Η πρώτη μεγάλη συνέντευξη του Κίμωνα Λεχούδη μετά τη «ιστορική» μεταγραφή του από τον ΓΑΣ στην ΑΕ Κομοτηνής

 

Συνέντευξη στον Γιάννη Παπαδόπουλο

–  Η μεταγραφή του το καλοκαίρι προκάλεσε σεισμό στην πόλη της Κομοτηνής, καθώς δεν την περίμενε κανένας. Άλλωστε το επώνυμο του είναι ταυτόσημο της ιστορίας του ΓΑΣ Κομοηνή.Ο Κίμωνας Λεχούδης μίλησε αποκλειστικά στο ThrakiSportS για όσα έγιναν το καλοκαίρι, αλλά και όχι μόνο.

 

Θ.S: Κίμωνα, για σένα έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο για σένα, αυτό του ΓΑΣ και άνοιξε ένα άλλο, αυτό της ΑΕ Κομοτηνής. Πες μας τι έγινε το καλοκαίρι και πως πήρες αυτή την απόφαση, γιατί το επώνυμο Λεχούδης είναι συνδεδεμένο με την ομάδα του ΓΑΣ Κομοτηνή.

Κ.Λ: Δεν συμφωνώ ότι έκλεισε το κεφάλαιο του ΓΑΣ. Είμαστε μία ζωή ΓΑΣ. Με αυτόν μεγαλώσαμε, με αυτόν ζήσαμε. Όλα ήταν τριγύρω από τον ΓΑΣ. Το κεφάλαιο ΑΕ Κομοτηνής άνοιξε και έγινε σε συνεννόηση και των δύο σωματείων, για να έχουμε και να υπάρχει μία καλή κοινή πορεία στο μπασκετικό κομμάτι της πόλης της Κομοτηνής. Όσον αφορά τα όσα έγιναν το καλοκαίρι. Η αλήθεια είναι ότι πήγαμε να κάνουμε κάτι καλό, να ενώσουμε δηλαδή δύο ιστορικούς συλλόγους της πόλης, οι οποίοι θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν και να δημιουργήσουν κάτι καλύτερο στο μπάσκετ της πόλης. Έγιναν όμως κάποια λάθη από όλους μας και το καταλάβαμε δυστυχώς με τον κακό τρόπο. Και δυστυχώς μετράει μόνο το αποτέλεσμα, γιατί πήγαμε να κάνουμε κάτι ενωτικό αλλά δεν μας βγήκε. Θέλω όμως να πιστεύω ότι δεν τελείωσε αυτή η ελπίδα και ότι του χρόνου θα γίνει ακόμα μία προσπάθεια, έχοντας μάθει από τα φετινά μας λάθη, ούτως ώστε του χρόνου να γίνει η ένωση.

Θ.S: Δηλαδή πιστεύεις ότι το θέμα της συνένωσης ΓΑΣ και ΑΕ Κομοτηνής δεν έχει τελειώσει.

Κ.Λ:  Φυσικά και πιστεύω ότι δεν έχει τελειώσει, γιατί όλοι θέλουμε το καλό του μπάσκετ της πόλης. Δεν μπορούν κατά τη γνώμη μου να υπάρχουν δύο σύλλογοι στην ίδια κατηγορία. Υπάρχουν πολλά έξοδα, προσπαθούμε από τους ίδιους πόρους να έχουμε έσοδα, υπάρχουν τα τμήματα παίδων και εφήβων που θα μπορούσαν να χτυπήσουν ένα πρωτάθλημα ή μία πρόκριση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερες και περισσότερες επιτυχίες και να προστατεύσουμε τα παιδιά όταν θα έχουν τέτοια πορεία.

Θ.S: Ο αδερφός σου βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο του ΓΑΣ. Τα πειράγματα δίνουν και παίρνουν αυτή τη στιγμή;

Κ.Λ:  Θα έλεγα ότι είμαστε σαν τον σκύλο με τη γάτα, αλλά Λεχούδης και χωρίς μπάσκετ δεν γίνεται. Ο ΓΑΣ είναι οικογένεια. Θέλαμε κάποιος να μείνει εκεί ώστε να βοηθάει το σωματείο με οποιοδήποτε τρόπο. Άλλο φυσικά το μπασκετικό κομμάτι, άλλο το διοικητικό κομμάτι. Πάντα θα είμαστε στο μπάσκετ κοντά και ιδιαίτερα στον ΓΑΣ.

Θ.S: Και τελικά εκεί που λέγαμε ότι θα υπάρχουν δύο ομάδες στην πόλη της Κομοτηνής, μετά από λίγο καιρό δημιουργήθηκε και το Δημοκρίτειο και υπάρχουν πλέον τέσσερις ομάδες στην πόλη.

