Το Αγρίνιο «εάλω» από την Ξάνθη! Τεράστιο διπλό «χορεύοντας στην βροχή» κόντρα στο Παναιτωλικό

 

Μεγάλη νίκη παρά την έντονη βροχή πέτυχε η Ξάνθη κόντρα στον Παναιτωλικό με 3-2 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League αυξάνοντας τις εκτός έδρας νίκες σε 3 και παίρνοντας βαθμολογική ανάσα φτάνοντας στους 13 βαθμούς.

Οι δύο ομάδες μπήκαν ”αναγνωριστικά” στο παιχνίδι προσπαθώντας να βρουν τα πατήματα τους στο γήπεδο μετά από τόσο καιρό απουσίας από τις επίσημες αναμετρήσεις. Ο Παναιτωλικός προσπαθούσε μόνο επιθετικά αλλά έβρισκε τοίχο στην άμυνα της Ξάνθης, συνεπώς δε μπορούσε να δημιουργήσει και επικίνδυνες φάσεις μπροστά από την εστία του Ζίφκοβιτς. Από την άλλη η Ξάνθη έλεγχε όλο το γήπεδο τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Οι πρώτες προσπάθειες έγιναν από τους γηπεδούχους και στη συνέχεια Βασιλακάκης και Γιουνές ήθελαν να νικήσουν τον πρώην ”Ξανθιώτη” Δημήτρη Κυριακίδη κάτι που δε κατάφεραν.

Το πρώτο γκολ για τους Ξανθιώτες ήρθε απο τον Παναγιώτη Τριάδη στο 19′ ο οποίος με κοντινό πλασέ βρήκε τα δίχτυα του Κυριακίδη και πέτυχε το πρώτο του γκολ στη φετινή σεζόν της Super League. Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του Α’ ημιχρόνου ο Παναιτωλικός επέμενε επιθετικά για την ισοφάριση αλλά μέχρι και το σφύριγμα του διαιτητή δεν απείλησε αρκετά.

Στην επανάληψη το γκολ ήρθε…από τα αποδυτήρια για τη Ξάνθη καθώς στο 48ο λεπτό ο Λάζιτς με πολύ ωραία κεφαλιά ανέβασε το σκορ στο 2-0. Οι Αγρινιώτες άρχισαν τις βιαστικές κινήσεις θέλοντας να μειώσουν, κάτι που κατάφεραν στο 62′ όταν ο διαιτητής υπέδειξε λανθασμένα πέναλντι για τον Παναιτωλικό και τον Καμαβουακα μετά από ανατροπή του Λισγάρα,  κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από το ριπλέι καθώς δε φαίνεται να υπάρχει παράβαση, κάνοντας το 2-1 με τον Ουαρντά.

Η χαρά που πήραν οι Αγρινιώτες δεν κράτησε πολύ, καθώς η χαλαρότητα που είχαν στη συνέχεια τους κόστισε με την άμυνα ν’ ανοίγει, τον Γιουνές να μπαίνει άνετα στη περιοχή και τον Κυριακίδη να τον ανατρέπει και να κερδίζει πέναλντι το οποίο εκτελέστηκε εύστοχα και η Ξάνθη έκανε το 3-1. Όλα φαινόταν πως είχαν τελειώσει αλλά με το πέρασμα του Ρότσα στο παιχνίδι ήρθε και το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους στο 82′ κάνοντας το 3-2.

Στα τελευταία λεπτά ο Παναιτωλικός προσπάθησε να πάρει τον 1 βαθμό και να κάνει το 3-3 με τον Μάκο και τον Ρότσα αλλά η Ξάνθη αποδείχθηκε ”πολύ σκληρή για να πεθάνει”  κρατώντας το 3-2 μέσα στην έντονη βροχή.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Ρόσα, Τσοκάνης, Μάκος, Πάουλο, Φερέιρα, Καμαβουάκα, Ουαρντά, Μαρκόβσκι.

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Λισγάρας, Γουάλας, Ντε Λούκας, Λάζιτς, Βασιλακάκης, Λουσέρο, Τριάδης, Γιουνές.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