Ψήφος εμπιστοσύνης από τον Νίκο Καραγεωργίου στον Ουζουνίδη: «Θα πάει καλύτερα ο Παναθηναϊκός με τον Μαρίνο»

 

Την πίστη του ότι ο Παναθηναϊκός θα εμφανίσει άλλη εικόνα, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στην τεχνική του ηγεσία, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Νίκος Καραγεωργίου.

Μιλώντας στον Σπορ FM για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, στο οποίο οι «πράσινοι» επικράτησαν 1-0, ο καβαλιώτης πρώην τεχνικός της Ξάνθης αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στον Μαρίνο Ουζουνίδη και εμφανίστηκε σίγουρος ότι το «τριφύλλι» θα δείξει καλύτερο πρόσωπο με τον Αλεξανδρουπολίτη στον πάγκο συγκριτικά με την περίοδο που ήταν ο Αντρέα Στραματσόνι στο τιμόνι του. Μάλιστα, σχολίασε αρνητικά το έργο του Ιταλού τεχνικού και στάθηκε στον τρόπο που «έχτισε» την (πρώην πλέον) ομάδα του.

Επίσης, μίλησε για την κακή κατάσταση του Μάρκους Μπεργκ, αλλά και για την αναστάτωση που επικράτησε στον «δικέφαλο του Βορρά» λόγω των πρόσφατων δηλώσεων του Βλάνταν Ίβιτς. «Ίσως να τον ώθησε κάτι σε αυτό, ίσως να ήταν μια προσπάθεια για έξοδο», ανέφερε, αλλά και: «Πιστεύω ότι θα πετύχει κάτι μεγάλο ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ».

Αναλυτικά μιλώντας για τις αλλαγές που πρόλαβε να κάνει ο Μαρίνος Ουζουνίδης στον Παναθηναϊκό και την εικόνα του ΠΑΟΚ, είπε: «Πολύ λίγα θα μπορούσε να αλλάξει ένας άνθρωπος σε τόσες λίγες ημέρες. Είδα, ωστόσο, έναν Παναθηναϊκό να παίζει στα σίγουρα, διότι υπήρχε και τρομερή πίεση. Αυτό μπορούσε, αυτό έπαιξε και κέρδισε. Ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε αυτό που παίζει. Επιθετικά, τουλάχιστον, έχει βγάλει επιθέσεις γενικότερα, αλλά σε αυτό το παιχνίδι δεν έκανε τίποτα επιθετικά».

Για την παρουσία του Αντρέα Στραματσόνι και τις επιλογές του, σχολίασε: «Ο Στραματσόνι είχε πριν τα Χριστούγεννα, τέτοια εποχή περίπου. Έκανε 19 προσθήκες μέσα σε δύο μεταγραφικές περιόδους. Αυτό πρέπει να γίνει μάθημα για τη συνέχεια. Έτσι αμφισβήτησε όλους τους παράγοντες που ήταν πριν, είναι σαν να τους είπε ότι δεν ξέρετε και θα σας δείξω. Αν ήμουν παράγοντας σε μια ομάδα και μου το έλεγαν κάτι τέτοιο θα απάνταγα ότι δεν γίνεται αυτό. Είναι σαν να λες στους τεχνικούς διευθυντές και τους προέδρους ότι τα κάνατε όλα λάθος πριν. Όλα αυτά και ενώ τα προηγούμενα χρόνια μπόρεσε και πήρε και ένα Κύπελλο».

Για την κούραση που βγάζει ο Παναθηναϊκός προς το τέλος των ματς και αν παίζει ρόλο ότι είχε υποχρεώσεις στην Ευρώπη το καλοκαίρι, είπε: «Όταν υπάρχουν υποχρεώσεις το καλοκαίρι είναι λογικό να προσαρμόσεις την προετοιμασία σου πάνω σε αυτό. Έτσι έκανε ο Παναθηναϊκός, έτσι έκανε ο ΠΑΟΚ. Μόνο ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να προσαρμόσει το πλάνο του καλοκαίρι πάνω σε αυτό το κομμάτι. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσουν οι παίκτες να βγάζουν προβλήματα, κούραση από τον Οκτώβριο. Υπάρχει τρόπος να το τσεκάρεις αυτό το θέμα μέσω των σύγχρονων εξοπλισμών. Τα συνεχόμενα παιχνίδια πρέπει να τα πάρουν οι παίκτες που μπορούν. Οι προπονητές για αυτό βρίσκονται εκεί και μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση μέσω των μηχανημάτων που υπάρχουν».

