Ετοιμάζεται πυρετωδώς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα ο Ταμουρίδης

 

Οι καλύτεροι αθλητές της ελληνικής ποδηλασίας δρόμου θα βρεθούν από τις 9 έως τις 16 Οκτωβρίου στη Ντόχα του Κατάρ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ανάμεσά τους και ο Γιάννης Ταμουρίδης, τιμ μάνατζερ του Θράκα Ιππέα.

Τρία χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Γιάννης Ταμουρίδης θα τρέξει ξανά στο σημαντικότερο ετήσιο ποδηλατικό αγώνα για εθνικές ομάδες. Ο 36χρονος συμμετείχε το 2013 στο παγκόσμιο της Φλορεντίας όταν ήταν μέλος της επαγγελματικής Euskaltel-Euskadi, ενώ το 2014 ταξίδεψε στην Πονφεράδα ο τότε πρωταθλητής Ελλάδας Γιώργος Μπούγλας.

Πέρυσι ο Ταμουρίδης προτίμησε να απουσιάσει από το Ρίτσμοντ για να επικεντρωθεί στην προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Στη Ντόχα ο Ταμουρίδης θα αγωνιστεί στην αντοχή.

Σε παγκόσμιο πρωτάθλημα επιστρέφει και η Βαρβάρα Φασόη. Η 25χρονη πήρε μία πρώτη γεύση από τον συγκεκριμένο θεσμό στον αγώνα της Πονφεράδα και σε λίγες ημέρες θα έχει ξανά την ευκαιρία να τρέξει δίπλα στις καλύτερες του κόσμου σε αντοχή και χρονόμετρο.

Στην αντοχή Κ23 θα λάβει μέρος ο Στέλιος Φαραντάκης που πριν από λίγες εβδομάδες πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση από ελληνικής πλευράς στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Την ελληνική αποστολή θα συμπληρώσει ο έφηβος Γιώργος Σταυρακάκης (αντοχή) ο οποίος δε σταματάει να μαζεύει εμπειρίες από ξένες διοργανώσεις.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η Ελλάδα να εκπροσωπηθεί από ακόμα έναν αθλητή. Πρόκειται για τον Πολυχρόνη Τζωρτζάκη αλλά η δική του περίπτωση θα ξεκαθαρίσει την επόμενη εβδομάδα. Την αποστολή θα συνοδεύσει στη Ντόχα ο ομοσπονδιακός προπονητής Μιχάλης Φαραντάκης.