Ξέσπασε «πόλεμος» δηλώσεων με βαριές εκφράσεις ανάμεσα σε Γιάννη Παπαδημητρίου και Παναγιώτη Γκουτσίδη

 

Σε προσωπική κόντρα ανάμεσα στον Γιάννη Παπαδημητρίου και τον Παναγιώτη Γκουτσίδη εξελίχθηκε το τρίτο ημίχρονο της αναμέτρησης της Ξάνθης με τον Πλατανιά και της σπουδαίας νίκης που απέσπασε η θρακιώτικη ομάδα στα Χανιά.

Η αρχή έγινε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, με τις δηλώσεις που έκανε ο Παναγιώτης Γκουτσίδης, συνεργάτης του Παράσχου στον πάγκο του Πλατανιά, στην κάμεσα της Nova. «Η ομάδα της Ξάνθης προσπάθησε να παίξει σχεδόν αντι-ποδόσφαιρο ως συνήθως, σε αντίθεση με εμάς αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο», είπε ο κομοτηναίος τεχνικός, που έχει στο παρελθόν περάσει και από την Ξάνθη.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του αντιπροέδρου της Ξάνθης Γιάννη Παπαδημητρίου. Σε μια κίνηση που προφανώς έγινε με την έγκριση (αν όχι εντολή) του Χρήστου Πανόπουλου, ο αντιπρόεδρος της Ξάνθης έκανε δηλώσεις στο Sport24 όπου προχώρησε σε προσωπική επίθεση σε βάρος του Γκουτσίδη.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Θα ήθελα να πω στον κ. Παράσχο, τον οποίο σέβομαι για όσα έχει κάνει στο ποδόσφαιρο, να μην αφήνει τον βοηθό του, κ. Γκουτσίδη, να μιλά αμέσως μετά το παιχνίδια, γιατί τον εκθέτει με αυτά που λέει». Και στην συνέχεια ο Γιάννης Παπαδημητρίου πρόσθεσε, πάντα μιλώντας στο Sport24: 

Στον κ. Γκουτσίδη θα ήθελα να πω δυο πράγματα. Να μην ξεχνάει ότι για να είναι σε αυτήν την τιμητική θέση του βοηθού προπονητή του κ. Παράσχου, την ευκαιρία του την έχει δώσει η Ξάνθη πριν από πολλά χρόνια. Στη ζωή πρέπει να είσαι ταπεινός. Στην Ξάνθη υπάρχει μια αρχή, να αποδεχόμαστε και την ήττα. Ο κ. Γκουτσίδης φαίνεται ότι ξέχασε να την πάρει όταν έφυγε από την Ξάνθη».

Δεν πέρασαν πέντε ώρες από την δήλωση αυτή και ο Π. Γκουτσίδης έσπευσε να απαντήσει στον Γιάννη Παπαδημητρίου, μέσα από την ίδια ιστοσελίδα. Η απάντησή του,  έχει ως εξής:

«Νιώθω τυχερός που έχω υπάρξει μέλος του ΑΟΞ και υπερήφανος. Έχω κερδίσει πολλά ως αθλητής και ως άνθρωπος και πραγματικά πιστεύω ότι ανήκω σε αυτή την ομάδα, την οποία και αγαπώ.

Όσον αφορά στον κύριο Παπαδημητρίου που μίλησε περί ταπεινότητας δεν μπορώ να καταλάβω… Το να ασκείς κριτική για τον τρόπο παιχνιδιού μιας ομάδας είναι θέμα ταπείνωσης;

Οι ευκαιρίες που δίνει μια ομάδα σε ένα άτομο, συμπορεύονται με ευνοϊκή κριτική προς αυτήν; Αυτά που πήρα φεύγοντας από τη Ξάνθη, είναι το να είμαι αντικειμενικός και δίκαιος και η προσφορά μου στην ομάδα:1984-1992. Συν Μάνταλος, Ντίνας, Μπαξεβανίδης, Χασομέρης».