Τριήμερο πάρτι με πολλές αθλητικές δραστηριότητες στο Grand Opening του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού

 

Φαλακρό… Grand Opening! Ένα μεγάλο πάρτι ετοιμάζεται το άλλο τριήμερο, μεταξύ 16-18 Δεκεμβρίου 2016, μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα. Τρεις ολόκληρες ημέρες για να καλύψει τον κάθε επισκέπτη του μοναδικού χιονοδρομικού κέντρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Δράμα, με πολλές πολλές εκπλήξεις, μουσικές, χρώματα, δράσεις.

Δημοφιλής προορισμός για τους φίλους των χειμερινών σπορ, το Φαλακρό Δράμας κυριολεκτικά μεταμορφώνεται μόλις πέσουν τα πρώτα χιόνια. Για τους φίλους του βουνού, όμως, αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως το ενδιαφέρον έρχεται και φεύγει με τα χιόνια. Το αντίθετο μάλιστα. Φθινόπωρο, άνοιξη, καλοκαίρι είναι απίθανες εποχές για πεζοπορία και περιπλανήσεις σε χωμάτινους δρόμους.

Το συγκεκριμένο τριήμερο την έναρξη των εκδηλώσεων θα κάνει η κορυφαία ελληνίδα σκιέρ, σημαιοφόρος της χώρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι Παναγιώτα Τσακίρη. Θα υπάρχουν όμως και άλλες πλούσιες αθλητικές δράσεις. Όχι μόνο σε σχέση με πεζοπορία αλλά και με ιππασία, τοξοβολία, ποδηλασία, αναρρίχηση και πολλά πολλά άλλα.

Για τους τυχερούς που εφορμούν από τη Βόρεια Ελλάδα, είτε μιλάμε για τον Έβρο, την Ροδόπη και την Ξάνθη είτε από την άλλη πλευρά, ακόμα και από τη Θεσσαλονίκη, ο θαυμάσιος ορεινός κόσμος του Φαλακρού όρους φαντάζει ιδανικός προορισμός για το Σαββατοκύριακο.

Το Φαλακρό (ψηλότερη κορυφή «Προφήτης Ηλίας» στα 2.232 μ.) είναι ένα εντυπωσιακό, με πυκνή βλάστηση βουνό – με εξαίρεση τις ψηλότερες κορυφές του που είναι γυμνές.

Η χλωρίδα του μοιάζει περισσότερο με αυτήν της Κεντρικής Ευρώπης και περιλαμβάνει πάνω από χίλια είδη.  Αξιοσημείωτη είναι η πανίδα του που περιλαμβάνει όλα τα μεγάλα θηλαστικά – λύκος, αρκούδα, ζαρκάδι, αγριογούρουνο, άλογο. Ψηλά, στ’ αλπικά λιβάδια, φυτρώνουν δεκάδες πανέμορφα αγριολούλουδα, γι’ αυτό και μια περιοχή έκτασης 105.600 στρεμμάτων έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών «Natura 2000».