«Το άλμπουμ της ζωής μου»: Ο αρχηγός της Ξάνθης Κώστας Φλίσκας αποκαλύπτει στο ThrakiSportS τις αγαπημένες του φωτογραφίες

Επιμέλεια αφιερώματος: Έλενα Καρατζίδου

Ένα ρητό λέει ότι όπου πας, να πηγαίνεις με τη καρδιά σου. Κάτι ανάλογο υιοθέτησε και ο Κώστας Φλίσκας και πήρε το 2004 την απόφαση να φύγει από τη γενέτειρα του τη Καρδίτσα και την Αναγέννηση όπου αγωνιζόταν τότε για να ενισχύσει τη Skoda Ξάνθη. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Παίκτες και τεχνικοί έρχονται παρέρχονται, η ομάδα έχει αλλάξει το όνομα της και το μόνο που παραμένει σταθερό είναι το γήπεδο και ο Κώστας Φλίσκας που μετράνε 12 χρόνια ύπαρξης για την Ξάνθη. Οι ηγετικές του ικανότητες, το επίπεδο του σαν παίκτη αλλά και ως άνθρωπο του προσέφεραν δικαίως τα τελευταία χρόνια το περιβραχιόνιο του πρώτου αρχηγού.

Παρ’ ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη Θράκη, όντας γνήσιος Καρδιτσιώτης, η Ξάνθη έχει γίνει το σπίτι του. Είναι αυτή που τον έπλασε και τον ωρίμασε σαν παίκτη αλλά κυρίως είναι η πόλη στην οποία απέκτησε τα ομορφότερα δώρα της ζωής, τη κόρη και τον γιό του, τα οποία απέκτησε με τη σύζυγο του Μαρία.

Στα 36 του χρόνια ο Κώστας Φλίσκας συνεχίζει ν ‘αγωνίζεται για 90λεπτα σε επίπεδο Super League, όταν άλλοι συναδελφοί του σε αυτή την ηλικία έχουν αποσυρθεί ή ακολούθησαν μια πιο ερασιτεχνική καριέρα, και νιώθει ”λιοντάρι σε κλουβί” όπως λέει, όταν δεν αγωνίζεται γιατί, όπως και να το κάνουμε, 245 συμμετοχές και 16,701 λεπτά αγώνα μέχρι τώρα δεν είναι και λίγα.

Του ζητήσαμε, όπως κάνουμε κάθε εβδομάδα από κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού της περιοχής μας, να ξεφυλλίσει τα προσωπικά και οικογενειακά άλμπουμ και να επιλέξει ο ίδιος τις 20 φωτογραφίες που αγαπά περισσότερο, που τον έχουν σημαδέψει περισσότερο, που θεωρεί ότι συνοψίζουν την μέχρι σήμερα (αθλητική και όχι μόνο) πορεία του.

Είναι άλλωστε ο αρχηγός της ομάδας που πέρυσι (2015) το αναγνωστικό κοινό και οι συνεργάτες του ThrakiSportS ανέδειξαν ως κορυφαία της χρονιάς στην καθιερωμένη ψηφοφορία που διεξάγεται στο τέλος κάθε χρόνου (η φετινή είναι σε εξέλιξη και μπορείτε να συμμετάσχετε, να ψηφίσετε, να αναδείξετε τους κορυφαίους και να κερδίσετε πλούσια δώρα με ένα κλικ ΕΔΩ).

Ο Κώστας Φλίσκας ανταποκρίθηκε με χαρά σε αυτήν την πρόσκληση – πρόκληση, επέλεξε τις 20 αγαπημένες φωτογραφίες του και ξεφυλλίζει μαζί μας το «άλμπουμ της ζωής του», εξηγώντας τι βλέπουμε σε κάθε εικόνα. Γνωρίστε λοιπόν τον Κώστα Φλίσκα μέσα από τα μάτια του… Κώστα Φλίσκα!