O καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής που θα «διδάξει» στους Ολυμπιονίκες του Ρίο ντε Τζανέιρο στην Αρχαία Ολυμπία

 

Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία θα τιμήσει το προσεχές Σαββατοκύριακο (15-16 Οκτωβρίου) όλα τα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας στο Ρίο στις εγκαταστάσεις της Αρχαίας Ολυμπίας. Εκεί έχουν προσκληθεί όλοι οι Ολυμπιονίκες αλλά και όλα τα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας που εκπροσώπησε την χώρα μας στην Βραζιλία τον περασμένο Αύγουστο.

Στις εκδηλώσεις, πέραν των αθλητών που συμμετείχαν στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες της σύγχρονης ιστορίας, έχουν προσκληθεί και όλα τα μέλη της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η έναρξη θα γίνει το Σάββατο με την ομιλία του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και αρχηγού της αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες Ισίδωρου Κούβελου, η οποία θα έχει θέμα «Η σημασία των Ολυμπιακών Αξιών στην εκπαίδευση των νέων σήμερα και ο ρόλος των Ολυμπιονικών στη διαδικασία αυτή».

Θα ακολουθήσει η βράβευση των αθλητών για την άξια εκπροσώπηση της χώρας μας στους Αγώνες του Ρίο, καθώς και ομιλία του καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Δημήτριου Γαργαλιάνου  με γνωστικό αντικείμενο την Οργάνωση και Διοίκηση του Αθλητισμού, η οποία θα έχει ως αντικείμενο την «Διπλή Καριέρα».

Ο καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης θα «διδάξει» στους αθλητές τρόπους για να μην περιοριστούν μόνο στις αθλητικές τους επιδόσεις αλλά για να αξιοποιήσουν την καριέρα τους στον αθλητισμό και σε επαγγελματικό επίπεδο. Το πρόγραμμα της ημέρας θα ολοκληρωθεί η κατάθεση στεφάνου στο μνημείο «Πιέρ Ντε Κουμπερτέν» και η επίσκεψη στο Ιστορικό Αρχείο «Αθήνα 2004».

Την Κυριακή το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Χώρο και στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας με το διήμερο να ολοκληρώνεται με στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Οι απαιτήσεις του σύγχρονου αθλητισμού υψηλού επιπέδου».  Στο διήμερο αναμένεται να βρεθούν οι περισσότεροι από τους Έλληνες Ολυμπιονίκες, αλλά και τα πιο πολλά μέλη της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες…