:19 ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟΥ ΚΡΥΟΥ

Το χιόνι και οι παγωμένοι δρόμοι δυσκόλεψαν τη μετακίνηση απο τη Ξάνθη στον Εύμοιρο και η σημερινή προπόνηση δεν πραγματοποιήθηκε. Θυμηθείτε το θέμα με ένα κλικ ΕΔΩ

ΏΡΑ 20:45 ΈΝΤΟΝΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Πέρα από τα ορεινά της Ξάνθης, έντονη χιονόπτωση επικρατεί και τη πόλη της Ξάνθης και η ένταση της δυναμώνει ώρα με την ώρα.

ΏΡΑ 21:09 ΠΟΛΛΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟ ΜΕΘΩΡΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΝΥΜΦΑΙΑ-ΜΑΚΑΖΑ

Σταμάτησε για λίγο και συνεχίζει να χιονίζει στο σταθμό γεγονός που δυσκολεύει τόσο τη διέλευση όσο και τις ίδιες τις συνοριακές αρχές.

ΏΡΑ 21:37 ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ-ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΞΑΝΘΗ

Μπορεί να αναχώρησε στις 14:00 το μεσημέρι από το Ηράκλειο η αποστολή του ΟΦΗ για τον αγώνα της Τετάρτης με την Ξάνθη στα Πηγάδια, ωστόσο ακόμα δεν έχει φτάσει στον προορισμό της.Ο χιονιάς έχει εγκλωβίσει την αποστολή των Κρητικών στην Αθήνα καθώς η πτήση για Καβάλα ακυρώθηκε.
Επόμενη λύση ήταν η πτήση που είχε στις 19:00 το βράδυ προς Αλεξανδρούπολη, όμως και αυτή ακυρώθηκε. Επίσης, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που έχουμε από το μεσημέρι στην Θεσσαλονίκη, έχουν ματαιωθεί και όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία», που ήταν η άλλη εναλλακτική λύση, αφού η λειτουργία του αεροδρομίου αυτού έχει ουσιαστικά ανασταλεί. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του ThrakiSports με ένα κλικ ΕΔΩ

ΩΡΑ 21:58 ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Χιονοθύελλα πλήττει αυτή την ώρα τη πόλη της Αλεξανδρούπολης πράγμα που επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τη κατάσταση στον Έβρο. Η φωτογραφία από την περιοχή του Φάρου είναι του Δημήτρη Αλεχούδη.

ΏΡΑ 22:12 ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Με νέα απόφαση Δημάρχου κλειστά τα σχολεία ΚΑΙ σε Αλεξανδρούπολη και σε Τραιανούπολη. Δεν είχαν εκτιμήσει σωστά στην κατάσταση στον Δήμο Αλεξανδρούπολης φαίνεται. Μετά και από αυτήν την απόφαση, αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι σχολικές μονάδες σε όλη την Θράκη θα παραμείνουν κλειστές και την Τετάρτη.

ΩΡΑ 22:27 ΧΙΟΝΙ ΑΥΤΗΝ  ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Χιόνια έκαναν την εμφάνιση τους πριν λίγη ώρα και στη πόλη της Κομοτηνής που ήταν η μόνη πόλη της Θράκης που δεν είχε χιονίσει μέχρι πρότινος.

ΩΡΑ 22:50  Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ – ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης, εξουσιοδότησε τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, να κηρύξει τους Δήμους:

– Σαμοθράκης

– Σουφλίου

– Διδυμοτείχου

– Ορεστιάδας

και το Δημοτικό Διαμέρισμα Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολής της Π.Ε Έβρου

σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και διαχείριση των συνεπειών από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (χιονοπτώσεις και παγετός) στις ανωτέρω περιοχές.

ΩΡΑ 23:04   ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΒΡΟ

Την απαγόρευση κίνησης των οχημάτων στο Επαρχιακό Οδικό δίκτυο, αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, καθώς την έξοδο όλων των οχημάτων από το συνοριακό σημείο Κυπρίνου, απαγόρευσαν οι αρχές, λόγω των έντονων και συνεχών χιονοπτώσεων, της χιονοθύελλας και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, που επικρατούν στον βόρειο Έβρο.

Για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, απαγορεύεται η κίνηση των βαρέων οχημάτων στο Εθνικό Οδικό δίκτυο Ορμενίου – Αλεξανδρούπολης.

