Οι 7 σελίδες της απόφασης της ΔΟΕ για την Δεβετζή με τα 56 σημεία που «αιτιολογούν» την αφαίρεση του ολυμπιακού μεταλλίου

 

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα αφαιρέσει από την Πηγή Δεβετζή το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, καθώς βρέθηκε θετική σε επανέλεγχο δείγματος ποθ έδωσε κατά την διάρκεια της διοργάνωσης του 2008 στην ουσία της στανοζολόλης.

Μάλιστα, η ΔΟΕ κάλεσε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να ακυρώσει τα αποτελέσματά της και να μεριμνήσει ώστε να επιστραφούν το μετάλλιο και το δίπλωμα που απονεμήθηκε στην Αλεξανδρουπολίτισσα αθλήτρια.

Η απόφαση της ΔΟΕ εκτέινεται σε επτά σελίδες και ουσιαστικά συνίσταται σε 56 σημεία. Ελήφθη και καθαρογράφτηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 10 Νοεμβρίου, ωστόσο ανακοινώθηκε μια εβδομάδα μετά, στις 17/11.

Φέρει τις υπογραφές του Ντένις Όσβαλντ ως προέδρου και των άλλων δύο μελών της δικαστικής-πειθαρχικής επιτροπής που ανέλαβε να την ερευνήσει. Η απόφαση είναι ομόφωνη και η τήρησή της υποχρεωτική.

Ανατροπή μπορεί να υπάρξει μόνο με προσφυγή στο Διεθνές Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης CAS, κάτι που είχε φωτογραφήσει πριν δυο μήνες, όταν πρωτοανέκυψε το θέμα, ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Όπως επισήμανε και την Πέμπτη το ThrakiSportS, η ΔΟΕ ανακοίνωσε την απόφασή της για συνολικά 16 αθλητές σε όλα τα αθλήματα. Αναλυτικά η απόφαση της ΔΟΕ (στα αγγλικά) ειδικά για την περίπτωση της Δεβετζή έχει ως εξής:

dev01

dev02

dev03

dev04

dev05

dev06

dev07