Γ΄ Εθνική: Χιτσκοκική νίκη του ΓΑΣ Κομοτηνή στην παράταση στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος

 

Σε ένα κακό παιχνίδι, το οποίο όμως κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου, ο ΓΑΣ Κομοτηνή νίκησε με 60-58 στην παράταση τα Νέα Μουδανιά και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο νέο πρωτάθλημα. Κατάμεστο το κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής, με τον κόσμο να βοηθά τον ΓΑΣ να φτάσει στη νίκη.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ νευρικά το παιχνίδι και με πολλά λάθη με το σκορ στο πρώτο πεντάλεπτο να είναι 6-5. Ο ΓΑΣ όμως στα τελευταία λεπτά έτρεξε ένα σερί 11-2 με πολύ καλή άμυνα και λύσεις στην επίθεση και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με 17-7. Οι παίκτες του ΓΑΣ συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στη δεύτερη περίοδο και τρεισήμισι λεπτά πριν το τέλος προηγήθηκαν με 28-13, που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι. Όμως οι φιλοξενούμενοι με ένα σερί 3-9 μείωσαν σε 31-22 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο ο ΓΑΣ συντηρούσε διαφορά 6-8 πόντων στα πρώτα τέσσερα λεπτά με το σκορ στο σημείο αυτό να είναι 37-28. Στο σημείο εκείνο οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα σερί 2-9 και μείωσαν στο καλάθι (39-37), όμως με δικό του σερί 6-0 ο ΓΑΣ έκλεισε το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 45-37. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του ΓΑΣ έκαναν πολλά λάθη στην επίθεση (πέτυχαν μόλις δύο πόντους), όμως κατάφερε με καλή άμυνα να περιορίσει τους παίκτες των Μουδανιών, οι οποίοι πέτυχαν στο ίδιο χρονικό σημείο πέντε πόντους. Από εκείνο το σημείο όμως οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά και ένα λεπτό πριν τη λήξη πέρασαν μπροστά με 51-53. Ο Καραμπέκης ισοφάρισε σε 53-53, οι δύο ομάδες έχασαν από μία επίθεση και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο ο ΓΑΣ μπήκε καλύτερα και προηγήθηκε με 58-53, δύο λεπτά πριν το τέλος της παράτασης. Όμως και πάλι στο σημείο εκείνο οι παίκτες του έκαναν λάθη στην επίθεση και με τους παίκτες των Μουδανιών να βρίσκουν λύσεις τα Μουδανιά μείωσαν δέκα περίπου δευτερόλεπτα πριν το τέλος σε 59-58. Στη συνέχεια έγινε γρήγορο φάουλ στον Σιμάκη, ο οποίος ευστόχησε στην πρώτη βολή, αλλά αστόχησε στη δεύτερη. Οι παίκτες των Μουδανιών πήραν την μπάλα, όμως το σουτ που επιχείρησαν ήταν με πολύ κακές προϋποθέσεις και έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε, βρίσκοντας τον ΓΑΣ να πετυχαίνει μία πολύ μεγάλη νίκη.

Δεκάλεπτα: 17-07, 31-22 (ημίχρονο), 45-37, 53-53 (κ.α.), 60-58 (παράταση)

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Λεμονίδης): Σαββίδης 2, Καραγιώργος, Σκεμπή 5, Αθανασίου , Χατζηδημητρίου 13 (1), Καναράς, Σιμάκης 21, Καλαντζής 9 (1), Καραμπέκης Π. 10, Πίτατζης, Χαλήλ.

Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΑ  (Παναγιωτόπουλος): Παπαδόπουλος 7 (1), Βέτσος 13 (1), Σερέτης 4, Τσιγκελίδης 7(1), Χαριστός Κων. 2, Κουτσούχας, Κοκκίνης, Φιλοξενίδης, Τεζετζίδης 6, Χαριστός Στ. 8, Παντελέρης 11.