Στο ίδιο έργο θεατές! Δεύτερη νίκη με το ίδιο σκορ σε άδειο γήπεδο για την Ελλάδα επί της Κύπρου

 

Τη δεύτερη φιλική της νίκη σε διάστημα δύο ημερών πέτυχε η Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου των γυναικών Ελλάδα επί της Κύπρου και πάλι με 5-1. Η Κύπρος προηγήθηκε νωρίς στο σκορ, όμως στη συνέχεια η Εθνική μας ομάδα ανέβασε την απόδοση της και έφτασε εύκολα στη νίκη.

Μόλις στο πρώτο λεπτό η Νάτη απείλησε για την Ελλάδα, όμως το σουτ που έκανε από τη μεγάλη περιοχή απέκρουσε σε κόρνερ η Κουτσόφτα. Στο 11′ η Κύπρος άνοιξε το σκορ, όταν από απευθείας εκτέλεση φάουλ από το ύψος του ημικύκλιου και στην ευθεία της εστίας της Ελλάδας από τη Χρυσοστόμου, η μπάλα θα κοντράρει στο τοίχος που άνοιξε, θα αλλάξει πορεία και θα καταλήξει στα δίχτυα της εστίας της Παπακωνσταντίνου.

Από το 20′ και μετά η Ελλάδα ανέβασε την απόδοση της και στο 31 ισοφάρισε με την Κυδωνάκη, όταν από απευθείας εκτέλεση φάουλ από τη Σιδηρά, η Κουτσόφτα θα αποκρούσει ασταθώς, η μπάλα έφτασε στην Κυδωνάκη μέσα στη μικρή περιοχή που σούταρε, έδιωξε μία αμυντικός της Κύπρου πάνω στη γραμμή και η Κυδωνάκη με δεύτερη προσπάθεια θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Η ίδια παίκτρια μάλιστα έδωσε το προβάδισμα στην Εθνική μας τέσσερα λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα στο 35′ μετά από εκτέλεση κόρνερ της Σιδηρά, η Κυδωνάκη έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για την Ελλάδα. Στο 51′ και ύστερα από ωραία προσπάθεια από τα δεξιά, η Κοκοβιάδου γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και εκεί η Παπαδοπούλου μόνη της δεν έχει κανένα πρόβλημα για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 3-1. Η Ελλάδα συνέχισε να πιέζει και στο 71 έγινε το 4-1, όταν η Παντελιάδου με ωραία προσπάθεια μπήκε στη μεγάλη περιοχή και σούταρε, η Κουτσόφτα απέκρουσε, όμως η μπάλα έφτασε και πάλι στην ελληνίδα επιθετικό που με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 85′ το σουτ της Παπαδοπούλου από το σημείο περίπου του πέναλτι βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, όμως στο 89′ έγινε το 5-1. Ύστερα από πολύ ωραία ενέργεια και πάλι από τα δεξιά, η Κοκοβιάδου βρήκε τη Μάρκου, η οποία την έστειλε στα δίχτυα.

ΕΛΛΑΔΑ (Κάβουρας): Παπακωνσταντίνου (77′ Πελετίδου), Κυδωνάκη, Κοκοβιάδου, Σιδηρά (62′ Κακαμπούκη), Χατζηγιαννίδου (77′ Πυθούλα), Δημητρίου (46′ Κοτσάκη), Παπαδοπούλου Α., Μωραΐτου (46′ Παντελιάδου), Μάρκου, Γεωργίου Τατ. (77′ Κοντού), Νάτη (62′ Σπυριδωνίδου).

ΚΥΠΡΟΣ (Βασιλείου): Κουτσόφτα, Ιωάννου (87′ Αντωνίου Ηλ.), Παφίτη, Γιάννου (66′ Ζαμπά), Βιολάρη (87′ Νεάρχου), Μιχαήλ, Χρυσοστόμου (87′ Ξενοφώντος), Παπαδοπούλου Σ., Γεωργίου Ξεν., Γεωργίου Μαρ. (64′ Κλεοβούλου), Νεοφύτου (54′ Ιωνά).