Πρεμιέρα Βασιλακάκη με Ατρόμητο και ελπίδες πρόκρισης για τον Πανθρακικό! Όλα τα σενάρια στον «όμιλο του θανάτου» (15:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Να εξαντλήσει τις ελπίδες πρόκρισης που έχει θα προσπαθήσει σήμερα το μεσημέρι ο Πανθρακικός, απέναντι σε έναν αντίπαλο που αγωνίζεται μία κατηγορία πάνω από αυτόν.

Η ομάδα της Κομοτηνής υποδέχεται τον Ατρόμητο στις 15:00 στο ΔΑΚ Κομοτηνής, στο ντεμπούτο του Κώστα Βασιλακάκη μετά το διαζύγιο με τον Κώστα Ανυφαντάκη. Ο κομοτηναίος τεχνικός βρίσκεται για τέταρτη φορά στον πάγκο του Πανθρακικού και θέλει να συνδυάσει το πρώτο του παχνίδι από το 2010 με πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου.

Ο Πανθρακικός αγωνίζεται για δύο αποτελέσματα, καθώς τον βολεύει και η ισοπαλία, εν αντιθέσει με τον Ατρόμητο που θέλει μόνο νίκη (θα αναλύσουμε όλα τα σενάρια παρακάτω). Η ομάδα της Κομοτηνής θα αγωνιστεί χωρίς τους Νικόλτση, Μπουγαΐδη, Μυρθιανό και Ρομπέρ. Αντίθετα υπολογίζονται από τον Κώστα Βασιλακάκη οι Γκαραβέλης, Τζελέπης, Πολίμος, Πετρούσης, Γκιντίδης, Ρουσσάκης, Κυριαλάνης, Κάρδαρης, Πλέγας, Ηλιάδης, Γαβριηλίδης, Ψάλτης, Μήλιος, Μπεκατώρος, Κουσίδης, Φουρκάν, Κωστίκος, Χαλκιαδάκης και Ζυγκερίδης.

Με 19 ποδοσφαιριστές ήρθε στην Κομοτηνή ο Ατρόμητος, ο οποίος όπως είπαμε θέλει μόνο τη νίκη για να προκριθεί. Στην Αθήνα έμειναν οι Λαζαρίδης, Ντιγκινί, Θεοδωράκης, Βασιλείου και Γροντής. Αντίθετα ο Γιώργος Κορακάκης υπολογίζει στους Γκορμπούνοφ, Ν. Παπαδόπουλος, Κεΐτά, Μπίτολο, Ούμπιντες, Στόιτσεφ, Δ. Παπαδόπουλος, Λημνιός, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης, Μπρίτο, Νάτσος, Μπάγκα, Κοντοές, Μπαστακός, Τόνσο και Γκουγκούδης.

Εισιτήρια μπορεί να προμηθευτεί κάποιος από τα γραφεία του Πανθρακικού (Παναγή Τσαλδάρη 2 – ΔΑΚ Κομοτηνής), ενώ τα εκδοτήρια θα ανοίξουν στις 13:30. Για τις ανάγκες της αναμέτρησης, πρόκειται να λειτουργήσει μόνο η Θύρα 1 του ΔΑΚ Κομοτηνής, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10 ευρώ για ενηλίκους και 3 ευρώ για μαθητές 12-18 ετών. Για τα VIP οι τιμές των εισιτηρίων είναι 20 ευρώ για ενηλίκους και 5 ευρώ για μαθητές 12-18 ετών. Για την αγορά είναι απαραίτητη η προσκόμιση Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου ή άλλου επίσημου εγγράφου, και η αναφορά του ονόματος του αγοραστή στο εισιτήριο καθώς και του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες άλλη μία φορά στο Κύπελλο, στις 29/10/2014 στο Περιστέρι, όπου ο Πανθρακικός με γκολ του Χασομέρη στο 88 απέσπασε ισοπαλία 1-1. Στην Κομοτηνή για τη Super League οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν πέντε φορές, με τον Ατρόμητο να παραμένει αήττητος, καθώς έχει φύγει νικητής από το ΔΑΚ Κομοτηνής τέσσερις φορές, ενώ μία φορά οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων αγωνιστικών στον έβδομο όμιλο και οι τέσσερις ομάδες έχουν από 3 βαθμούς. Αυτό σημαίνει ότι και οι τέσσερις ομάδες έχουν ελπίδες πρόκρισης στον πιό απόλυτο όμιλο του φετινού Κυπέλλου Ελλάδος. Αυτή τη στιγμή η βαθμολογία έχει ως εξής:

1. Πανθρακικός 3 (3-1)

2. Ατρόμητος 3 (1-1)

3. Παναιτωλικός 3 (1-1)

4. Καλλιθέα 3 (1-3)

Σύμφωνα με την προκήρυξη του Κυπέλλου, σε περιπτώσεις ισοβαθμίας ομάδων εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων. Τα κριτήρια είναι τα εξής:

1. Τα μεταξύ τους παιχνίδια

2. Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια

3. Καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του ομίλου

4. Καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του ομίλου

5. Μπαράζ

Με όλα τα παραπάνω έχουμε για κάθε μία από τις τέσσερις ομάδες τα εξής:

Πανθρακικός: Προκρίνεται με νίκη ή ισοπαλία

Ατρόμητος: Προκρίνεται με νίκη. Αν έρθει ισόπαλος με τον Πανθρακικό, θέλει ισοπαλία στο άλλο παιχνίδι και να πετύχει ένα γκολ παραπάνω από τον Παναιτωλικό.

Παναιτωλικός: Προκρίνεται με νίκη. Αν έρθει ισόπαλος με την Καλλιθέα, θέλει ισοπαλία στο άλλο παιχνίδι και να πετύχει ένα γκολ παραπάνω από τον Ατρόμητο.

Καλλιθέα: Προκρίνεται μόνο με νίκη,