Μόλις… ενηλικιώθηκε ο πιο επιτυχημένος θρακιώτης αθλητής της εποχής μας! Είναι μόνο 18 και έχει χρυσό παραολυμπιακό!

 

Τα γενέθλιά του γιόρτασε την Τετάρτη ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης. Ο κορυφαίος αθλητής του 2015 στην Θράκη, σύμφωνα με την καθιερωμένη ψηφοφορία του ThrakiSportS, έγινε 18 ετών. Κοινώς, μόλις… ενηλικιώθηκε.

Σβήνει την τούρτα με τα 18 κεράκια παρέα με συγγενείς και φίλους, έχοντας όμως ήδη γνωρίσει τον τελευταίο ένα χρόνο την μεγαλύτερη επιτυχία που θα μπορούσε να έχει: το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Από μόνο του αυτό το γεγονός καθιστά τον Δήμο Μιχαλεντζάκη απόλυτο φαβορί για να κατακτήσει και τον φετινό τίτλο του κορυφαίου θρακιώτη αθλητή της χρονιάς. Πολλοί λένε και της δεκαετίας, ίσως και όλων των εποχών.

Άλλωστε δεν υπάρχει κανείς άλλος από την Θράκη να μπορεί να επιδείξει χρυσό ολυμπιακό ή παραολυμπιακό μετάλλιο και τόσες πολλές καταρρίψεις πανελληνίων, πανευρωπαϊκών, παγκοσμίων και παραολυμπιακών ρεκόρ!

Ο Δήμος Μιχαλεντζάκης ξεκουράστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα και οι τελετές επιβράβευσης δεν έχουν σταματημό. Ο ίδιος πάντως κρατάει χαμηλούς τόνους και ήδη αρχίζει τον σχεδιασμό για το Τόκυο και τους Παραολυμπιακούς του 20202.

Άλλωστε αυτό είναι πλέον το πρόβλημά του. Με χρυσό στα 18 (παρά… κάτι), στην Ιαπωνία δεν θα μπορεί να υπάρχει άλλος στόχος από την επανάληψη αυτής της επιτυχίας. Πιο ψηλά δεν μπορεί να πάει άλλωστε.

Ο ίδιος πάντως παραμένει προσγειωμένος. Ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις σπουδές του στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, σιγά σιγά θα ξαναμπεί σε ρυθμό χαλαρών στο ξεκίνημα προπονήσεων, θα φτιάξει το καλεντάρι της νέας χρονιάς,

Και θα βάλει δυο στόχους να γιορτάζει σε τέσσερα χρόνια από σήμερα, στα 22α γενέθλια. Πρώτον, ένα ακόμα χρυσό παραολυμπιακό μετάλλιο, ίσως και περισσότερα, γιατί ο ίδιος έχει αποκαλύψει ότι αποτελεί πρότυπό του και μπορεί να γίνει ο Φελπς της παραολυμπιακής κολύμβησης.

Τότε όμως θα μπορεί να κρατά και το πτυχίο του, τον άλλον μεγάλο στόχο που έχει από εδώ και στο εξής. Με την δύναμη της θέλησης που έχει αποδείξει ότι διαθέτει, ο ενήλικας πλέον (άρα και πιο έμπειρος) Δήμος Μιχαλεντζάκης, με δουλειά και προγραμματισμό, θα τα καταφέρει…