Ωρα 23:50    Η ΣΥΝΟΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

Μεγάλα προβλήματα σε όλη την Θράκη προκαλούν οι χιονοπτώσεις και κυρίως ο ισχυρός παγετός. Ο Έβρος έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καθώς οι χιονοπτώσεις δεν έχουν σταματήσει από χθές. Σε πολλά τμήματα του επαρχιακού κυρίως δικτύου είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες ή οι δρόμοι έχουν κλείσει εντελώς. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλο το γεωγραφικό μας διαμέρισμα την Τετάρτη εκτός από τους παιδικούς σταθμούς της Κομοτηνής που θα λειτουργήσουν κανονικά. Κάπου εδώ κλείνουμε την live ενημέρωση, αλλά θα είμαστε και πάλι μαζί από το πρωί για όλα τα νεώτερα, μέσα από αυτήν την ίδια ανάρτηση.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ωρα 09:00  ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Καλημέρα! Για τρίτη συνεχόμενη μέρα το ThrakiSportS συνεχίζει λεπτό προς λεπτό την ενημέρωσή σας για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων στην Θράκη. Δείχνει να έχουμε από το πρωί μια ύφεση αλλά από το μεσημέρι – απόγευμα αναμένεται νέο κύμμα κακοκαιρίας. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένει ο Νομός Έβρου πλην Αλεξανδρούπολης, ενώ κλειστά είναι σήμερα όλα μα όλα τα σχολεία σε όλη την Θράκη. Ξεκινάμε και σήμερα την ενημέρωσή μας. Μείνετε συντονισμένοι.

Ωρα 09:09   ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΩΙΝΗ ΠΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΟΣ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟ ΞΑΝΘΗ-ΟΦΗ

Όπως ενημερωθήκατε έγκαιρα από το ThrakiSportS, δεν πραγματοποιήθηκε η πρωινή πτήση από την Αθήνα στην Αλεξανδρούπολη. Μετά τις χθεσινοβραδινές ακυρώσεις, με αυτήν θα ανέβαινε στην Θράκη ο ΟΦΗ που θα αντιμετώπιζε στις 3.00 το μεσημέρι την Ξάνθη. Όλα δείχνουν ότι ο αγώνας οδηγείται σε αναβολή. Διαβάστε λεπτομέρειες στο αναλυτικό ρεπορτάζ του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 09:17  ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 

Με απόφαση του Δήμαρχου Βασίλη Μαυρίδη κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη για ακόμη μία μέρα τα σχολεία σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Ορεστιάδας. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος αποφάσισε τη διακοπή των μαθημάτων στις 12 Ιανουαρίου 2017 ημέρα Πέμπτη, στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικου Δήμου Ορεστιάδας, λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών.

Ωρα 09:28   ΤΡΕΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Όπως ανακοίνωσε ο αερολιμενάρχης Αλεξανδρούπολης στον Maximun, μετά την ακύρωση της χθεσινοβραδινής πτήσης αλλά και της σημερινής, προγραμματίζονται τρεις πτήσεις για το απόγευμα. Η μία με αναχώρηση από Αθήνα στις 15:30, η δεύτερη στις 16:00 και η τρίτη κανονικά, όπως έχει προγραμματιστεί, για τις 19:15. Όλα αυτά βέβαια, όπως και ο ίδιος επισήμανε, καιρού επιτρέποντος. Α=Το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» θα ανοίξει στις 14:00 με 14:30 περίπου.

Ωρα 09:41  ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Ήδη βγήκε απόφαση και από τον Δήμο Διδυμοτείχου για να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και στον συγκεκριμένο Δήμο την Πέμπτη, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο.

Ωρα 09:57   ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος ανά περιοχές, ανάμεσά τους και η Θράκη,  προβλέπονται για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυξημένης ζήτησης σε ενέργεια στη χώρα. 

Ο Προϊστάμενος της ΔΕΗ Ξάνθης, Βασίλης Σαρρής, επιβεβαίωσε  σε επικοινωνία με το xanthi2.gr, ότι υπάρχει η σοβαρή πιθανότητα καθώς η ζήτηση ρεύματος έχει υπερβεί τις δυνατότητες παραγωγής ενώ οι ποσότητες φυσικού αερίου που εισάγονται δεν επαρκούν για να λειτουργήσουν και οι  εφεδρικές μονάδες παραγωγής (Δημόσιες και ιδιωτικές) και να καλύψουν τη ζήτηση. Όπως σημειώνει, για την αντιμετώπιση του προβλήματος, έχει προγραμματιστεί η παραλαβή ποσοτήτων υγροποιημένου αερίου, που αναμένεται στη χώρα.

Όπως σημειώνεται σχετικά, στο σχεδιασμό είναι να υπάρξουν διακοπές ρεύματος, τμηματικά,  ανά μία ώρα σε περιοχές. Μάλιστα το ρεπορτάζ αναφέρει ότι είναι πιθανότερο να σημειωθούν διακοπές ρεύματος την Τετάρτη. Δεν αποκλείεται αντίστοιχα ζητήματα να υπάρξουν και στην Ροδόπη, όχι όμως και στον Έβρο, δεδομένου ότι έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ωρα 10:08   ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την νεώτερη ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα παρακάτω τμήματα του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης:

Δ.Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο των Χωριών Μεγάλο Δέρειο, μικρό Δέρειο, Γονικό Ρούσα, δήμου Σουφλίου.

