Η άγνωστη συμβολή του… Πανθρακικού για τη συμμετοχή των Κομοτηναίων αθλητών σε διεθνείς αγώνες πάλης

 

Είναι δύσκολο να βρεθεί οικονομική στήριξη αυτά τα χρόνια στον αθλητισμό. Ωστόσο, το τμήμα πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο καταφέρνει και συμμετάσχει σε όλες τις σημαντικές διοργανώσεις ανά τον κόσμο, φέρνοντας διακρίσεις στην Κομοτηνή.

Τον περασμένο μήνα ο Αργύρης Γκιργκοριάν βρέθηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων –κορασίδων, το οποίο θα διεξήχθη στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Εκεί επρόκειτο να πάει και η Αθηνά Γιαγτζόγλου, πρωταθλήτρια κόσμου λίγες εβδομάδες πιο πριν στο άθλημα της πάλης στην άμμο, αλλά δεν ταξίδεψε τελικά λόγω τραυματισμού.

Ο Γκριγκοριάν μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο βρέθηκε στην Προύσα της Τουρκίας  όπου διέπρεψε και πάλι, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο. Για να έρθουν αυτές οι επιτυχίες ο προπονητής του Θόδωρος Καρυπίδης χρειάστηκε ο ίδιος να αναζητήσει ιδιώτες επενδυτές που βοηθούν ώστε οι Κομοτηναίοι αθλητές να έχουν αξιοπρεπείς συνθήκες προετοιμασίας.

«Η πολιτεία είναι απούσα», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Χρόνος ο κ. Καρυπίδης και αποκάλυψε ότι το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων καλύπτεται από τους ιδιώτες χορηγούς. Ως το πρώτο όνομα από αυτούς αποκάλυψε μάλιστα ότι είναι ο επιχειρηματίας Τάσος Καραολάνης, δηλαδή ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Πανθρακικός.

Επίσης, οι Βασίλης και Παντελής Πιλικίδης ενίσχυσαν χρηματικά την ομάδα του Δημοκριτείου για την αποστολή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ κοντά στην ομάδα βρίσκεται και ο Μάρκος Γραμμενίδης. Την ίδια στιγμή η ομοσπονδία καλύπτει ελάχιστο κομμάτι των εξόδων, για αυτό και όλοι τονίζουν ότι «η κοινωνία πρέπει να στηρίζει τους αυριανούς πρωταθλητές της, έστω και με συμβολικό τρόπο».