Και παγκόσμιο ρεκόρ στο αεροβόλο πιστόλι η Κορακάκη που πάει να τρελάνει τους πάντες στην Μπολόνια

 

Με.. φόρα από τη νίκη της στα 25 μέτρα, η Άννα Κορακάκη πέτυχε την καλύτερη επίδοση και στον προκριματικό των 10 μέτρων αεροβόλο πιστόλι και πάει για μεγάλα πράγματα στον απογευματινό τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου της Μπολόνια.

Η πρωταθλήτρια από την Δράμα ήταν για ακόμα μια φορά εντυπωσιακή και με 391 πόντους πέρασε στην επόμενη φάση ως πρώτη, ισοφαρίζοντας μάλιστα το παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των τζούνιορ.

Επίσης, όπως σημειώνει στο ρεπορτάζ του το Sportsfeed, ήταν… ταχύτατη. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν εκείνη ολοκλήρωσε και το τέταρτο σετ των δέκα βολών, οι περισσότερες από τις αντιπάλους της ξεκινούσαν το… τρίτο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στις 10.12 ώρα Ελλάδος, μετέφερε όλο το άγχος στις αντιπάλους της και… περίμενε μέχρι τις 10.34 για να ολοκληρώσουν οι άλλες αθλήτριες τις βολές τους. Πάνω από 20 λεπτά δηλαδή!

Συνολικά σε 9 βολές δεν πέτυχε τον απόλυτο στόχο, στο σύνολο των 40 που έριξε. Η Κορακάκη πήρε 98 πόντους στο πρώτο σετ βολών που έριξε, 97 στο δεύτερο, 99 στο τρίτο και 97 στο τέταρτο.

Δεύτερη από τον προκριματικό προκρίθηκε η Ολένα Κόστεβιτς από την Ουκρανία με 390 πόντους (ήταν ανάμεσα σε αυτές που χρειάστηκαν πάνω από 20 λεπτά παραπάνω από την Ελληνίδα για να ρίξουν όλες τις βολές) και τρίτη η Βουλγάρα Αντουανέτα Μπόνεβα με 385.

Ως τέταρτη προκρίθηκε η Ζοράνα Αρούνοβιτς από την Σερβία που σημείωσε 384 πόντους, όσους και η Μεξικάνα Αλεσάντρα Ζαβαλα, ενώ στην έκτη θέση με 381 πόντους ισοβάθμησαν η Οτρυαντ από τη Μογγολία, η Κινέζα Γκούο και η συμπατριώτισσά της Ζανγκ που είχε κατακτήσει το χρυσό στο Ρίο αλλά εδώ κινδύνευσε να μείνει εκτός του απογευματινού τελικού.

Ωστόσο πρέπει να θυμίσουμε ότι πλέον τα πάντα μηδενίζονται και στον τελικό ο αγώνας ξεκινά από την αρχή. Η Κορακάκη δείχνει μεν σε εξαιρετική κατάσταση αλλά κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τις άλλες αθλήτριες, άλλωστε και στα 25 μέτρα την Παρασκευή η Ελληνίδα ήταν πέμπτη το πρωί και πήρε το χρυσό το απόγευμα.

Ο τελικός των 10 μέτρων αεροβόλο πιστόλι των γυναικών έχει προγραμματιστεί για τις 17:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδος και η τελετή απονομής 45 λεπτά αργότερα.