Η Κορακάκη κορυφαία αθλήτρια του 2016! Ο Καγιαλής με τον Μάντη συγκροτούν την καλύτερη ομάδα! Πετρούνιας στους άνδρες…

 

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Άννα Κορακάκη και οι ιστιοπλόοι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής  αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι του 2016, σύμφωνα με την ετήσια ψηφοφορία των επαγγελματιών αθλητικών συντακτών – μελών του ΠΣΑΤ.

Το 2016 ήταν μία χρονιά γεμάτη Ολυμπιακά μετάλλια και διακρίσεις όπου η επιλογή των κορυφαίων ήταν εξαιρετικά δύσκολη από τους αθλητικούς συντάκτες που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι για τον κορυφαίο αθλητή της χρονιάς μονομάχησαν ο Πετρούνιας με τον Γιαννιώτη και στις γυναίκες η Κορακάκη με την Στεφανίδη!

Ο Ολυμπιονίκης του Ρίο στους κρίκους της ενόργανης Λευτέρης Πετρούνιας, αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά κορυφαίος Έλληνας αθλητής της χρονιάς. Η Δραμινή Αννα Κορακάκη, μια εβδομάδα μετά την παρουσία της στην Κομοτηνή για πρώτη φορά στην ζωή της, βρέθηκε στο Μέγαρο Μουσικής για να παραλάβει το βραβείο της καλύτερης αθλήτριας χάρη στα δυο μετάλλια που κατέκτησε στην σκοποβολή.

Επίσης, ο Τάσος Κορακάκης, πατερας αλλά και προπονητής της Άννας Κορακάκη, που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο ένα χρυσό κι ένα χάλκινο μετάλλιο στη σκοποβολή, αναδείχθηκε από τον ΠΣΑΤ κορυφαίος προπονητής της χρονιάς. 

Το ιστιοπλοϊκό δίδυμο του Παναγιώτη Μάντη και του ξανθιώτη στην καταγωγή Παύλου Καγιαλή, όπως έχει αποκαλύψει σε παλιότερο θέμα το ThrakiSportS, το οποίο κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 470, αναδείχθηκε από τον ΠΣΑΤ κορυφαία ελληνική ομάδα για το 2016.

Η εκδήλωση συνοδεύθηκε και από την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών με αναπηρία, αλλά και ειδικές τιμητικές διακρίσεις όπως αυτή για τον Μάριο Γκιούρδα αλλά και τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Ελλάδος και νυν πρωταθλητή Ευρώπης με την Πορτογαλία Φερνάντο Σάντος.