Σε όλα τα γήπεδα της Θράκης όλη την εβδομάδα ενός λεπτού σιγή για την Σαπεκοένσε! Η αρχή από τα Πηγάδια…

 

Ως και την ερχόμενη Τετάρτη (7/12), θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλους τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της Ελλάδας, στην μνήμη των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας που ξεκλήρισε τη Σαπεκοένσε.

Την απόφαση αυτή έλαβε η ΕΠΟ. Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης αναφέρει τα εξής:
«Με απόφαση της Π.Δ.Ε./Ε.Π.Ο. θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος που συνέβη στην Κολομβία και μεταξύ των οποίων ήταν τα μέλη του ποδοσφαιρικού συλλόγου Σαπεκοένσε. Η απόφαση αφορά σε όλους τους αγώνες από σήμερα, Τετάρτη 30/11/2016, έως και την προσεχή Τετάρτη 7/12/2016, οπότε ολοκληρώνεται το σύνολο των αγωνιστικών δραστηριοτήτων των εθνικών διοργανώσεων».

Κατόπιν αυτής της απόφασης, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και σε όλα τα γήπεδα της Θράκης, είτε μιλάμε για αγώνες των τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων (σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΠΣ Θράκης) είτε μιλάμε για αγώνες Football League (αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε, πρώτη μάλιστα, χρονικά και η Λίγκα της Β’ Εθνικής και κατά συνέπεια αφορά και τον αγώνα Πανθρακικός – Κισσαμικός), είτε για Super League (πχ στον αγώνα Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης) είτε στα ματς της Γ’ Εθνικής (με Ορφέα Ξάνθης και Δόξα Προσκυνητών να αγωνίζονται επίσης εντός έδρας).

Φυσικά η απόφαση αφορά και αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος και η αρχή έγινε από το ματς της Ξάνθης με την Καλλονή, από όπου και οι φωτογραφίες…