Έμεινε στον πάγκο από τον Γκούμα ο Δημήτρης Παπάζογλου στην ήττα της Εθνικής από το Τατζικιστάν

 

Στον πάγκο προτίμησε να αφήσει τον Εβρίτη μέσος της ομάδας νέων της Ξάνθης Δημήτρη Παπάζογλου ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός της Εθνικής Νέων Γιάννης Γκούμας στην ήττα με 1-0 από το Τατζικιστάν, το οποίο ξεκίνησε την Κυριακή (8/1) στην Ρωσία .

Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εχσόνι στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης αποδείχθηκε αρκετή για να γνωρίσει την ήττα (0-1) η Εθνική Νέων από το Τατζικιστάν στην πρεμιέρα της στο 29ο τουρνουά «Βαλεντίν Γκρανάτκιν», που διεξάγεται στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιάνης Γκούμας τόνισε μετά το τέλος του αγώνα  ότι «ήταν μόλις το πρώτο επίσημο παιχνίδι και η ομάδα είναι νέα. Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα ήμαστε καλύτεροι. Σημειώσαμε δυο κλασικές ευκαιρίες χωρίς, ωστόσο, να καταφέρουμε να βάλουμε γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο δεχθήκαμε το γκολ (55′) από μία στατική φάση.

Μετά το γκολ δεν είχαμε το καθαρό μυαλό προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις διαφορετικές συνθήκες του παιχνιδιού. Είναι το πρώτο παιχνίδι, δεν απογοητευόμαστε. Είμαι πεπεισμένος ότι παιχνίδι με παιχνίδι, όχι μόνο στο συγκεκριμένο τουρνουά αλλά και σε επόμενα φιλικά, η ομάδα θα βρει τους ρυθμούς της και θα γίνεται καλύτερη».

Η Εθνική Νέων συμμετέχει μαζί με το Τατζικιστάν, τη Βουλγαρία και την Εσθονία στον 1ο όμιλο του τουρνουά, στο οποίο συνολικά θα λάβουν μέρος 15 Εθνικές ομάδες και η αντίστοιχη ομάδα της Αγίας Πετρούπολης, που είναι η διοργανώτρια. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει  στις 10/1 την Εσθονία (11:00 Ελλάδας) και στις 12/1 την Βουλγαρία (13:15 Ελλάδας).