Δ.Α. ΞΑΝΘΗΣ: Ε.Ο. Ξάνθης– Σταυρούπολης Δράμας πό 4ο χλμ. και σε όλο το επαρχιακό δίκτυο πρώην δήμου Σταυρούπολης. Ε.Ο. Ξάνθης – Εχίνου, από 4ο χλμ. και κατά μήκος της Ε.Ο. Ξάνθης – Μ.Σ. Αγ. ΚΩΝ/ΝΟΥ Επ. Οδικό δίκτυο δήμου Μύκης.  Στις δημοτικές οδούς εντός οικισμών του δήμου Αβδήρων (νοτιοανατολικό τμήμα του νομού). Δημοτικές οδούς εντός των οικισμών του δήμου ΤΟΠΕΙΡΟΥ (νοτιοδυτικό τμήμα του νομού).

Δ.Α. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ: Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ: Ε.Ο. Δράμας – Σιδηρονέρου – Σκαλωτής.   Ε.Ο. Δράμας – Εξοχής.   Ε.Ο. Δράμας – Παρανεστίου.

Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ:  Από το 2ο χλμ. Ν. Σάντας – Κέχρου και Ν. Σάντας- Σάπκας (Δέρειου). καθώς επίσης και στο σύνολο του ορεινού όγκου των οικισμών του δήμου Αρριανών.

Δ.Α. ΚΑΒΑΛΑΣ:   Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας από το ύψος της Ελευθερούπολης έως Πλατανότοπο.     Ορεινό δίκτυο του νομού.     Όλο το οδικό δίκτυο του δήμου Θάσου, του δήμου Παγγαίου (εκτός Εγνατίας οδού) και στους μη     κεντρικούς δρόμους της Καβάλας.

Ωρα 10:24  ΠΑΓΩΣΕ Η ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Απίστευτη πραγματικά η φωτογραφία της παγωμένης λίμνης Βιστωνίδας, που αναρτήθηκε από το xanthi2

Ωρα 10:41   Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Η ανακοίνωση του Δήμου Διδυμοτείχου: Λόγω της χιονόπτωσης και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην διοικητική περιφέρεια του Καλλικρατικού Δήμου Διδυμοτείχου, αύριο Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 δεν θα λειτουργήσουν οι Σχολικές Μονάδες της Α/θμιας Εκπαίδευσης και της Β/θμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Διδυμοτείχου και Μεταξάδων. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Διδυμοτείχου παραμένουν ανοιχτοί.

Ωρα 10:56  ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ

Στις 12.00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί το δρομολόγιο του πλοίου από το λιμάνι Αλεξανδρούπολης προς Καμαριώτισσα, που θα μεταφέρει μηχανήματα της Περιφέρειας και του Στρατού για να διευκολυνθεί η κατάσταση στην Σαμοθράκη που αντιμετωπίζει εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα.

Ωρα 11:17   Η ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Η χαμηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε στην πόλη της Κομοτηνής από την Πρωτοχρονιά μέχρι και σήμερα από τον μετεωρολογικό σταθμό της τοπικής Αερολέσχης, ήταν -6,3 βαθμοί Κελσίου, στις 07:33 το πρωί της 8ης του μηνός. Στον αντίποδα, η υψηλότερη μετρηθείσα θερμοκρασία, ήταν 13,6 βαθμοί Κελσίου, στις 03:04 το ξημέρωμα των Θεοφανείων 6/1.

Η πιο κρύα μέρα σύμφωνα με τα μετεωρολογικά ευρήματα του σταθμού της Αερολέσχης Κομοτηνής, ήταν στις  (9/1), από τις 6 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα, με μέση θερμοκρασία τους -5 βαθμούς Κελσίου, που καταχωρίζεται επίσης ως η πιο κρύα μέρα της τελευταίας ενδεκαετίας. Η πιο κρύα νύχτα του πρώτου μήνα του 2017, ήταν από τις 6 το απόγευμα της 9/1 ως τις 6 το πρωί σήμερα της 10/1, με μέση θερμοκρασία τους -4,5 βαθμούς Κελσίου, που καταχωρίζεται και ως η πιο κρύα βραδιά της τελευταίας ενδεκαετίας. Αυτό μεταδίδει το inkomotini.

Η πιο κρύα μέρα Ιανουαρίου της τελευταίας ενδεκαετίας, ήταν η 26η/1 του 2010, όταν η θερμοκρασία είχε πέσει μέχρι και στους -7,4 βαθμούς Κελσίου. Η πιο ζεστή μέρα Ιανουαρίου της τελευταίας ενδεκαετίας, ήταν η Πρωτοχρονιά (1/1) του 2010, με τη θερμοκρασία να φτάνει ως μέγιστη τιμή, τους 18,9 βαθμούς Κελσίου.

