Προ των πυλών η αφαίρεση βαθμών από τον Πανθρακικό λόγω Μουδούρογλου και… στο βάθος αποβολή από το πρωτάθλημα

 

Ακόμα πιο άμεσος είναι πλέον ο κίνδυνος αφαίρεσης τριών βαθμών από τον Πανθρακικό για την οφειλή που έχει στον πρώην παίκτη του Σάββα Μουδούρογλου, ενώ ελλοχεύει και ο κίνδυνος αποβολής από το πρωτάθλημα.

Η ομάδα της Κομοτηνής δεν κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή, στον οποίο χρωστά ένα αξιοσέβαστο ποσό. Ο παίκτης έχει στείλει την ομάδα στα δικαστήρια, έχει δικαιωθεί και πλέον ο κλοιός σφίγγει.

Στον Μουδούρογλου έχουν επιδικαστεί 22.000 ευρώ και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εξειδικευμένης σε θέματα Β’ Εθνικής ιστοσελίδας Football League News, ο παίκτης ζήτησε 10.000 ευρώ μπροστά και το υπόλοιπο των 12.000 ευρώ σε δύο δόσεις, κάτι που δεν αποδέχτηκε η διοίκηση της ομάδας της Κομοτηνής.

Δεδομένου ωστόσο ότι ο παίκτης είναι αυτός που έχει δικαιωθεί και έχει το πάνω χέρι στην διαδικασία αυτήν,  αν δεν αλλάξει κάτι ως τη Δευτέρα (12/12), από τον Πανθρακικό θα αφαιρεθούν τρεις βαθμοί αντίστοιχα και για να επιστραφούν θα πρέπει να γίνουν διακανονισμοί εντός πενθημέρου. Ανάλογο και μάλιστα πιο έντονο πρόβλημα έχει η Καλλιθέα, που δεν μπόρεσε να συμφωνήσει με τους Τεγούση, Μασένα και Φράγκο, με το ενδεχόμενο να τις αφαιρεθούν 9 βαθμοί (3 βαθμοί για κάθε παίκτη) να μοιάζει πιθανό.

Ποιες είναι όμως οι συνέπειες εάν και στο πενθήμερο αυτό δεν διακανονιστούν τα οφειλόμενα; Τότε, αφαιρούνται άλλοι τρεις βαθμοί και δίνεται νέα προθεσμία. Εάν η εκάστοτε ΠΑΕ καταβάλλει εμπρόθεσμα την οφειλή της μετά τον δεύτερο ή τον τρίτο αγώνα, από την ημέρα που τελεσιδίκησε η υπόθεση, τότε επιστρέφονται οι μόνο οι βαθμοί του συγκεκριμένου αγώνα και όχι των υπολοίπων. Εάν μία ΠΑΕ υποπέσει τρεις φορές στην ανωτέρω παράβαση, τότε αποβάλλεται…

Δείτε τι αναφέρει σχετικά το άρθρο 24 παρ.5 του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών…

epoo