Τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Ηρακλείου στην Κρήτη ο Παραολυμπιονίκης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

 

Όπως έχει γράψει από την Παρασκευή το ThrakiSportS, o εβρίτης παραολυμπιονίκης Δήμος Μιχαλεντζάκης βρίσκεται στην Κρήτη και ήδη τιμήθηκε το πρωί από τον Δήμο Ηρακλείου και τον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό.

Ο τελευταίος υποδέχθηκε το πρωί την ελληνική αποστολή στη Λότζια και τίμησε τη σπουδαία προσφορά της. Γενικά, με τις τιμές που αρμόζουν στους αθλητές που έκαναν περήφανη την Ελλάδα το Ηράκλειο υποδέχτηκε τους Παραολυμπιονίκες που κατάφεραν να διαπρέψουν κατακτώντας μετάλλια στους αγώνες του Ρίο.

«Μια καινούργια ράμπα ΑμεΑ ή βελτίωση των ήδη υφιστάμενων είναι σαφώς σημαντικότερη για αυτούς τους ανθρώπους από οποιαδήποτε τιμητική εκδήλωση», επισήμανε ο δήμαρχος στην στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Λότζια, υποδεχόμενος τους αθλητές και τις αθλήτριες της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας που διακρίθηκαν  στους πρόσφατους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Οπως αναφέρει το cretalive, ο Δήμαρχος εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη των Παραολυμπιονικών μας στο Ηράκλειο και για την δυνατότητα που δόθηκε στον Δήμο να τους τιμήσει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής  κ. Γιώργος Φουντουλάκης, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποδοχή, συνεχάρη  τον Δήμο για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει  προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες κίνησης των ΑμεΑ εντός του Ηρακλείου και υποσχέθηκε ακόμη περισσότερες διακρίσεις στο μέλλον από την Παραολυμπιακή ομάδα, την πιο δυνατή ομάδα στη χώρα όπως είπε χαρακτηριστικά!

Στην Λότζια βρέθηκαν εκτός από τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη,  Χρυσό Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης, ο Παύλος Μάμαλος, Χρυσός Παραολυμπιονίκης της άρσης βαρών, ο Θανάσης Κωνσταντινίδης, Χρυσός Παραολυμπιονίκης της σφαιροβολίας, και Ασημένιος στην κορίνα, ο Σε Τζον Φερνάντες, Χρυσός Παραολυμπιονίκης της σφαιροβολίας, ο Μανώλης Στεφανουδάκης, Χρυσός Παραολυμπιονίκης στον ακοντισμό, η Άννα Ντέντα, Χάλκινη Παραολυμπιονίκης του boccia στα ζευγάρια F54, οι Αδαμαντία Χαλκιαδάκη και Ηρώ Μηλάκη, Έκτες Παραολυμπιονίκες στην ποδηλασία δρόμου αντοχής, ο Γιώργος Καπελλάκης,  Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης,  ο Κωνσταντίνος Τρουλινός που συμμετείχε στην ποδηλασία,  ο Γιώργος Βαρβεράκης, ομοσπονδιακός προπονητής ποδηλασίας και προπονητής του Μανώλη Στεφανουδάκη και ο Γιώργος Φουντουλάκης,  πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Το βράδυ, στο ξενοδοχείο ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ που φιλοξενεί τους αθλητές με τους συνοδούς του, θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση προς τιμήν των εκπροσώπων του ελληνικού Παραολυμπιακού κινήματος.

paraolympionikes-irakleio