Τυχερή στην κλήρωση για τα προκριματικά του Μουντοβόλεϊ η Εθνική Ομάδα των επτά Εβριτών

 

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της CEV στο Λουξεμβούργο η κλήρωση των προκριματικών ομίλων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών 2018, με την Εθνική Ομάδα των ανδρών να χαμογελά καθώς στάθηκε πραγματικά τυχερή (για πρώτη φορά μετά από καιρό) και την Εθνική γυναικών να έχει απέναντι της… θηρία!

Αν σκεφτεί κανείς ότι στην προκριματική διαδικασία συμμετέχουν ομάδες όπως οι Γαλλία, Σλοβενία, Ρωσία, Σερβία, Φινλανδία, Βέλγιο, αλλά δεν θα βρούμε καμία εξ αυτών στο δρόμο μας, τότε καταλαβαίνετε τα χαμόγελα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε στο δεύτερο όμιλο όπου επικεφαλής τέθηκε η διοργανώτρια Ολλανδία κι ο αμέσως επόμενος δυνατός αντίπαλος μας είναι η Σλοβακία ενώ στο γκρουπ υπάρχουν Αυστρία, Λευκορωσία και Μολδαβία.

Βέβαια πρέπει να σημειώσουμε ότι η κλήρωση δεν είναι μόνο προϊόν τύχης, αφού ουσιαστικά πρόκειται για ορισμό (με το σύστημα της σερπαντίνας) κι εκεί η Εθνική κέρδισε κάποιες θέσεις με τις καλές παρουσίες της στο European και World League.

Υπενθυμίζεται ότι στην παρούσα Εθνική μετέχουν 4 Εβρίτες παίκτες (Τζούριτς, Ανδρεάδης, Κουμεντάκης, Δαλακούρας, Γκαράς), τιμ μάνατζερ είναι ο Μάριος Γκιούρδας, βοηθός προπονητής ήταν ο Κώστας Δεληκώστας ενώ έχει φημολογηθεί ότι ενδέχεται με την αλλαγή διοίκησης στην ΕΟΠΕ να έχουμε και αλλαγή τεχνικής ηγεσίας με τον Σάκη Μουστακίδη να αναλαμβάνει ομοσπονδιακός προπονητής.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν το διάστημα 23-28 Μαΐου (η πόλη δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή) και την πρόκριση για τα τελικά (θα φιλοξενηθούν σε Ιταλία, Βουλγαρία) παίρνει απευθείας η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας, ενώ η δεύτερη θα έχει και μια δεύτερη ευκαιρία. Οι έξι ομάδες που θα πάρουν τη 2η θέση θα αγωνιστούν σε έναν όμιλο το διάστημα 15-20 Αυγούστου με τον πρώτο του ομίλου να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο.

Η Ολλανδία είναι σίγουρα το φαβορί και η λογική λέει ότι με την Σλοβακία θα παλέψουμε για την 2η θέση, ωστόσο σε καμία περίπτωση οι «οράνιε» δεν είναι η ομάδα που τρομάζει κι αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση τότε ίσως δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο.

Η σύνθεση των έξι ομίλων των ανδρών
Α’ Όμιλος: Γαλλία (διοργανώτρια), Γερμανία, Τουρκία, Ουκρανία, Αζερμπαϊτζάν, Ισλανδία
Β’ Όμιλος: Ολλανδία (διοργανώτρια), Σλοβακία, Ελλάδα, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Μολδαβία
Γ’ Όμιλος: Σλοβενία (διοργανώτρια), Βέλγιο, Πορτογαλία, Λετονία, Ισραήλ, Γεωργία
Δ’ Όμιλος: Εσθονία (διοργανώτρια), Ρωσία, Μαυροβούνιο, Ρομανία, Ουγγαρία, Κόσσοβο
E’ Όμιλος: Κροατία (διοργανώτρια), Σερβία, Λευκορωσία, Δανία, Ελβετία, Νορβηγία
Στ’ Όμιλος: Τσεχία (διοργανώτρια), Φινλανδία, Ισπανία, Σουηδία, Κύπρος, Ιρλανδία