Ασημένιο μετάλλιο ο Αργύρης Γκιγκοριάν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων της Προύσας

 

Με δύο μετάλλια στις αποσκευές της επέστρεψε η ελληνική αποστολή από το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων Παγκορασίδων του 2016 που φιλοξενήθηκε το περασμένο Παρασκευοσαββατοκύριακο (14 έως και 16 Οκτωβρίου) στην Προύσα της Τουρκίας.

Αργυρό μετάλλιο στα 59 κιλά ελευθέρας πάλης κατέκτησε ο Αργύρης Γκριγκοριάν. Ο αθλητής του ΑΣ Δηοκρίτειο Κομοτηνής αγωνίστηκε σε τέσσερις αγώνες και ηττήθηκε μόνο στον τελικό από τον Τούρκο αντίπαλό του, «με κατάφωρη αδικία από την διαιτησία όπου ενώ ο αθλητής μας εκτελούσε λαβές, τα σημεία δίνονταν στον Τούρκο αθλητή», όπως σημειώνει το εξειδικευμένο στο άθλημα της πάλης site palema.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ότι ο Γκριγκοριάν για 400 γρμ δεν αγωνίστηκε στα 53 κιλά που είναι η κατηγορία του καθώς η αποστολή έφτασε, λόγω καθυστέρησης, οριακά στην ζύγιση. Κοινώς, πήρε το ασημένιο μετάλλιο σε κατηγορία όπου ήταν ο πιο ελαφρύς από όλους ενώ οι υπόλοιποι ήταν έξι κιλά βαρύτεροι, διαφορά πολύ μεγάλη, ειδικά σε αυτές τις ηλικίες.

Ο Γιώργος Νικολόπουλος επίσης στα 59 κιλά αλλά της ελληνορωμαϊκής πάλης αναδείχθηκε τρίτος κατακτώντας έτσι το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας, αφού στον μικρό τελικό νίκησε τον Μολδαβό αντίπαλό του. Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των δύο αθλητών ο προπονητής του ΑΣ Δημοκρίτειο Κομοτηνής Θόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος βρέθηκε στην Προύσα ως ομοσπονδιακός μαζί εμ τον Αλέξη Κολιτσόπουλο.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι υπήρξε ουσιαστική στήριξη στην ελληνική ομάδα από Πόντιους φιλάθλους από την Τραπεζούντα οι οποίοι παραβρέθηκαν στους αγώνες.