ΑΠΟΝΤΕΣ οι επτά από τους δέκα Θρακιώτες Βουλευτές στην βράβευση των Παραολυμπιονικών

 

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στην Βουλή των Ελλήνων η ειδική συνεδρίαση για να τιμηθούν οι αθλητές και οι αθλήτριες που εκπροσώπησαν την χώρα μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, εκεί όπου η Ελλάδα κατέκτησε 13 μετάλλια.

Υποτίθεται ότι είναι μια εκδήλωση που η Ελλάδα στο πρόσωπο των αντιπροσώπων της, των 300 εθνοπατέρων μας, τιμά τους πρωταθλητές της. Ε, λοιπόν, αυτήν την εκδήλωση την «σνόμπαρε» με την απουσία της η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών. Ζήτημα να βρέθηκαν 30 βουλευτές στην αίθουσα της Ολομέλειας, η οποία γέμισε κυρίως από τους ίδιους τους αθλητές, τους προπονητές και τους συνοδούς τους.

Από την Θράκη ειδικά είχαμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού ανάμεσα στα τιμώμενα πρόσωπα ήταν ο Εβρίτης χρυσός παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Δήμος Μιχαλεντζάκης. Αλλά όχι μόνον αυτός. Υπήρχε και ο επίσης εβρίτης χάλκινος παραολυμπιονίκης της σφαιροβολίας Δημήτρης Ζησίδης. Αλλά και ο Αλεξανδρουπολίτης 5ος παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Δημήτρης Καρυπίδης, που όπως και ο Μιχαλεντζάκης, είναι αθλητές και ενός Κομοτηναίκου σωματείου, του Ηρόδικου. Ήταν και η ξανθιώτισσα στην καταγωγή κολυμβήτρια Μαρία Καλπακίδου. Ήταν οι προπονητές τους.

Ποιοι δεν ήταν; Οι Θρακιώτες βουλευτές. Δέκα άτομα εκλέγουμε ως γεωγραφικό διαμέρισμα στην Βουλή των Ελλήνων. Μόνον τρεις εντόπισε το ThrakiSportS. Ο βουλευτής Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ βρέθηκε στο προεδρείο καθώς τυγχάνει αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, σε συνεδρίαση της οποίας τυπικά φιλοξενήθηκαν οι Παραολυμπιονίκες. Μάλιστα, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος άρχισε να δίνει τα δώρα σε καθέναν, ανέλαβε να διαβάζει τα ονόματα του κάθε βραβευόμενου (και η αλήθεια είναι ότι… «σκότωσε» τα περισσότερα ονόματα, αφού ειδικά στον τονισμό έπεφτε συχνά έξω).

Κανένας άλλος βουλευτής Ροδόπης δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση. Όπως και κανένας βουλευτής Ξάνθης, αν και όπως προαναφέραμε, έστω και για τα μάτια του κόσμου, υπήρχαν και άτομα που είχαν σχέση με τις εκλογικές τους περιφέρειες που βραβευόντουσαν. Όσο για τον νομό Έβρου που εκλέγει τέσσερις βουλευτές και κανονικά θα έπρεπε να είναι άπαντες, δεδομένου ότι μας έδωσε και δύο μετάλλια; Βρέθηκαν μόνον οι μισοί. Από την αρχή της εκδήλωσης ο Γιώργος Καΐσας, ο οποίος στο τέλος είχε θερμή συνομιλία με τον Μιχαλεντζάκη και τον προπονητή του Τάσο Καλλιτσάρη,

Το ίδιο έκανε και η Νατάσσα Γκαρά, η οποία ωστόσο ήρθε μετά την μέση της εκδήλωσης, την ώρα που πραγματοποιούσε την ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και αυτή συνομίλησε με Μιχαλεντζάκη και Καλιτσάρη, ενώ στην συνέχεια πήγε και στην μικρή δεξίωση που παρατέθηκε στους παραολυμπιονίκες για να συνομιλήσει για λίγο και με τον Δημήτρη Καρυπίδη και τον προπονητή του Γιώργο Τυλιγαδά. Χάρη στο ThrakiSportS οι δύο Εβρίτες βουλευτές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και τον Δημήτρη Ζησίδη, όπως και την Μαρία Καλπακίδου.

Οι άλλοι επτά βουλευτές μας προφανώς είχαν καλύτερες δουλειές να κάνουν από το να βρεθούν στην ειδική εκδήλωση της Βουλής των Ελλήνων για τους Παραολυμπιονίκες, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους πέρα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Δεν μπορούσαν για τους δικούς τους λόγους να παρασταθούν στην εκδήλωση, που όφειλαν να βρίσκονται, γιατί είναι αντιπρόσωποι του λαού της Θράκης και η Βουλή τίμησε τους Παραολυμπιονίκες εξ ονόματος όλου του ελληνικού λαού.

Και για να μιλάμε με ονόματα. Απουσίασε ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ρίζος, ο βουλευτής Έβρο της ΝΔ Τάσος Δημοσχάκης, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, ο βουλευτής Ροδόπης του Ποταμιού Ιλχάν Αχμέτ, ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Γιαννακίδης και ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Στογιαννίδης. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθει ο λαός της Θράκης την αιτιολογία – δικαιολογία για αυτήν την απουσία τους…