Η πιο υψηλή θερμοκρασία της τελευταίας ενδεκαετίας, σημειώθηκε στις 9:15 το πρωί της 23ης/7/2007 με 43,3 βαθμούς Κελσίου. Η πιο ζεστή μέρα της τελευταίας ενδεκαετίας, ήταν από τις 6 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα της 23ης/7/2007 με μέση θερμοκρασία τους 36,6 βαθμούς Κελσίου. Η πιο ζεστή νύχτα της τελευταίας ενδεκαετίας, καταγράφηκε από τις 6 το απόγευμα της 18/7/2006 ως τις 6 το πρωί της 19/7/2006, με μέση θερμοκρασία τους 33,6 βαθμούς Κελσίου.

ΩΡΑ 11:28   ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ

Εκδόθηκε πριν λίγο η σχετική ανακοίνωση για τους αγώνες του προσεχούς Σαββατοκύριακου. Διαβάστε λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ.

ΩΡΑ 11:33  ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

«Και σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, λόγω του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών, οι προπονήσεις της ακαδημίας του συλλόγου μας δεν θα πραγματοποιηθούν για την προστασία και ασφάλεια των αθλητών μας. Ελπίζουμε ο καιρός να βελτιωθεί και από αύριο να επιστρέψουμε κανονικά στις προπονήσεις μας». Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του συλλόγου στο facebook.

ΩΡΑ 11:42   ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ομάδες μπάσκετ της Φιλίας Ορεστιάδας, του Σπάρτακου Διδυμοτείχου και του Έβρου Σουφλίου με τις προπονήσεις να αναβάλλονται καθώς είναι τσουχτερό το κρύο και μέσα στα κλειστά. Διαβάστε λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ.

ΩΡΑ  11:58  ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

Μετά την πρωινή πτήση προς Αλεξανδρούπολη, ακυρώθηκε και η πτήση από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος προς την Καβάλα και φυσικά η αντίστροφη διαδρομή. Για δεύτερη ημέρα δεν έχουν γίνει πτήσεις σε κανένα από τα δυο αεροδρόμια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Θυμίζουμε ότι όπως δήλωσε ο αερολιμανάρχης Αλεξανδρούπολης, τρεις πτήσεις έχουν προγραμματιστεί από Αθήνα προς Αλεξανδρούπολη και το αντίστροφο για σήμερα το απόγευμα. Καιρού επιτρέποντος βέβαια.

ΩΡΑ 12:13 ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ Η ΚΑΒΑΛΑ

Μετά τον Έβρο και η Καβάλα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες ακόμα και στο κέντρο της Καβάλας, ενώ λόγω της μορφολογίας της πόλης περισσότεροι από το μισό πληθυσμό είναι αποκλεισμένοι από χθες το μεσημέρι. Η έλλειψη αλατιού καθήλωσε όλα τα συνεργεία του δήμου Καβάλας και μόλις πριν μια ώρα μετά την προμήθεια αλατιού από την αντιπεριφέρεια ξεκίνησαν οι προσπάθειες διάνοιξης των βασικών οδικών αρτηριών και ρίψης αλατιού, ώστε να κρατηθεί ανοιχτός ο δρόμος που οδηγεί προς το Γενικό Νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ.

ΩΡΑ 12:24 ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Μερικά κλικ από τη πόλη της Κομοτηνής που από χθες υποδέχθηκε το χιόνι για πρώτη φορά φέτος.
Φωτογραφίες:xronos.gr

 

ΩΡΑ 12:36 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ-ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Νέα πυκνή χιονόπτωση επικρατεί από τις 11 το πρωί στην Ξάνθη με αποτέλεσμα το χιόνι να έχει σκεπάσει τόσο την πόλη όσο και τον υπόλοιπο νομό.Η κατάσταση είναι επικίνδυνη για τους οδηγούς καθώς οι δρόμοι παρουσιάζουν μεγάλη ολισθηρότητα. Μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα στους μικρότερους δρόμους μέσα στην πόλη και στο επαρχιακό δίκτυο έξω από αυτήν.

