O «έλεγχος» των… επιδόσεων και των αποδόσεων των Θρακιωτών στην Ευρώπη

 

Μέτριο ήταν το Σαββατοκύριακο για τους Θρακιώτες του εξωτερικού, αφού αρκετοί δεν αγωνίστηκαν και κανένας δεν σκόραρε.

Αναλυτικά, στην συγκεκριμένη ανάρτηση συγκεντρώσαμε τι έκαναν οι Θρακιώτες του εξωτερικού το Σαββατοκύριακο στα διάφορα γήπεδα της Ευρώπης, εκτός των Ελληνικών συνόρων (η στήλη θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα και με νέα ονόματα που τυχόν μας διαφεύγουν):

ΙΤΑΛΙΑ
Βασίλης Τοροσίδης (Μπολόνια): Εκτός αποστολής ήταν ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας στην ηττα 0-1 από την Φιορεντίνα. Ετσι η Μπολονια επεσε δεκατη πέμπτη με 13 βαθμούς, 6 ωστόσο πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

ΡΩΣΙΑ
Γιούρι Λοντιγκιν: Εκτός ενδεκάδας λόγω ροτεισον από τον Λουτσέσκου έμεινε ο πρωην τερματοφύλακας της Ξάνθης στην νικη 1-0 της Τομσκ και βρισκεται στην πρωτη θεση μαζί με την Σπαρτακ Μόσχας με 28 βαθμούς.

ΒΕΛΓΙΟ
Δημήτρης Γούτας (Κόρτραϊκ): Εκτός ενδεκαδας ήταν ο Θασίτης πρώην αμυντικός της Ξάνθης στην εκτός έδρας νικη 1-0 της ομαδας του στο Μουσκρόν

Γιώργος Κριεζής (Νόσσεγκεμ): Σε αγώνα του τοπικού πρωταθλήματος του Βελγίου ο Γιώργος Κριεζής ξεκίνησε ως βασικός αλλα αντικαταστάθηκε λόγω θλάσης στο 60′ στην ήττα της ομαδας του στο τέλος με 1-0 από την πρωτοπόρο Μαζενζελε.

ΚΡΟΑΤΙΑ
Σάββας Γκέντσογλου (Χάιντουκ Σπλιτ): Ο έχοντας ρίζες και από την Αλεξανδρούπολη παίκτης ήταν βασικός (αντικατασταθηκε στο 58′) στην εντός έδρας νίκη της Χαιντουκ επί της Οσιγιεκ με 1-0 και ανεβηκε τριτη 10 ποντους πίσω από την πρωτοπόρο Ριέκα.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Τσαμουρλίδης, Τσορματζίδης, Βιόπουλος, Γωνιάδης,(Ντούισμπουργκ): Νεα νίκη με 3-0 πέτυχε η Ντούισμπουργκ των τεσσάρων Θρακιωτών. Μιχάλης Τσαμουρλίδης και Σταύρος Τσορμπατζίδης ξεκίνησαν πάλι βασικοί, ενω και παλι εκτός αποστολής έμειναν ο Γιάννης Γωνιάδης και ο Πέτρος Βιόπουλος που δύσκολα θα συνεχίσουν στην ομάδα.

Aλέξης Καλαϊτζίδης (Ρουντορφ): Βασικός ο Καλαιτζίδης στην εκτός εδρας νικη της ομαδας του επί της Μπουργκβαρτ.

Κώστας Τσαμούρης (Καιζερσλάουτεν ΙΙ): Σε αγώνα για την τέταρτη κατηγορία Γερμανίας ο Τσαμούρης που ειναι τραυματίας για το επόμενο τρίμηνο ειδε την ομαδα του από την εξέδρα να ητταται 1-3 από την Πιρμασεν και να υποχωρέι στην τελευταια θέση.

ΚΥΠΡΟΣ
Φώτης Παπουλής (Απόλλων Λεμεσού): Ο πρώην επιθετικός του Πανθρακικού και αρχηγός του Απόλλωνα Λεμεσού ξεκινησε βασικος και αντικατασταθηκε στο 72′ και ειδε απο τον παγκο την ομαδα του να σκοραρει στο 90 και να φευγει με το τριποντο από την Δόξα Κατωκοπιάς.

Κώστας Πάγκαλος (ΑΕ Ζακακίου): Ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού αγωνιστηκε βασικός στην εκτός έδρας ισοπαλια εκπληξη της ομαδας του στην Λεμεσο επί της ΑΕΛ με 1-1. Ο Πάγκαλος εχει 7 τερματα στο πρωτάθλημα!

AΓΓΛΙΑ
Σάκης Λαμπερνάκης (Λούτον): Εκτός αποστολής για ένα ακόμη παιχνίδι έμεινε ο Σάκης Λαμπερνάκης στην εκτός έδρας ισοπαλία της Λουτον με 0-0 επί της Νοτς Κάουντι για την τέταρτη κατηγορία (League2) της Αγγλίας.