Επέτειος: 25 χρόνια από τα εγκαίνια των ιδιόκτητων γραφείων όπου ακόμα και σήμερα στεγάζεται η ΕΠΣ Ξάνθης

 

Ήταν 29 Σεπτεμβρίου του 1991, τέτοια μέρα 25 χρόνια πριν, όταν είχε πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή τελετή εγκαινίων για το ποδόσφαιρο της Ξάνθης. Αυτή των γραφείων, στα οποία στεγάζεται έως σήμερα η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Επρόκειτο για μια πρωτοποριακή κίνηση για την εποχή. Ο Νίκος Σαρρής, που μόλις πριν λίγες ημέρες έφυγε από την ζωή, είχε επανεκλεγεί πρόεδρος της ΕΠΣ για την δεύτερη θητεία του το 1990. Εκείνο το ΔΣ με επικεφαλής τον ίδιο είχε προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση, που θεωρήθηκε ξεχωριστή, αφού μέχρι τότε προτιμώνταν η λύση του ενοικίου.

Ωστόσο σε μία πρωτοποριακή για την εποχή κίνηση, αποφασίστηκε να αγορασθούν τα γραφείων όπου στεγάζεται η ΕΠΣ Ξάνθης μέχρι και σήμερα (στην οδό Θερμοπυλών 2, 4ος όροφος). Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από διαπραγματεύσεις και επαγγελματικούς χειρισμούς η αγορά των γραφείων (195τ.μ.) έγινε σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή για την εποχή.

Πρωτεργάτης αυτής της κίνησης ήταν ο Νίκος Σαρρής, που απεβίωσε και κηδεύθηκε στην Ξάνθη την περασμένη εβδομάδα. Ο Νίκος Σαρρής είχε διατελέσει πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Ξάνθης (Α.Ο.Ξ.) την τριετία 1973-1975, υπήρξε ο δεύτερος στα χρονικά πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης το διάστημα 1983-1987, επανεξελέγη το 1990 και υπηρέτησε το τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και από άλλες θέσεις, ως ταμίας, γραμματέας κ.α.

Το γεγονός ότι επί προεδρίας του αγοράστηκαν και έγιναν ιδιόκτητα τα γραφεία όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα η ΕΠΣ Ξάνθης θεωρείται η σημαντικότερη παρακαταθήκη που άφησε στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ξάνθης. Και αυτά τα γραφεία εγκαινιάστηκαν από τον ίδιο μια μέρα σαν και αυτήν, ακριβώς 25 χρόνια πριν. Ήταν 29 Σεπτεμβρίου του 1991…