ΩΡΑ 12:41 ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΣΗΜΕΡΑ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Η ανακόινωση της ομάδας:
Κανονικά θα γίνουν οι προπονήσεις των τμημάτων των Ακαδημιών μας από σήμερα Τετάρτη 11/1/17

ΩΡΑ 12:52 ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟΠΕΙΡΟΥ-ΑΒΔΗΡΩΝ-ΜΥΚΗΣ

Κλειστά θα είναι την Πέμπτη 12/1 τα σχολεία στους Δήμους Αβδήρων, Μύκης και Τοπείρου καθώς ήδη οι Δήμαρχοι με αποφάσεις τους – μετά και την επιδείνωση του καιρού- αποφάσισουν την αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων στην επικράτεια των Δήμων τους. Ειδικότερα στον Τόπειρο η απόφαση προβλέπει  ότι τα σχολεία θα είναι κλειστά ΚΑΙ την Παρασκευή 13/1

ΩΡΑ 13:00 ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΑΥΡΙΟ

Κλειστά θα είναι τα σχολεία αύριο σε Ορεστιάδα, Σουφλί και Διδυμότειχο. Από το Δήμο Αλεξανδρούπολης εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία γίνεται γνωστό ότι σε όλο το Δήμο αύριο θα είναι τα σχολεία κλειστά ενώ στη Δημοτική Ενότητα Φερών, κλειστά θα είναι και την Παρασκευή. Κλειστά αναμένεται να είναι και στη Σαμοθράκη τα σχολεία, δεν εκδόθηκε όμως ακόμα σχετική ανακοίνωση.

ΩΡΑ 13:14 ΑΝΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ

Την απόφαση να αναβάλλει όλα τα πρωταθλήματα το Σαββατοκύριακο πήρε η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ξάνθης. Οι πολύ κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Νομό Ξάνθης οδήγησε την επιτροπή να λάβει αυτή την απόφαση, αν και έχουμε ακόμα Τετάρτη, καθώς όλα τα γήπεδα είναι με χιόνι και πάγο και σε περίπτωση που θα γίνει αγώνας θα καταπονηθούν. Θυμηθείτε το ρεπορτάζ του ThrakiSports με ένα κλικ ΕΔΩ

ΩΡΑ 13:21 ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Την απόφαση να αναβάλλει την αναμέτρηση ανάμεσα σε Φιλία Ορεστιάδας και Σπάρτακο Διδυμοτείχου πήρε η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Θυμηθείτε το ρεπορτάζ του ThrakiSports με ένα κλικ ΕΔΩ

ΩΡΑ 13:32 ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΠΘ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ

Με νέα ανακοίνωση ο Πρύτανης του ΔΠΘ ανακοίνωσε τη αναστολή των μαθηματων μέχρι και τη Παρασκευή 13 Ιανουαρίου:

Ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Αθανάσιος Καραμπίνης, αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 8 παρ. 18 του ν.4009/2011 «αρμοδιότητες του Πρύτανη», αποφάσισε, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, την αναστολή του εκπαιδευτικού έργου από την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 13 Ιανουάριου 2017. Τα μαθήματα θα αναπληρωθούν με ευθύνη των τμημάτων

ΩΡΑ 13:45 ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΗ ΞΑΝΘΗ

Άλλη ένα πρωινό που οι Ξανθιώτες ξύπνησαν και είδαν τη πόλη του στα λευκά.
Φωτογραφίες:Η τάξη μου-Ηλίας Μπουναρτζής-http://users.sch.gr/bounartzis/

ΩΡΑ 14:01 ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ

Με απόφαση του Δημάρχου Μαρώνειας Σαπών Γιάννη Σταυρίδη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της χιονόπτωσης σε ολόκληρο το Δήμο, αύριο Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων και των παιδικών σταθμών που υπάρχουν στα διοικητικά όρια του Δήμου , δεν θα λειτουργήσουν

ΩΡΑ 14:19 ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ

Εκχιονιστικό κινείται αυτή την ώρα στην Εγνατία Οδό για να διευκολύνει τη μετακίνηση των οδηγών καθώς η διέλευση είναι δύσκολη και πολλοί οδηγοί επιστρέφουν πίσω καθώς δε μπορούν να συνεχίσουν εξαιτίας της ολισθηρότητας και της έντονης χιονόπτωσης.

 

 

ΩΡΑ 14:36 ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ & ΚΑΠΗ

Και αύριο Πέμπτη 12 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στα όρια του Δήμου Κομοτηνής. Η επίσημη ανακοίνωση του έχει ως εξής:

“Ο Δήμαρχος Κομοτηνής

Έχοντας υπόψη:

  • Τις διατάξεις του άρθρου 75 παρ. 1 του Ν. 3463/2006, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 94 παρ. 4 του Ν. 3852/2010 περ. 27, με τις  οποίες ορίζεται ότι, ανήκει στους Δήμους της χώρας η αρμοδιότητα της «διακοπής των μαθημάτων, λόγω     εκτάκτων συνθηκών, ή επιδημικής νόσου, εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου»,
  • Τις Διατάξεις του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010 με τις οποίες ο Δήμαρχος προΐσταται και διευθύνει όλες τις υπηρεσίες του δήμου,
  • Την έντονη χιονόπτωση που παρατηρείται, καθώς και τις μετεωρολογικές προβλέψεις έντονου παγετού για τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 12-01-2017.

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

Ορίζουμε για αύριο Πέμπτη 12-01-2017, ότι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου  μας, θα παραμείνουν κλειστά. Οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ”

ΩΡΑ 14:51 ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστήριων Θράκης:

Τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης στην Αλεξανδρούπολη σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

ΩΡΑ 15:03 ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΣΤΗ ΜΥΚΗ

Μια απίστευτη χιονοθύελλα έπληξε το πρωί την Μύκη, στην ορεινή Ξάνθη με τους δρόμους, τις σκεπές των σπιτιών και τα Ι.Χ. να καλύπτονται από το χιόνι. Μάλιστα όπως αποτυπώνεται σε φωτογραφίες κατοίκων της περιοχής το χιόνι άγγιξε ακόμη και το μισό μέτρο, με τη χιονόπτωση να συνεχίζεται.
Φωτογραφίες:xanthinea.gr
ΩΡΑ 15:24 ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Ο Δήμος Ξάνθης αποφάσισε τη μη λειτουργία των σχολείων, ενώ όπως ανακοινώθηκε ΚΑΠΗ και Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά και την Πέμπτη. Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία παραμένουν κλειστά από τη Δευτέρα
ΩΡΑ 15:36 ΜΙΚΡΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ ΠΡΟΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Μικρής έκτασης καραμπόλα στην ανηφόρα προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
Έφτασε ένα εκχιονιστικό όχημα και περιπολικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης προκειμένου να δοθεί ξανά ο δρόμος σε κυκλοφορία.Ο δρόμος γλιστράει και κάθε κίνηση γίνεται με μεγάλη προσοχή.Φωτογραφία: e-evros.gr
ΩΡΑ 15:57 ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΙΑΣΜΟ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Πέμπτη (12/01/2017), τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ιάσμου λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας (σύμφωνα με το άρθρο 94 του Ν.3852/2010)
ΩΡΑ 16:05 ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Η Ανακοίνωση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αλεξανδρούπολης:
Η κατάσταση με την πυκνή χιονοπτωση επιδεινωνεται. Ως εκ τούτου η πρόσβαση στο κολυμβητήριο γίνεται δύσκολη και επικίνδυνη. Προκειμένου να αποφευχθουν ατυχήματα και έκτακτες καταστάσεις το κολυμβητήριο κλείνει από τη στιγμή αυτής της ανακοίνωσης και επειτα για σήμερα Τετάρτη 11/1/2017.
ΩΡΑ 16:16 ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επέστρεψαν και πάλι μέσα σε λίγες ώρες στην περιοχή του Έβρου απαγορεύτεται η κυκλοφορία:

Σε όλο το Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας καθώς και η έξοδος όλων των οχημάτων, από το Συνοριακό Σημείο Κυπρίνου.

Ε.Ο. Ορμενίου – Αλεξανδρούπολης, σε φορτηγά αυτοκινήτα άνω των (3,5) τόνων. Τα υπόλοιπα οχήματα θα μετακινούνται με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα περισσότερα τμήματα του οδικού δικτύου του Έβρου.

ΩΡΑ 16:23 ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΞΑΝΘΗ-ΟΦΗ

Όπως αναμενόταν και έχει καλύψει εκτενώς το ThrakiSportS, δεν διεξήχθη τελικά η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ξάνθη και τον ΟΦΗ για το Κύπελλο Ελλάδος. Η ομάδα της Κρήτης δεν κατάφερε να φτάσει στην  Θράκη λόγω των καιρικών συνθηκών και έτσι η αναμέτρηση δεν ξεκίνησε ποτέ. Προπόνηση και χιονοπόλεμος για τους παίκτες της Ξάνθη στο βοηθητικό γήπεδο στα Πηγάδια. Θυμηθείτε το ρεπορτάζ του ThrakiSports με ένα κλικ ΕΔΩ (+Photos)

ΩΡΑ 16:46 ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ-ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ

Την προετοιμασία για την εκτός έδρας αναμέτρηση ξεκίνησε την Τετάρτη ο Πανθρακικός, μετά από το ρεπό που έδωσε την Τρίτη ο Κώστας Βασιλακάκης στους παίκτες του. Οι καιρικές συνθήκες σήμερα στην Κομοτηνή δεν ήταν και οι καλύτερες και μέσα σε 2 ώρες χιονόπτωσης ακόμη και το ΔΑΚ ντύθηκε στα λευκά κάτι που δε πτόησε παίκτες και τεχνικό τιμ. Θυμηθείτε το ρεπορτάζ του ThrakiSports με ένα κλικ ΕΔΩ (+Photos)

ΩΡΑ 17:05 ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΤΕΛ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Μεγάλη ταλαιπωρία για όλους τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν προς τις πόλεις της Θράκης εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων. Αναγνώστης του ThrakiSports μας δήλωσε ότι το ταξίδι του από τη Θεσσαλονίκη προς τη Κομοτηνή είχε διάρκεια 7 (!) ωρών και το λεωφορείο του ΚΤΕΛ έκανε 4 ώρες για να φτάσει μέχρι τη Καβάλα.

