Super League: Μια Ξάνθη “χάρμα οφθαλμων”! Πρώτη νίκη με τριάρα στα Πηγάδια εναντίον του Αστέρα Τρίπολης

 

Αυτή ήταν Ξάνθη! Την παρθενική της νίκη στα Πηγάδια στο φετινό πρωτάθλημα και τα πρώτα εντός έδρας τερματα πανυγηρισε η Ξάνθη επικρατώντας με 3-1 του Αστέρα Τρίπολης.

Οι Θρακιώτες ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικοί στο πρώτο ημίχρονο, όπου έβαλαν θεμέλια νίκης χάρη σε τέρματα των Βασικαλακάκη (2’), Γιουνές (14’) και Λάζιτς (30’). Πολλά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση αντιμετώπισαν οι Αρκάδες που μείωσαν με τον Ιωαννίδη στο 53’.

Η Ξάνθη αγνοούσε τόσο το εντός έδρας γκολ όσο και τη νίκη στα Πηγάδια για αρκετό καιρό. Για την ακρίβεια οι Θρακιώτες είχαν πανηγυρίσει για τελευταία φορά τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν και είχαν επιβληθεί με 1-0 του Πανθρακικού. Έτσι, μπήκαν… φουριόζοι στο ματς επιδεικνύοντας ευστοχία που παρέπεμπε σε αγώνες μπάσκετ. Συγκεκριμένα, δημιούργησαν τέσσερις τελικές προσπάθειες προς την εστία που υπερασπιζόταν ο Ντοναρούμα.

Μάλιστα, ο Ιταλός τερματοφύλακας μάζεψε τρεις φορές τη μπάλα από τα δίχτυα του! Κι όλα αυτά ίσχυσαν με τους γηπεδούχους να διατηρούν ποσοστό κατοχής της μπάλας που έφτανε μετά κόπου και… βασάνων το 23%!

Το σκορ άνοιξε μόλις στο δεύτερο λεπτό. Ήταν το παρθενικό κόρνερ του αγώνα που εκτελέστηκε από τον Τριάδη και ο Βασιλακάκης άνοιξε το σκορ! Ο έμπειρος μέσος σκόραρε για δεύτερη φορά στη σαιζόν μετά την Λεωφόρο.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Βασιλακάκης κέρδισε μία «μονομαχία» στη μεσαία γραμμή τροφοδοτώντας τον Γιουνές και ο Τυνήσιος αφού ελίχθηκε την κατάλληλη στιγμή επέλεξε το μακρινό σουτ που προσέκρουσε στον Χαμντανί αιφνιδιάζοντας τον Ντοναρούμα για το 2-0 στο 14ο λεπτό! Επιπρόσθετα, ο πρώτος σκόρερ της Ξάνθης έφτασε τα πέντε προσωπικά γκολ στην εν Ελλάδι καριέρα του.

Αρκετά «εύθραυστος» έδειχνε ο Αστέρας στα μετόπισθεν, όπως αποδεικνυόταν σε κάθε περίσταση. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα προέκυψε το 3-0. Χαρακτηριστικά, ο Τζόρτζε Λάζιτς επωφελήθηκε από τις κόντρες και εξαπέλυσε αριστερό σουτ στην ίδια γωνία του Ντοναρούμα. Ο Σέρβος σκόραρε το δεύτερο γκολ στη σαιζόν.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος προσπαθούσε να βελτιώσει το αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσίασε ο Αστέρας στη διάρκεια του α’ ημιχρόνου. Στο μεταξύ, η Ξάνθη αμυνόταν σωστά και αναζητούσε την ευκαιρία στις αντεπιθέσεις.

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις προς την εστία που υπερασπιζόταν ο Ζίβκοβιτς. Εντούτοις, ουδέποτε είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν εύστοχη τελική προσπάθεια. Τα δεδομένα άλλαξαν στο 53ο λεπτό, όταν ο Νίκος Ιωαννίδης δοκίμασε δυνατό δεξί σουτ και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Σέρβου τερματοφύλακα.

Σημειώνεται ότι ο 22χρονος επιθετικός σκόραρε για πρώτη φορά σε ροή αγώνα μιας και τα τρία προηγούμενα γκολ που είχε σημειώσει είχαν επιτευχθεί από εκτελέσεις πέναλτι. Ουσιαστικά, οι γηπεδούχοι είχαν «κλειδώσει» το ματς, ενώ απείλησαν με τέταρτο γκολ σε 2-3 περιπτώσεις χωρίς επιτυχία. Ως αντίπαλος της Ξάνθης για πρώτη φορά στην καριέρα του επέστρεψε ο Μανώλης Μπέρτος που έχει αναδειχθεί ποδοσφαιρικά στους Θρακιώτες.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) με βοηθούς τους Σίπκα (Πέλλας), Μερκενίδη (Μακεδονίας) και τέταρτο τον Στέφανο Κουμπαράκη (Θράκης).

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας (64’ λ.τρ. Χατζητερζόγλου), Λισγάρας, Γουάλας, Βασιλακάκης (86’ Π. Ορφανίδης), Ντε Λούκας, Τριάδης (75’ Νιέτο), Λάζιτς, Λουσέρο, Γιουνές.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκόρ (68’ Κώτσιρας), Μπέρτος, Χαμντανί, Γιαννούλης, Δημούτσος, Τσουκαλάς, Καλτσάς, Φερνάντες (46’ Τσιλιανίδης), Μάσα (63’ Τσάβες), Ιωαννίδης.