Super League: Θύμισε… Κανιθάρες και κατέβασε τα ρολά «κλείνοντας το σπίτι» του ΠΑΟΚ ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης

 

Τέτοια εποχή έναν χρόνο πριν, αγωνιζόταν με την φανέλα του Πανθρακικού και μάλιστα συνήθως… σκούπιζε τον πάγκο, αφού δεν χρησιμοποιούνταν και πολύ ως βασικός ποδοσφαιριστής.

Τέλος Ιανουαρίου πήρε μεταγραφή στον ΠΑΣ Γιάννινα. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει καθιερωθεί ως βασικός στον Άγιαξ της Ηπείρου και αυτήν την Κυριακή ήταν ο βασικός παράγοντας που ο ΠΑΣ έφυγε νικητής μέσα από την Τούμπα.

Αποτέλεσμα εικόνας για κανιθάρεςΜάλιστα, η εμφάνισή του ήταν τέτοια, που σε συνδυασμό με το ξανθό μαλλί που έχει βάψει, έκανε τους λάτρεις του διεθνούς ποδοσφαίρου να τον χαρακτηρίσουν… Κανιθάρες (φωτό δεξιά), καθώς τους θύμισε κάτι από τον παλαίμαχο τερματοφύλακα της Ρεάλ και της Βαλένθια.

Παράλληλα, έκανε και τους παίκτες του ΠΑΟΚ να σπεύσουν μετά το ματς για να τον συγχαρούν. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του ίδιου του Αλέξανδρου πασχαλάκη μετά το τέλος της αναμέτρησης:

«Για όλους τους παίκτες ήταν ένας πολύ δύσκολος αγωνιστικός χώρος με πολικές θερμοκρασίες. Αξίζουν συγχαρητήρια όλα τα παιδιά που καταφέραμε και βγάλαμε το παιχνίδι χωρίς τραυματισμούς. 

Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμη τι έχει γίνει. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πως θα κρατούσα το μηδέν γιατί ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ μέσα στην έδρα του είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Προσωπικά για εμένα η καλύτερη στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Προσπάθησα να κρατήσω όσο το δυνατόν περισσότερο ζεστή την ομάδα για να καταφέρουμε να πάρουμε κάποιον βαθμό, όπως και έγινε. 

Δεν θυμάμαι τίποτα. Έχει πέσει κουρτίνα αυτή τη στιγμή. Έχω μεγάλη ένταση. Αυτό που έχω να πω είναι ένα μεγάλο μπράβο στους συμπαίκτες μου γιατί κατέθεσαν την ψυχή τους σήμερα. Ήταν ένα πολύ σημαντικό τρίποντο για τους στόχους που έχουμε βάλει από την αρχή της σεζόν. 

Πρώτος ήρθε ο Βαρέλα, μου έδωσε συγχαρητήρια και στη συνέχεια ήρθαν όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ και τους ευχαριστώ. Ο Μάρκος Βελλίδης είχε θητεία στον ΠΑΣ Γιάννινα, είναι ένας επιτυχημένος τερματοφύλακας. Μόνο τα καλύτερα μου είπε. Είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας και πάνω από όλα ένας καταπληκτικός άνθρωπος».