Β’ Εθνική: Ήττα – αυτοκτονία της Ασπίδας στον Εύοσμο από τον Αίαντα που πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα

 

Αυτοκτόνησε κυριολεκτικά η Ασπίδα Ξάνθης, η οποία ηττήθηκε στον Εύοσμο με 57-55 από τον Αίαντα, ο οποίος μετά από 12 αγωνιστικές πήρε το πρώτο του ροζ φύλλο αγώνα στο πρωτάθλημα. Οι πολλές λάθος επιλογές σε άμυνα και επίθεση ήταν αυτές που κόστισαν στην ομάδα της Ξάνθης.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και όπως είχαμε αναφέρει, παρότι ο Αίαντας δεν είχε νίκη μέχρι τώρα, πάλευε όλα τα παιχνίδια και ήταν πολύ επικίνδυνος.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με το πρώτο δεκάλεπτο να τις βρίσκει ισόπαλες με 16-16. Στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι, με την Ασπίδα να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα και να κλείνει το ημίχρονο μπροστά με 28-30.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ασπίδα έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, χωρίς όμως να μπορεί να ξεφύγει στο σκορ, με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 41-46. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν κακό και νευρικό για την Ασπίδα, η οποία πέντε λεπτά προηγούνταν με 44-50, χωρίς να μπορεί να εκμεταλλευτεί την αστοχία και τη νευρικότητα των παικτώ του Αίαντα. Τελικά αυτό το έκαναν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι στο τελευταίο πεντάλεπτο άρχισαν σιγά σιγά να ροκανίζουν τη διαφορά και έφτασαν έτσι στο τελικό 57-55, παίρνοντας την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Δεκάλεπτα: 16-16, 28-30 (ημίχρονο), 41-46, 57-55 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Γερακίνης, Σαρακηνίδης

ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ (Τσούρμας): Αμούτζιας 15 (1), Τσιμπής 7, Καδής, Δεληγιαννίδης 10 (2), Τσιακλάγκανος 4, Σπύρας, Καραμανώλης 2, Δεμερτζής 5 (1), Σεκαδάκης Γ., Σεκαδάκης Δ., Κόκουρας 14.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Ιωαννίδης): Παπαδάκης 5, Γρούδος 5 (1), Στεφανίδης, Τσιώγκας 3 (1), Καραμπίνης, Τσιαβές 15 (3), Κουτσογιάννης 12 (2), Ασημάκης 13 (1), Παπαθανασίου, Μανδαλάκης 2, Πετς.