Γ’ Εθνική: Πάλεψε αλλά γνώρισε τελικά την ήττα η Δόξα Προσκυνητών στον Λαγκαδά

 

Στον Λαγκαδά ταξίδεψε η Δόξα Προσκυνητών για να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα το μεσημέρι της Κυριακής και αν και προσπάθησε, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, δυστυχώς ηττήθηκε με 1-0.

Οι δυο ομάδες είχαν ένα κακό, από βάση θεάματος, πρώτο ημίχρονο, και με λίγες φάσεις έμειναν τελικά στο 0-0. Στην επανάληψη ο Λαγκαδάς πέτυχε σχετικά νωρίς το 1-0, οπότε ο αγώνας άνοιξε πιο πολύ, αφού η Δόξα έπρεπε να ανεβεί πιο ψηλά για να πιέσει για την ισοφάριση, ενώ και οι γηπεδούχοι βασιζόμενοι στο ήδη υπάρχων πλεονέκτημα, έδωσαν χώρο στην ομάδα της Κομοτηνής και χτύπησαν κάποιες φορές στην αντεπίθεση.

Η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα ανήκει στον Λαγκαδά, όταν ο Καρακατσάλης στο 15′ βρήκε το χώρο για ένα σουτ, σημάδεψε σωστά, αλλά είδε τον Περτσά να πέφτει στη σωστή γωνία του και να αποκρούει. Στο επόμενο 20λεπτο οι δυο ομάδες δεν έκαναν κάτι αξιομνημόνευτο, αφού η επόμενη ουσιαστική τελική του αγώνα ήρθε στο 34ο λεπτό, όταν και πάλι ο Καρακατσάνης έκανε ένα σουτ, αλλά είδε τη μπάλα να τραντάζει το δοκάρι της εστίας του Περτσά και εν συνεχεία τους αμυντικούς της Δόξας Προσκυνητών να απομακρύνουν. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν κι άλλο να ανοίξουν το σκορ, αλλά δε τα κατάφεραν, αφού ούτε το σουτ του Παυλίδη στο 38′, αλλά ούτε και η τεράστια ευκαιρία που σπατάλησε ο Καρακατσάνης ένα λεπτό αργότερα, όταν βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά δεν κατάφερε και πάλι να νικήσει τον Περτσά. Κάπως έτσι και με υπεροχή του ΑΠΕ Λαγκαδά, έληξε το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να αποσύρονται στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Στην επανάληψη η Δόξα Προσκυνητών προσπάθησε να πιέσει πιο ψηλά και δημιούργησε τη πρώτη της φάση στο 54′, αλλά το όμορφο τακουνάκι του Εμρέ, μετά το γύρισμα του Κελεσίδη, κατέληξε στα χέρια του Ρίζου. Ο Λαγκαδάς από εκεί και πέρα ανέλαβε και πάλι τα ηνία του αγώνα και έχοντας σταθερά την κατοχή, έφτασε στο γκολ στο 79ο λεπτό, με ένα πολύ ωραίο σουτ το Παναγιωτόπουλου λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Η Δόξα προσπάθησε να συνέλθει όσο πιο σύντομα γινόταν και εν μέρει τα κατάφερε, αφού ξεπέρασε το σοκ και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες στη συνέχεια, αλλά δεν ευτύχησε να σκοράρει. Στο 83′ ο Δραγανίδης εκτέλεσε ένα φάουλ με σέντρα, ο Κίτσος πήδηξε πιο ψηλά από όλους, πήρε την κεφαλιά, αλλά είδε τον Ρίζο να καταφεύγει σε πολύ καλή απόκρουση και να παραχωρεί κόρνερ. Λίγα λεπτά αργότερα η Δόξα έφτασε πάλι πολύ κοντά στο γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν τα κατάφερε ούτε ο Κλης στο 89΄ που δεν πρόλαβε για λίγο να βρεί τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα του, εξουδετερωμένου από τη σέντρα του Γιαννακιτσίδη, Ρίζου. Τελευταία ευκαιρία του αγώνα ήταν αυτή του Λαγκαδά που στις καθυστερήσεις έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του, με τον Ντούγκα που νικήθηκε και πάλι από τον Περτσά και έχασε το τετ-α-τετ στο οποίο βγήκε.

ΑΠΕ Λαγκαδάς: Ρίζος, Καραμπάς, Πολίτης, Μπάρμπας, Καραμανλής, Παναγιωτούδης, Ντούγκα, Καρακατσάνης, Παυλίδης (58′ Καρακατσάνης), Πολύζος, Αχαλινόπουλος.

Δόξα Προσκυνητών: Περτσάς, Κελεσίδης, Μόσχος, Κίτσος, Λειβαδιώτης (70′ Ιωαννίδης), Τρίχας, Εμρέ, Δραγανίδης, Σερίφης (58′ Γιαννακιτσίδης), Κλης, Δημητριάδης (85′ Μανδύλας).