Στον… αέρα το Πρωτάθλημα Νέων της Football League! Ανησυχία στην Κ19 του Πανθρακικού…

 

Στον… αέρα παραμένει ακόμα το πρωτάθλημα Νέων της Football League, με τους ιθύνοντες των ακαδημιών της ΠΑΕ, να αρκούνται στη διεξαγωγή φιλικών αναμετρήσεων, προκειμένου να διατηρηθούν σε εγρήγορση οι ποδοσφαιριστές.

Κλίμα αβεβαιότητας, όπως είναι λογικό, επικρατεί στην Κ19 του Πανθρακικού που συνεχίζει να προετοιμάζεται χωρίς ωστόσο να ξέρει όχι απλά πότε θα ξεκινήσει επιτέλους το πρωτάθλημα, αλλά γενικά αν αυτό θα διεξαχθεί.

Ο υποβιβασμός του Πανθρακικού από την Super League είχε ως αποτέλεσμα την κατάργηση ουσιαστικά των τμημάτων Κ20, Κ17 και Κ15 που μετείχαν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα υποδομής του μεγάλου επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Στην Football League διεξάγεται μόνο ένα πρωτάθλημα Κ19, κάτι που σήμανε ουσιαστικά την διάσωση κατά βάση μόνο ενός κράματος των ομάδων Κ17 και Κ15 με προπονητή τον Ζόραν Στοΐνοβιτς.

Στην φωτογραφία βλέπετε την περσινή Κ17, παίκτες της οποίας μετέχουν και στην φετινή Κ19, αφού χωρίς να έχει δώσει ακόμα επίσημους αγώνες, είναι λογικό να μην έχουμε και επίσημες φωτογραφίες.

Βέβαια, η ομάδα Κ19 του Πανθρακικού έχει συγκροτηθεί εδώ και καιρό, κάνει προπονήσεις, έχει δώσει και κάποιους φιλικούς αγώνες αλλά μέχρι εκεί.

Άλλωστε η διοργανώτρια αρχή της Football League έχει να αντιμετωπίσει τόσο σοβαρά άλλα προβλήματα  που ακόμα δεν έχει ορίσει όχι απλά πότε θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του Πρωταθλήματος Νέων αλλά έστω πότε θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση.

Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι προφανές ότι αν πιάσαμε Νοέμβρη για να ξεκινήσουν κάποιες ομάδες της Β’ Εθνικής τους αγώνες τους στο πρωτάθλημα των μεγάλων, οι Νέοι θα κινδυνεύσουν να πιάσουν το… 2017. Και αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο, αφού υπάρχουν και φήμες που λένε ότι είναι σοβαρό και το ενδεχόμενο ματαίωσης…