Super League: Ενσωματώθηκε ο Παπαστεριανός και αυξάνεται η ένταση στις προπονήσεις της Ξάνθης ενόψει Ολυμπιακού

 

Σε δυνατούς ρυθμούς σε καθημερινή βάση, συνεχίστηκε η προετοιμασία της Ξάνθης ενόψει του επερχόμενου κυριακάτικου παιχνιδιού κορυφής απέναντι στον Ολυμπιακό.

Στην απογευματινή προπόνηση της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου, οι παίκτες της Ξάνθης εστίασαν σε ασκήσεις νευρομυικού συντονισμού με το βάρος να πέφτει σε ασκήσεις τακτικής ανασταλτικής λειτουργίας και στην οργάνωση της επιθετικής ανάπτυξης. Ο προπονητής της ομάδας Ράσβαν Λουτσέσκου είδε τον Λάζιτς να ανεβάζει ρυθμούς μετά τον τραυματισμό του.

Στην πρωινή προπόνηση, ανήμερα των Φώτων, η προπόνηση πραγματοποιήθηκε σε ρυθμούς υψηλής έντασης με τους ποδοσφαιριστές να αναλώνονται σε ατομικές ασκήσεις ενδυνάμωσης καθώς ακολούθησε σχετικό βίντεο με την ανάγνωση και ανάλυση του αντιπάλου. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε τις επισημάνσεις του.

Στην συνέχεια ξεκίνησε η δουλειά στα γήπεδα όπου μετά τις ασκήσεις προθέρμανσης, το βάρος έπεσε σε τομείς της τακτικής με το τεχνικό επιτελείο να δίνει τις οδηγίες του τόσο στον ανασταλτικό, όσο και στον δημιουργικό τομέα. Στις προπονήσεις έχει πλέον ενσωματωθεί και ο Παπαστεριανός, που ανακοινώθηκε και επίσημα την Πέμπτη.

Αναφορικά με το παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στον Ολυμπιακό, η τεχνική ηγεσία δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Μπαξεβανίδη καθώς συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες και θα εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής απέναντι στον πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα. Στα ευχάριστα η επιστροφή του Λισγάρα που εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής στο προηγούμενο νικηφόρο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη.