Όρισαν νύχτα σε γήπεδο χωρίς προβολείς τον αγώνα Αγροτικού Αστέρα – Ξάνθης για το Κύπελλο

 

Με τον βαρύ τίτλο «Ανίκανοι» κυκλοφορεί την Τετάρτη η αθλητική εφημερίδα Goal. Και μπορεί να εστιάζει στο γεγονός ότι ορίστηκαν δυο ματς σε… λάθος ημερομηνία και το Σπάρτη – Ολυμπιακός να διεξαχθεί βράδυ σε γήπεδο χωρίς προβολείς, όμως αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και στο ματς της Ξάνθης.

Οι ορισμοί των αγώνων της τελευταίας αγωνιστικής που έκανε η Επιτροπή Κυπέλλου, στην οποία επικεφαλής είναι από τις αρχές Νοεμβρίου ο Ζήσης Βρύζας διαδεχόμενος στην θέση αυτήν τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης Μάνο Γαβριηλίδη, κατάφερε να προκαλέσει σε άλλους προκάλεσαν γέλιο και σε άλλους αναστάτωση και διαμαρτυρίες.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τα παιχνίδια που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του θεσμού, το τριήμερο 13-15/12, όρισε τον αγώνα  Σπάρτη – Ολυμπιακός αλλά και τα παιχνίδια Αγροτικός Αστέρας – Ξάνθη και Αιγινιακός – Αστέρας Τρίπολης… νύχτα, αλλά σε γήπεδα χωρίς προβολείς.

Βέβαια, μπορεί στο Κύπελλο Ελλάδας όπως και στο πρωτάθλημα να είναι υποχρεωτικό το γήπεδο να διαθέτει προβολείς βάσει της προκήρυξης, ωστόσο σταθερά γίνονται τα στραβά μάτια. Το ματς Σπάρτης – Ολυμπιακού ορίστηκε για τις 17.15 και τελικά άλλαξε την ώρα και η σέντρα θα γίνει στις 15:00, όπως και στα άλλα δύο παιχνίδια που είχαν πρόβλημα.

Ένα από αυτά είναι και το ματς της Ξάνθης. Προβολείς δεν διαθέτει ούτε το γήπεδο του Ευόσμου “Δημήτρης Κοντικάκης” αλλά ούτε και το Δημοτικό Στάδιο Αιγινίου., αλλά παρ’ όλα αυτά η ΕΠΟ όρισε για τις 13/12 τους αγώνες Αγροτικός Αστέρας – Ξάνθη στις 19.30 και Αιγινιακός – Αστέρας Τρίπολης στις 17.15. Τελικά υποχρεώθηκε στην συνέχεια να αλλάξει την ώρα έναρξης (15:00).

Η ομάδα του Ευόσμου μάλιστα, εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία σημειώνει: «Η ΕΠΟ όρισε σήμερα τον αγώνα της 3ης αγωνιστικής του κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο την Ξάνθη. Συγκεκριμένα ορίστηκε για τις 13/12 στις 19.30 το βράδυ στο “Δ. Κοντικάκης”. Η ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας απέστειλε άμεσα αίτημα για αλλαγή της ώρας διεξαγωγής του αγώνα λόγω της έλλειψης υποδομής για τη διεξαγωγή βραδινών αγώνων στην έδρα μας».

Πέραν αυτού όμως, η Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ όρισε σε… λάθος ημέρα τους αγώνες Πανσερραϊκός – Πανιώνιος και Χανιά – Πλατανιάς, παραβιάζοντας τον ΚΑΠ.  Η Επιτροπή όρισε αρχικά τον αγώνα του Πανιωνίου με τον Πανσερραϊκό την Τρίτη (13/12). Η ομάδα της Νέας Σμύρνης όμως, έχει αγώνα την Κυριακή 11/12, δύο μέρες νωρίτερα, με την Κέρκυρα στο πρωτάθλημα και δεν μεσολαβούν τα δύο πλήρη 24ωρα. Έτσι, το παιχνίδι μετατέθηκε για την Πέμπτη 15/12.

Πρόβλημα υπάρχει και με τον Πλατανιά. Η ομάδα των Χανίων ορίστηκε να παίξει την Πέμπτη 15/12 με τον ΑΟ Χανίων, ενώ έχει πρωτάθλημα δύο ημέρες αργότερα, στις 17/12 με τον Ατρόμητο. Και αυτό το παιχνίδι  θα αλλάξει ημέρα καθώς έχει αλλάξει ο ΚΑΠ και στο άρθρο 22, παράγραφος 3α ζητείται να έχουν μεσολαβήσει ανάμεσα σε δυο παιχνίδια «δύο πλήρεις ημέρες χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι ημέρες του πρώτου και του δεύτερου αγώνα» και όχι απλά 48 ώρες.

Κατόπιν αυτών των εξελίξεων, μέσα στη νύχτα άλλαξε το πρόγραμμα και πλέον οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής, χωρίς να βγει κάποια διευκρινιστική ανακοίνωση, όποιος ψάξει τις μέρες και ώρες διεξαγωγής τους στο site της ΕΠΟ, εμφανίζονται να ορίζονται ως εξής:

ΤΡΙΤΗ (13/12): (15:00) Κισσαμικός – Λεβαδειακός, Αγρ. Αστέρας -Ξάνθη, Αιγινιακός – Αστέρας Τρίπολης, (17:15): Άρης – Βέροια.

ΤΕΤΑΡΤΗ (14/12): (15:00): Καλλιθέα – Παναιτωλικός, Πανθρακικός – Ατρόμητος, (17:15): Αναγέννηση Καρδίτσας – Κέρκυρα, Λαμία – ΑΕΚ, (19:30): Τρίκαλα – ΑΕΛ, Πανελευσινιακός – ΠΑΟΚ.

ΠΕΜΠΤΗ (15/12): (15:00): Καλλονή – ΠΑΣ Γιάννινα, Χανιά – Πλατανιάς, Σπάρτη – Ολυμπιακός, (17:15): Πανσερραϊκός – Πανιώνιος, (19:30): ΟΦΗ – Ηρακλής, Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΊ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