Συνελήφθησαν δύο νεαροί για τα επεισόδια στο ντέρμπι Ένωση Άνθειας Αριστείνου – ΑΕ Διδυμοτείχου! Η ανακοίνωση της Αστυνομίας…

 

Με επίσημο δελτίο Τύπου από το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επιβεβαιώθηκε η σύλληψη δύο νεαρών οπαδών της Ένωσης Άνθειας Αριστείνου (18 και 19 ετών) για όσα συνέβησαν πριν την έναρξη του ντέρμπι με την ΑΕ Διδυμοτείχου.

Όπως ανέφερε και στο σχετικό ρεπορτάζ το ThrakiSportS, δύο τουλάχιστον οπαδοί εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη του αγώνα, κατευθύνθηκε προς το μέρος όπου ήταν οι φιλοξενούμενοι οπαδοί και προκλήθηκε επεισόδια, μέρος του οποίου ήταν και η αφαίρεση ενός πανό της ΑΕΔ. Στην συνέχεια με το πανό έτρεξαν εντός του αγωνιστικού χώρου, ανάμεσα από τους παίκτες, εναντίον κάποιων σύμφωνα με μαρτυρίες προσπάθησαν να επιτεθούν επίσης.

Ωστόσο η αστυνομική δύναμη που έτσι κι αλλιώς βρισκόταν στο γήπεδο λόγω της κρισιμότητας του αγώνα κατάφερε γρήγορα να τους πιάσει και όπως αποδεικνύεται προχώρησε σε σύλληψη, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί σε βάρος τους δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού και να παραπεμφούν με την αυτόφωρη διαδικασία στον εισαγγελέα. Ως γνωστόν ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση και ολοκληρώθηκε κανονικά, χωρίς το παραμικρό επεισόδια ανάμεσα στους παίκτες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έχει ως εξής:

Συνελήφθησαν χθες (4-12-2016) το μεσημέρι, στο Γήπεδο Άνθειας Αλεξανδρούπολης, στα πλαίσια διεξαγωγής ποδοσφαιρικού αγώνα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 19 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι, συμμετείχαν σε ομάδα ατόμων οι οποίοι, λίγο πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκαν στην κερκίδα που βρίσκονταν οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας, όπου αφαίρεσαν ένα πανό και ενεπλάκησαν σε επεισόδιο με τους παραπάνω οπαδούς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξανδρούπολης.