«Το άλμπουμ της ζωής μου»: Ο Βασίλης Στοάκης αποκαλύπτει στο ThrakiSportS τις αγαπημένες του φωτογραφίες

 

Επιμέλεια αφιερώματος: Έλενα Καρατζίδου

Δύο πράγματα θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν τη ζωή του Βασίλη Στοάκη. Ένας κύκλος που από τα χαμηλά και την αμφισβήτηση σε πηγαίνει στα ψηλά και τη καταξίωση και ένα ζεϊμπέκικο σαν εκείνο που χόρεψε στη φιέστα της ΑΕ Κομοτηνής όταν σαν προπονητής της την ανέβασε στη Γ’ Εθνική: αυθόρμητο, αυτοσχεδιαστικό, με τόλμη και μια ολόκληρη φιλοσοφία πάνω του.

Βέρος Θρακιώτης, εκ Διδυμοτείχου ορμώμενος, ήρθε στα 18 στη Κομοτηνή ως φοιτητής στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, από το οποίο αν και αποφοίτησε δε κατάφερε να του κατευνάσει τα δημοσιογραφικά του ένστικτα. Η φωνή του συνδέθηκε με τον Πανθρακικό στα ερτζιανά του Σπορ Fm και οι αναγνώστες της Sportday γνώρισαν περισσότερο από εκείνον το θρακιώτικο αθλητισμό.

Τελικά αυτό που τον κέρδισε ήταν το μπάσκετ και η ΑΕ Κομοτηνής με την οποία ως προπονητής έφτασε πριν ενάμισι χρόνο στην κορυφή του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ κερδίζοντας έτσι  μια θέση στη Γ’ Εθνική αλλά και την επιλογή του από την συντακτική ομάδα και το αναγνωστικό κοινό του ThrakiSportS ως κορυφαίου προπονητή του 2015 στην Θράκη σε όλα τα σπορ. Φέτος από το πόστο του Team Manager της ΑΕ Κομοτηνής κυνηγά ακόμη μια άνοδο και γιατί όχι κάποια στιγμή να δει την ομάδα της καρδιάς του να αγωνίζεται με την ομάδα που ακολουθεί από μικρό παιδί: τον Ολυμπιακό.

Του ζητήσαμε, όπως θα κάνουμε κάθε εβδομάδα από κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού της περιοχής μας, να ξεφυλλίσει τα προσωπικά και οικογενειακά άλμπουμ και να επιλέξει ο ίδιος τις 20 φωτογραφίες που αγαπά περισσότερο, που τον έχουν σημαδέψει περισσότερο, που θεωρεί ότι συνοψίζουν την μέχρι σήμερα (αθλητική και όχι μόνο) πορεία του.

Ο Βασίλης Στοάκης ανταποκρίθηκε με χαρά σε αυτήν την πρόσκληση – πρόκληση, επέλεξε τις 20 αγαπημένες φωτογραφίες του και ξεφυλλίζει μαζί μας το «άλμπουμ της ζωής του», εξηγώντας τι βλέπουμε σε κάθε εικόνα. Γνωρίστε λοιπόν τον Βασίλη Στοάκη μέσα απο τα μάτια του… Βασίλη Στοάκη!