Γ’ Εθνική: Έφτασε κοντά στη νίκη αλλά κόλλησε στην ισοπαλία με τον Καμπανιακό ο Ορφέας Ξάνθης

 

Ο Ορφέας Ξάνθης μετά την ήττα του από τον Νέστο Χρυσούπολης, το μεσημέρι της Κυριακής υποδέχθηκε τον Καμπανιακό, και αν και έφτασε πολύ κοντά δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο και έμεινε στον βαθμό της ισοπαλίας.

Επέβαλλε τον δικό του ρυθμό από την αρχή του αγώνα, δεν άφησε τον Καμπανιακό να απειλήσει πολλές φορές, αλλά  δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή που είχε και που δυνάμωσε ακόμα περισσότερο όταν ο Καμπανιακός έμεινε με 10 παίκτες και έμεινε στην ισοπαλία, σε ένα ματς που θα έλεγε κανείς πως θα άξιζε και τη νίκη.

Πρώτη φάση του αγώνα είχαμε πριν την συμπλήρωση του δεκαλέπτου , όταν ο Ορφέας έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Γιάννη Καραγκιόζη, λίγο έξω από τη περιοχή, πέρασε άουτ. Στους γηπεδούχους άνηκε και η επόμενη φάση, με τον Γιάννη Καραγκιόζη να είναι και πάλι αυτός που απείλησε, όταν εκμεταλλευόμενος μια σέντρα του Μελισσόπουλου από τα δεξιά, έκανε ένα καλό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Ο Ορφέας μάζεψε δυνάμεις και περίπου 10 λεπτάμετά απείλησε και πάλι, όταν ο Τζαμπάζ Χαλήλ έκανε μια σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, και ο Μελισσόπουλος έκανε ένα σουτ, αλλά είδε και αυτός τη μπάλα να φεύγει άουτ, αφού πρώτα «έγλειψε» το δοκάρι από την εξωτερική του πλευρά. Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου άνηκε και πάλι στον Ορφέα, με τον Ξαντινίδη να βγαίνει σε πολύ καλό σημείο εντός της περιοχής, να προλαβαίνει τον Κηπουρό και να τσιμπάει τη μπάλα στέλνοντας την προς τα δίχτυα, αλλά είδε τους αντίπαλους αμυντικούς να του στερούν το γκολ, διώχνοντας  πάνω στη γραμμή.

Στην επανάληψη τα πράγματα δεν άλλαξαν και πολύ. Ο Ορφέας συνέχισε να έχει την υπεροχή του αγώνα, αλλά αυτή τη φορά δεν κατάφερε να απειλήσει αρκετές φορές την εστία του Κηπουρού. Είχε μεν την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή, ακόμα και μετά την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Χατζόπουλος στο 72′, οι γηπεδούχοι δεν έφτασαν τόσο κοντά στο γκολ όσο στο πρώτο 45λεπτο.

Για να δημιουργηθεί η πρώτη φάση στο δεύτερο ημίχρονο δε, έπρεπε να φτάσουμε στο 77ο λεπτό, όταν ο Καμπανιακός ήταν αυτός που απείλησε την εστία του Ρούφου ουσιαστικά για πρώτη φορά στον αγώνα, με τον πορτιέρο της ομάδας της Ξάνθης, όμως να μπλοκάρει τη μπάλα, έστω και αν αυτό έγινε με διπλή προσπάθεια.

Στο 83ο λεπτό ο Ορφέας απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Λαζαρίδης αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής, και σπατάλησε μια μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Ο Ορφέας έφτασε κάποιες ακόμα φορές κοντά στο γκολ, αλλά είτε ο Κηπουρός του το στερούσε, είτε οι παίκτες της ομάδας της Ξάνθης έβλεπαν τη μπάλα να φεύγει άουτ.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ρούφος, Τζαμπάζ Χαλήλ, Καρά Αλή (31′ Χαλήλ Ιμπράμ), Μαλαδένης, Μακράκης, Κατρανίτσας, Καραγκιόζης Β., Μπουνταγκίδης, Ξαντινίδης (54′ Λαζαρίδης), Καραγκιόζης Γ., Μελισσόπουλος (70′ Μουμίν Ογλού).

ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ: Κηπουρός, Κασαπίδης, Λεφίδης (75′ Παπαζής), Σαραγιώτης, Ρακάβινας, Χατζόπουλος, Μενιγκάλι, Προβατίδης (84′ Τρικαλινός), Ασλαπάνογλου, Υψηλός (90+’ Αργζάμης), Αλμπάνης.