Μπλόκο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στον Εθνικό για παλιά χρέη! Εξασφάλισε άδεια ο ΑΟ Ορεστιάδας

 

Την συμμετοχή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο νέο πρωτάθλημα της Volley League μπλόκαρε (προσωρινά) η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, καθώς έχει να ρυθμίσει χρέη του παρελθόντος. Αντιθέτως, ο ΑΟ Ορεστιάδας που είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα κατά την προαδειοδότηση του καλοκαιριού, εξασφάλισε κανονικά άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.

Πέρα από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζουν ακόμα ο Ηρακλής, η Παναχαϊκή και η Κηφισιά, που παρουσίασαν κενά στους φακέλους τους. Οι τέσσερις αυτές ομάδες καλούνται να τους τακτοποιήσουν εντός δέκα ημερών.

Ο Ηρακλής έχει εκκρεμότητα προς τον Πέτρο Πέτρογλου και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης προς τον Χρήστο Κίτσιο από παλαιότερες συνεργασίες. Επίσης, όπως αναφέρει το VolleyNews, η Παναχαϊκή δεν έχει καταθέσει τις φορολογικές της ενημερότητες όπως ήταν υποχρεωμένη.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι «τα ζητήματα του Ηρακλή και του Εθνικού αναμένεται να τακτοιηθούν γιατί δεν αφορούν σε μεγάλα ποσά ενώ μέχρι αργά το απόγευμα η Παναχαϊκή υποσχέθηκε να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες ώστε το πρωτάθλημα της Volley League να αρχίσει κανονικά».

Ωστόσο η ουσία είναι ότι εκδόθηκε από την ΕΕΑ η απόφαση που χορηγεί άδειες μόνο σε οκτώ ομάδες και δεν χορηγεί σε τέσσερις, ανάμεσά τους και τον Εθνικό.

Με δεδομένο ότι η άδεια είναι απαραίτητη για την συμμετοχή στο πρωτάθλημα, γίνεται αντιληπτό ότι η αναβολή της πρεμιέρας ήταν ένα πιθανό σενάριο ή εναλλακτικά η αναβολή του τηλεοπτικού ντέρμπι Εθνικού – ΠΑΟΚ όπως και της αναμέτρησης του Σαββάτου Ηρακλής – Ορεστιάδα.

Ωστόσο η ΕΣΑΠ φαίνεται ότι βρίσκει το παραθυράκι να γίνουν οι αγώνες ακόμα και χωρίς άδεια, με την προϋπόθεση ότι στο δεκαήμερο που τέθηκε ως προθεσμία θα πρέπει να καλυφθούν τα κενά. Βέβαια πιθανή νίκη πχ του Εθνικού επί του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα θα κινδυνεύει να χαθεί στα χαρτιά.

Η ανακοίνωση της ΕΕΑ:

«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
1. Έλεγχος δικαιολογητικών για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού του άρθρου 77Α παρ.3 του ν.2725/99.
Αναβολή εξέτασης ΠΑΕ για την επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 27.10.16

      Χορηγήθηκε πιστοποιητικό στα κάτωθι ΤΑΠ :
1. ΤΑΠ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
2. ΤΑΠ ΟΣΦΠ
3. ΤΑΠ ΚΥΖΙΚΟΣ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ
4. ΤΑΠ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ
5. ΤΑΠ ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
6. ΤΑΠ ΠΑΟΚ
7. ΤΑΠ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
8. ΤΑΠ ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ

Στα ακόλουθα ΤΑΠ τάσσεται προθεσμία 10 ημερών για τη συμπλήρωση των φακέλων τους:
1. ΤΑΠ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
2. ΤΑΠ ΗΡΑΚΛΗΣ
3. ΤΑΠ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 
4. ΤΑΠ ΚΗΦΙΣΙΑ»

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ:

«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού 48 ώρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος Volley League «Πάμε Στοίχημα» εξέτασε τους φακέλους των 12 ΤΑΑ για την χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής.

Εξασφάλισαν απ΄ευθείας πιστοποιητικό τα ΤΑΑ ΠΑΟΚ, Φοίνικας Σύρου, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκός, Παμβοχαϊκός, Ορεστιάδα, Ηρακλής Χαλκίδας και Κύζικος Νέας Περάμου.

Τα ΤΑΑ ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015, ΑΟΠ Κηφισιά και  Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013 πήραν δεκαήμερη προθεσμία για συμπλήρωση των φακέλων τους και θα επανεξεταστούν στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΕΑ. Μέχρι τότε θα αγωνίζονται κανονικά στο πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα» ενώ οι εκπρόσωποι τους δεσμεύτηκαν να τακτοποιήσουν άμεσα τις εκκρεμότητες.

Την ΕΣΑΠ εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δ.Σ.Παντελής Ταρνατόρος και ο νομικός σύμβουλος Χρήστος Ηλιάδης οι οποίοι εκτός των άλλων ενημέρωσαν την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για την πρόοδο που έχει σημειωθεί για την εξυγίανση όλων των ΤΑΑ από παλαιότερες χρήσεις».