Το άλμπουμ της (σύντομης) ζωής του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ Νίκου Σαμαρά που «έφυγε» πριν 4 χρόνια από κοντά μας μέσα από 20 φωτογραφίες

Αυτή εδώ η ιστοσελίδα έχει καθιερώσει εδώ και μερικούς μήνες, κάθε Πέμπτη, ακριβώς στις 12.00 το μεσημέρι, να προβάλει «το άλμπουμ της ζωής» μιας σημαντικής προσωπικότητας του αθλητισμού της Θράκης μας. Κορυφαίοι αθλητές, προπονητές, παράγοντες επιλέγουν τις αγαπημένες τους φωτογραφίες, βάζουν οι ίδιοι τους τίτλους και τις λεζάντες και παρουσιάζουν την ζωή τους, την καριέρα τους – όλη τους την πορεία εντός και εκτός των γηπέδων.

Σήμερα κάνουμε μια εξαίρεση για έναν σημαντικό λόγο. Ο άνθρωπος που θα θέλαμε να φιλοξενήσουμε μας κοιτά από ψηλά, από τον ουρανό. Πρόκειται για τον «Αετό του Έβρου», τον Νίκο Σαμαρά. Τέσσερα χρόνια πριν, τέτοια μέρα, ξυπνάγαμε όλοι παγωμένοι από την είδηση που είχε σκάσει μερικές ώρες πριν. Απόγευμα 4ης Ιανουαρίου. Σοκ. Το απόλυτο σοκ. Ένας από τους κορυφαίους αν όχι ο κορυφαίος έλληνας βολεϊμπολίστας, ένας από τους κορυφαίους αν όχι ο κορυφαίος αθλητής που ανέδειξε η Θράκη, δεν ήταν πια ανάμεσά μας. ‘Εφυγε έτσι, ξαφνικά, αναπάντεχα.

Αυτή η ιστοσελίδα από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε, έχει δηλώσει ότι σκοπός της είναι να καταγράψει την ιστορία του Αθλητισμού της Θράκης. Ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας αυτής, των τελευταίων τριών δεκαετιών, συμπυκνώνεται στο όνομα «Νίκος Σαμαράς». Και περικλείεται σε ένα λεύκωμα που ετοίμασε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμοιβομένων Πετοσφαιριστών για τον υιο του Νίκου (Σαμαρά), για το οποίο ο πρόεδρός του Βασίλης Μηνούδης δήλωσε ότι «ίσως είναι αυτό για το οποίο είμαι περισσότερο περήφανος, απ’όσα έχουμε κάνει στον ΠΑΣΑΠ, όλα αυτά τα χρόνια».

Πρόκειται για «298 σελίδες γεμάτες μνήμες… που ο μικρός Στράτος θα κουβαλάει για πάντα μαζί του στις αποσκευές του». Το λεύκωμα, στην επίτευξη του οποίου έχει συμβάλει με τον μικρό του ταπεινό τρόπο και το ThrakiSportS, είναι ακόμα διαθέσιμο από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όπου πήγαν και όλα τα έσοδα κατόπιν επιθυμίας της οικογένειάς του. Όποιοι επιθυμούν να το αποκτήσουν έστω και τώρα, δεν έχουν παρά να απευθυνθούν με μήνυμα στο ThrakiSportS ή απευθείας στο «Χαμόγελο του Παιδού» με ένα κλικ ΕΔΩ.

Δυστυχώς ο Νίκος δεν είναι μαζί μας, για να επιλέξει ο ίδιος τις 20 αγαπημένες φωτογραφίες του και να ξεφυλίσει μαζί μας το «άλμπουμ της ζωής του», εξηγώντας τι βλέπουμε σε κάθε εικόνα. Δεν θελήσαμε να υποβάλουμε σε αυτήν την έντονα συναισθηματική διαδικασία την οικογένειά του. Το λεύκωμα όμως στην μνήμη του Νίκου Σαμαρά τα καταγράφει όλα και εμείς επιχειρήσαμε να απομονώσουμε 20 εικόνες από την πορεία του θρύλου του θρακιώτικου αθλητισμού, με την προτροπή όσοι αντέχετε, να αγοράσετε όλο το λεύκωμα και να τιμήσετε έτσι τον Νίκο Σαμαρά.  Έτσι κρατιέται ζωντανή η μνήμη του, ενώ τα χρήματα όπως προαναφέρθηκε, πάνε όλα για καλό σκοπό…