ΩΡΑ 17:27 ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από τις 11 σήμερα το πρωί  βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα, με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την περιοχή.

ΩΡΑ 17:54 ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ 4ο ΧΛΜ ΞΑΝΘΗΣ-ΕΧΙΝΟΥ

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα που έκαναν χρήση του δρόμου συγκρούστηκαν λόγω της ολισθηρότητας της ασφάλτου. Από τη σύγκρουση δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Αξίζει να σημειωθεί πως η σύγκρουση δεν αποφεύχθηκε παρά τη χρήση αλυσίδων. Φωτογραφία:xanthinea.gr

 

ΩΡΑ 18:12 ΤΟ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΣΕΑΣ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ 

Η χιονόπτωση δε σταμάτησε από χθες και όλη η περιοχή του νομού Ξάνθης είναι ντυμένη στα λευκά. Η Γενισέα της Ξάνθης είναι χιονισμένη και η Ελπίς Γενισέας ανέβασε στη σελίδα της στο Facebook το κατάλευκο γήπεδο της ομάδας

 

 

 

ΩΡΑ 18:37 ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Θα συνεχιστεί  η χιονόπτωση και σήμερα το βράδυ στην Ορεστιάδα σύμφωνα με το δελτίο καιρού με τη θερμοκρασία να είναι στους -2 τις βραδυνές ώρες.

ΩΡΑ 18:57 ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 

Σχεδόν αδύνατη είναι η πρόσβαση αυτή την ώρα 15:10 στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης καθώς η γνωστή ανηφόρα της Δραγάνας που οδηγεί σε αυτό είναι απροσπέλαστη.

Εργαζόμενοι που ολοκλήρωσαν τη βάρδια τους πριν από λίγη ώρα δεν μπορούν να φύγουν από το Νοσοκομείο. Η ουρά στο δρόμο του Νοσοκομείου είναι πολύ μεγάλη, ενώ και ένα ασθενοφόρο που διακόμισε ασθενή, γλίστρησε και προσέκρουσε ελαφρά σε κράσπεδο (χωρίς ζημιές ή τραυματισμούς). Φωτογραφία:Reportal.gr

 

 

 

 

ΩΡΑ 19:05 ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Κλειστά θα είναι τα σχολεία σε όλη τη Θράκη, τόσο στη Ξάνθη όσο και στη Ροδόπη και τον Έβρο που έχει τεθεί και σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Ανοιχτοί θα είναι μόνο οι παιδικοί σταθμοί της Κομοτηνής,

ΩΡΑ 19:30 ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΡΜΑΡΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ

Φωτογραφίες: xronos.gr

 

ΩΡΑ 19:57 ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Αλεξανδρούπολη:

-Στην Εγνατία Οδό από το ύψος τον Α/Κ Μέστης μέχρι το τελωνείο Κήπων καθώς και σε ολόκληρο το Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

-Την κίνηση των βαρέων οχημάτων στο Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς  καιρικές συνθήκες .

Ορεστιάδα:

-Στον Επαρχιακό Οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, καθώς και η έξοδος όλων των οχημάτων από το Συνοριακό Σημείο Κυπρίνου,

-Η κίνηση των βαρέων οχημάτων στο Εθνικό Οδικό δίκτυο Ορμενίου – Αλεξανδρούπολης, από την έκδοση της Απόφασης (10-1-2017 και ώρα 20:00) και για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι παραπάνω δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθόσον υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Σύμφωνα με Ενημερωτικό Σημείωμα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης από τις 16:30, σήμερα, απαγορεύεται η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στο Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο. Η κίνηση των λοιπών Ι.Χ.Ε. οχημάτων πραγματοποιείται με τη χρήση μόνο αντιολισθητικών αλυσίδων.

Η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό διεξάγεται με τη χρήση μόνο αντιολισθητικών αλυσίδων.

ΩΡΑ 20:19 ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΠΑΚΑΛΜΠΑΣΗ ΣΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Παρατείνεται με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Ροδόπης κ. Μιχάλη Σεβδυνίδη η προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην οδό Μπακάλμπαση. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύσει μέχρι και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου «καθώς υφίσταται η ανάγκη μεταφοράς των Πυροσβεστικών οχημάτων εντός των εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επί της ενταύθα οδού Μπακάλμπαση, για την απρόσκοπτη μετακίνηση αυτών, λόγω του επικείμενου παγετού που πρόκειται να πλήξει την περιοχή μας» σύμφωνα με το αιτιολογικό της απόφασης.