Κ.Λ:  Αυτό είναι καλό, γιατί το Δημοκρίτειο είναι μία ομάδα φοιτητική, όπως την έχουν δημιουργήσει στο πανεπιστήμιο με τον Αλέκο τον Καρυπίδη. Δίνει τη δυνατότητα και σε άλλα παιδιά να έχουνε την εξάσκηση τους, το να μάθουν το μπάσκετ. Και έχουν αυτά τα παιδιά πλέον αυτή την επιλογή, την οποία δεν θα είχαν με τις ομάδες της πόλης. Αυτό μας κάνει ακόμα πιο χαρούμενους, γιατί βλέπουμε να ασχολούνται με το μπάσκετ ακόμα πιο πολλά άτομα απ’ ότι υπολογίζαμε.

Θ.S: Έχοντας ξεκινήσει την προετοιμασία με την ΑΕ Κομοτηνής από την αρχή, που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει φέτος η νέα σου ομάδα και τι στόχο θα όριζες εσύ.

Κ.Λ:  Η ομάδα της ΑΕ Κομοτηνής είναι αρκετά νεανική, αν εξαιρέσουμε εμένα και τον Γιώργο τον Κουτσοβασίλη. Τα παιδιά προσπαθούν καθημερινά στην προπόνηση μαζί με τον προπονητή και τον γυμναστή μας. Όσον αφορά τους στόχους. Στην ομάδα λένε όλοι ότι πάμε για το καλύτερο. Εγώ θα πω ότι αυτή η ομάδα είναι κρίμα να μην ανεβεί, γιατί έχει τα προσόντα και τη θέληση για να το πετύχει. Για τους αντιπάλους μας δεν έχω πολύ καλή εικόνα, γιατί η πληροφορίες που έχουμε είναι λιγοστές. Πιστεύω ότι την Κυριακή στην πρεμιέρα θα είμαστε έτοιμοι και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό κόντρα στο Πειραματικό, το οποίο είναι από τα φαβορί για την άνοδο και εν συνεχεία έχουμε τρεις αγώνες στην Κομοτηνή, όπου θα πρέπει να αποδείξουμε ότι η δική μας ομάδα έχει το κάτι καλύτερο από τις υπόλοιπες.

Θ.S: Να περάσουμε και λίγο στην Ασπίδα. Την αντιμετωπίσατε και σε φιλικό παιχνίδι. Τι πιστεύεις ότι μπορεί να πετύχει στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής;

Κ.Λ:  Η Ασπίδα έχει κάνει ένα πάρα πολύ καλό σύλλογο συνολικά και έχει μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Έχει κάνει δύο πολύ καλές προσθήκες, αυτές των Μανδαλάκη και Ασημάκη, οι οποίοι πιστεύω ότι θα βοηθήσουν πολύ την ομάδα της Ξάνθης. Δεν πιστεύω ότι θα επηρεαστούν από τις δύο ήττες, γιατί οι περισσότεροι είναι έμπειροι παίκτες. Πιστεύω ότι θα έχουν καλή πορεία στη Β΄ Εθνική και νομίζω ότι πέρα από τα αποτελέσματα θα παίξουν και καλό μπάσκετ μόλις δέσουν καλύτερα σαν ομάδα.

Θ.S: Θέλουμε να μας πεις και πως βλέπεις και το πρωτάθλημα της Α1.

Κ.Λ:  Πιστεύω ότι έχει κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των ομάδων, λόγω της οικονομικής κρίσης. Παλιά οι ομάδες που είχαν πιο δυνατά πορτοφόλια μπορούσαν να φέρουν παίκτες οι οποίοι κόστιζαν όσο το μπάτζετ μίας ομάδας. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα πρωταγωνιστήσουν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το οικονομικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Είδαμε ότι παραλίγο να γίνει ένα κραχ και να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όμως βρέθηκε τελικά χορηγός, ο οποίος βοήθησε κάποιες ομάδες. Ελπίζω να βρεθεί μία λύση για το πρωτάθλημα, γιατί πρέπει να είναι ανταγωνιστικό. Θέλουμε το μπάσκετ να είναι ακόμα καλύτερο και να βλέπουμε και εμείς και οι νέοι το μέλλον και να βλέπουμε νέους παίκτες και να κάνουμε νέα ινδάλματα.

Θ.S: Κλείνοντας, το Final Four της Ευρωλίγκας γίνεται στην… γειτονιά μας, στην Κωνσταντινούπολη. Αν και είναι ακόμα νωρίς, πιστεύεις ότι θα έχουμε ελληνική συμμετοχή;

Κ.Λ:  Πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες θα παλέψουν για να βρεθούν εκεί και είναι εκ των φαβορί. Σίγουρα έχουμε πολύ καιρό μέχρι το Final Four. Ελπίζω μία από τις δύο όχι μόνο να είναι εκεί, αλλά να κατακτήσει και το τρόπαιο, γιατί είναι θετικό για το ελληνικό μπάσκετ να υπάρχουν επιτυχίες σε αυτό το επίπεδο.