Η «κατάρα» του Βλαχοδήμου στην Ξάνθη και ο «κακός δαίμονας» του Λουτσέσκου όπως εξελίσσεται ο Ολυμπιακός

 

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τις δέκα σερί νίκες έφτασε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Ξάνθη, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να έχουν πλέον καταφέρει να χτίσουν μια κάτι παραπάνω από εξαιρετική παράδοση απέναντι στους Θρακιώτες.

Από τις 22 Ιανουαρίου 2012 έχει η Ξάνθη να νικήσει τον Ολυμπιακό με 1-0 χάρη  στο γκολ του μετέπειτα “ερυθρόλευκου” και νυν πράσινου Παναγιώτη Βλαχοδήμου και με προπονητή τότε της ομάδας τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Από τότε η Ξάνθη δεν μπόρεσε να πάρει από τους Πειραιώτες ούτε ισοπαλία. Δέκα παιχνίδια έδωσαν έκτοτε οι δύο ομάδες ανεξαρτήτως έδρας, εννιά για το πρωτάθλημα κι επιπλέον ο τελικός του Κυπέλλου το 2015 κι όλα βρήκαν νικήτρια την ομάδα του λιμανιού.

Μάλιστα, τα συνολικά τέρματα σε αυτούς τους δέκα αγώνες είναι 26-3! Στα πέντε τελευταία ματς η Ξάνθη έχει στον πάγκο της τον Λουτσέσκου, στον οποίο κακός δαίμονας εξελίσσεται ο Ολυμπιακός.

Βέβαια, τις προηγούμενες φορές υπήρξε και αυτή η περίφημη «προστασία» προς τους πρωταθλητές, την οποία είχε καταγγείλει σε ουκ ολίγα μεταξύ των δυο ομάδων παιχνίδια ο ρουμάνος τεχνικός…