ΩΡΑ 20:37 ΑΝΟΙΚΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

Λόγω της χιονόπτωσης και του ψύχους ανοιχτά θα είναι σήμερα το βράδυ και το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης και το ΚΤΕΛ ΕΒΡΟΥ σε περίπτωση ανάγκης.

 

ΩΡΑ 20:46  ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, τα παρακάτω Παραρτήματα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αν. Μακεδονίας-Θράκης  θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή :

-Το τμήμα ΑμΕΑ του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Δράμας
-Το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης (εκτός από το ‘Φιλοξενείο’)
-Το Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Καβάλας.

ΩΡΑ 21:01 ΕΚΡΥΘΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΤΥΧΕΡΟ ΕΒΡΟΥ 

Δύσκολο βράδυ για το Τυχερό , καθώς οι κάτοικοι εθελοντικά κάνουν μόνοι τους τον εκχιονισμό των δρόμων με το χιόνι να ξεπερνά το μισό μέτρο. Φωτογραφίες:e-evros.gr

 

ΩΡΑ 21:20 ΑΛΑΤΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Μέχρι και αυτήν την ώρα το προσωπικό του Δήμου Ξάνθης ρίχνουν αλάτι σε σοκάκια της πόλης όπου δεν μπορούν να μπούνε οι αλατιέρες.

ΩΡΑ 21:46 ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μέτρια χιονόπτωση σε Σουφλί,Διδυμότειχο και Ορεστιάδα

Στην πόλη της Αλεξανδρούπολης οι δρόμοι είναι κάτι μεταξύ λάσπης, πάγου και νερού.

Στις Φέρες το ύψος του χιονιού ξεπερνά το γόνατο αλλά έχει σταματήσει η χιονόπτωση.

ΩΡΑ 22:09 ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΡΟΧΕΣ

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού καθώς μας αποχαιρετούν τα χιόνια από την Πέμπτη αλλά έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.Τα έντονα φαινόμενα δε θα επικρατήσουν για πολύ στη Θράκη και θα είναι παροδικά και θα υπάρξει γρήγορη βελτίωση

ΩΡΑ 22:26 ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Στην αναβολή των προγραμματισμένων για αύριο 12 Ιανουαρίου πρακτικών εξετάσεων για τους υποψήφιους οδηγούς στην Αλεξανδρούπολη, λόγω των εκτάκτων και δυσμενών καιρικών συνθηκών που ανέκυψαν, αποφάσισε η διεύθυνση μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Για την πραγματοποίηση των εξετάσεων σε άλλη ημερομηνία θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

ΩΡΑ 22:47 ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ-ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ 10 ΤΟΝΟΙ ΨΑΡΙΑ

10 τόνοι τσιπούρες καταστράφηκαν ολοσχερώς στην Βιστωνίδα και πιο συγκεκριμένα στα χειμαδιά στην τοποθεσία «Λαγός».Ψάρια τα οποία επί της ουσίας…ψόφησαν -παρά το γεγονός ότι «ήταν σε ζεστά νερά και με συστήματα οξυγόνου» όπως σημειώνει ο κ. Γκίλης,Πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας, στην Thraki.com.gr.Η ζημία για τα 50 άτομα που απαρτίζουν τον συνεταιρισμό είναι σίγουρα γύρω στις 3000€ για τον καθένα

ΩΡΑ 23:03 ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Καμία απόφαση αναβολής των αγώνων του πρωταθλήματος της Α’ και της Β’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης δεν έχει παρθεί από την διοίκηση της Ένωσης ή την Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου, παρά την περί του αντιθέτου φημολογία Διαβάστεο το αναλυτικό ρεπορτάζ του ThrakiSports με ένα κλικ ΕΔΩ

Ωρα 23:50    Η ΣΥΝΟΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

Συνεχίζονται τα προβλήματα σε όλη την Θράκη καθώς οι χιονοπτώσεις δεν έχουν σταματήσει εδω και δυο μέρες. Σε πάρα πολλά τμήματα του επαρχιακού κυρίως δικτύου είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες ή οι δρόμοι έχουν κλείσει εντελώς. Προβλήματα υπάρχουν και σε σημεία της Εγνατίας Οδού. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλο το γεωγραφικό μας διαμέρισμα την Πέμπτη εκτός από τους παιδικούς σταθμούς της Κομοτηνής που θα λειτουργήσουν κανονικά. Κάπου εδώ κλείνουμε την live ενημέρωση, αλλά θα είμαστε και πάλι μαζί από το πρωί για όλα τα νεώτερα, μέσα από αυτήν την ίδια ανάρτηση