Για το πώς πιστεύει ότι θα παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο του, είπε: «Είμαι σίγουρος ότι θα πάει καλύτερα με τον νέο προπονητή. Είναι Έλληνας και έμπειρος, υπάρχει φιλότιμο και έχει νοοτροπία που γνωρίζει τι θέλει. Δεν μπορώ να προδιαγράψω τι θα γίνει στον Παναθηναϊκό, αλλά σίγουρα θα πάει καλύτερα. Πρέπει να στηρίξουμε τους Έλληνες προπονητές. Αν είναι να έρθουν οι ξένοι και να βοηθήσουν, καλώς να έρθουν. Αλλιώς τι να έρθουν. Οι μεγάλες ομάδες αναγεννιούνται μέσα από τις στάχτες τους. Μπορεί να πετύχουν μια-δυο νίκες και να πάρουν τα πάνω τους και να μην τις αναγνωρίζεις. Δεν ξέρω αν θα πάρει το πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα θα δούμε έναν καλύτερο Παναθηναϊκό».

Για την κακή αγωνιστική κατάσταση του Μάρκους Μπεργκ απάντησε: «Πρέπει να γίνει συζήτηση με τον Μπεργκ. Ίσως να είναι οι τραυματισμοί, ίσως κάτι άλλο. Πρέπει να το χειριστούν αυτό. Είναι σαν να παίζει με παίκτη λιγότερο ο Παναθηναϊκός, αλλά πρόκειται για ποιοτική μονάδα και πρέπει να δουν τι θα κάνουν».

Για το αν ήταν σωστή η διαχείριση του Βλάνταν Ίβιτς στο θέμα με τον Τζαβέλλα ανέφερε: «Δεν ήταν σωστή, αν είναι δυνατόν. Κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει κάτι τέτοιο. Πρέπει να βρει τον τρόπο να το ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ και δεν ξέρω πως θα το βρει. Ίσως παρασύρθηκε και να τον ώθησε κάτι εκεί,ή ίσως να ήταν μια προσπάθεια για έξοδο αυτή. Αλλά ο μεγαλομέτοχος φαίνεται ότι δεν σκέφτεται έτσι. Οι παίκτες είναι επαγγελματίες, αλλά και κάποιοι επαναπαύονται και κάθονται πάνω στο συμβόλαιο. Σίγουρα όμως το σκέφτονται αυτό και υπάρχει μέσα τους, υπάρχει μια αμφισβήτηση».

Για τις φήμες ότι είπε ο Τζαβέλλας ότι δεν μπορεί να νικήσει ο ΠΑΟΚ τη Φιορεντίνα σχολίασε: «Δεν μπορώ να το φανταστώ. Και εμείς όταν παίζαμε με καλές ομάδες, λέγαμε μεταξύ μας: “εντάξει ρε, δεν γίνεται να τους κερδίσουμε αυτούς”. Παίξαμε με τη Νάπολι και λέγαμε, να προσέξουμε μη φάμε καμιά πεντάρα. Πρέπει να βρούμε την αυτοπεποίθησή τους».

Για το πρόβλημα του ΠΑΟΚ στην επίθεση και την κακή εικόνα του Αθανασιάδη απάντησε: «Δεν γινόταν να κουβαλήσει όλο το βάρος πάνω του ο Αθανασιάδης και το λέγαμε από το καλοκαίρι, χρειαζόταν και έναν επιθετικό άλλου τύπου ο ΠΑΟΚ. Δεν είναι σε καλή κατάσταση ο Αθανασιάδης και έχει πέσει το βάρος στον Κουλούρη τώρα. Το πρόβλημα είναι το κέντρο του, δεν έχει βάλει σχεδόν κανένα γκολ το κέντρο του. Δείτε για παράδειγμα τι συμβαίνει στον Ολυμπιακό με τον Μιλιβόγεβιτς, όπου έχει βάλει τέσσερα με πέντε γκολ μόνο αυτός και δίνει λύσεις».

Για το αν πιστεύει ότι είναι πιθανόν να ξενερώσει ο Ιβάν Σαββίδης με τέτοιες καταστάσεις ανέφερε: «Δεν πρόκειται να ξενερώσει ο κύριος Σαββίδης και θέλει να κάνει κάτι μεγάλο και κάποια στιγμή πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Πρέπει να βοηθήσουν την ομάδα οι συνεργάτες του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αν δεν εμφανιζόταν αυτός, ο ΠΑΟΚ θα ήταν διαλυμένος τώρα».

Τέλος, για το αν υπάρχει κάποιο νέο για το δικό του ποδοσφαιρικό μέλλον: «Έχει ο Θεός, περιμένουμε τι να κάνουμε. Έχει ο Θεός για όλους».