Πρωτιά σε διεθνές τουρνουά στην Σουηδία για την αθλήτρια του Δημοκριτείου Κομοτηνής Νικολέτα Μπάρμπα

 

Με τον καλύτερο τρόπο εκπροσώπησε την Θράκη και τα ελληνικά χρώματα η αθλήτρια του ΑΣ Δημοκρίτειο Κομοτηνής Νικολέτα Μπάρμπα κατακτώντας την 1η θέση στα 57 κιλά στην ηλικιακή κατηγορία (2005-2004) στο Διεθνές Τουρνουά Πάλης Mälarcupen που διεξήχθη στο Βαστερός της Σουηδίας το περασμένο Σαββατοκύριακο 5-6 Νοεμβρίου.

mparmpa02Τo τουρνουά Mälarcupen είναι απο τα μεγαλύτερα που γίνονται στη Σουηδία και φέτος είχε επετειακό χαρακτήρα κλείνοντας τα 50 χρόνια με τη συμμετοχή 846 αθλητών και αθλητριών όλων των ηλικιών απο 13 χώρες και 112 συλλόγους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Θρακιώτισσα πρωταθλήτρια ήταν η μικρότερη σε ηλικία αθλήτρια των αγώνων, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να κερδίσει.

Η Νικολέτα Μπάρμπα με τη νίκη της απέκτησε και το δικαίωμα να παλέψει και στην μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία (2003-2002). Μάλιστα, ακόμα και εκεί εξέπληξε με την αγωνιστική της απόδοση  κερδίζοντας δυο αθλήτριες και καταντώντας την 7η θέση.

Το ΔΣ του ΑΣ Δημοκρίτειο εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον προπονητή του σωματείου Ηφαιστος Βαθύλλακου Θεσσαλονίκης Άγγελο Χατζηνικολάου για την πρόσκληση και οργάνωση της αποστολής στο εν λόγω τουρνουά καθώς και στην οικογένεια ομογενών του Χρήστου Κεσσίδη για την υποδοχή και πολύτιμη βοήθεια που πρόσφεραν στην διάρκεια της παραμονής της αθλήτριάς του στην Σουηδία.