Ο Δήμος Κομοτηνής έθεσε προθεσμία τριών μηνών στην Εγνατία Οδό για την παραχώρηση του γηπέδου της Καρυδιάς

 

Περιθώριο μέχρι το τέλος του χρόνου έδωσε στην «Εγνατία Οδό Α.Ε.» για να παραδώσει αποκατεστημένο το γήπεδο της Καρυδιάς το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, μιας και ο Δήμος θέλει να δημιουργήσει χώρο άσκησης για τα παιδιά της Καρυδιάς.

Το θέμα συζητήθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση, παρουσία τόσο μελών του τοπικού Συμβουλίου της Καρυδιάς όσο και του νέου Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης της Εγνατίας οδού στην Κομοτηνή  Πασχάλη Τσουκαλά, ο οποίος δήλωσε πως η εταιρεία θα προσπαθήσει να παραδώσει το γήπεδο αποκατεστημένο.

Η ιστορία της παραχώρησης άρχισε το 2007, όταν ξεκινούσε το έργο του κάθετου άξονα της Εγνατίας, όποτε και είχε παραχωρηθεί το γήπεδο της Καρυδιάς από τον Δήμο Κομοτηνής στην Εγνατία Οδό, που ήταν ο κύριος του έργου,  προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από τον ανάδοχο, την Ιόνιο, ως εργοτάξιο.

Μέσα στην παραχώρηση υπήρχαν κάποιοι όροι που δεν εκπληρώθηκαν, γιατί δεν υποδείχτηκαν από τον παραχωρητή, όμως έγιναν κάποια άλλα ανταποδοτικά έργα στην περιοχή, μεταξύ των οποίων και η αναστήλωση του μοναστηριού.

Με το βόρειο τμήμα ολοκληρωμένο και το νότιο ακόμη και σήμερα να κατασκευάζεται ο Δήμος Κομοτηνής ζήτησε να του παραδοθεί ο χώρος ώστε να δημιουργηθεί ένα χώρος άθλησης για τα παιδιά της Καρυδιάς.

Ο Πασχάλης Τσουκαλάς, καινούριος διευθυντής στην περιφερειακή υπηρεσία Κομοτηνής, τόνισε πως η εταιρεία είχε σκοπό να παραδώσει το γήπεδο με την οριστικοποίηση της προσωρινής παραλαβής του έργου του κάθετου άξονα της Νυμφαίας, όμως αυτή δεν έγινε, λόγω κάποιων ποιοτικών παρατηρήσεων που υπήρξαν, μία εκ των οποίων ήταν μάλιστα η μη αφαίρεση των κοντέινερ από το εργοτάξιο της Ιονίου, που είναι στο γήπεδο.

Οπως καταγράφει η εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης», ο ίδιος εξέφρασε την πρόθεση της εταιρείας να παραδοθεί το έργο, μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα το οποίο προσδιόρισε στο ένα έτος, τονίζοντας πως ο ανάδοχος έχει πρόβλημα όμως θα προσπαθήσουν με άλλα μέσα να λύσουν το πρόβλημα και να αποκαταστήσουν το χώρο.

Ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης, από την πλευρά του, τόνισε ότι αυτό το διάστημα θα πρέπει να συντομευθεί, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2016, ώστε να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις, με το Δημοτικό Συμβούλιο να συμφωνεί μαζί του.

Η ημερομηνία αυτή κρίνεται ως σημαντική από τη διοίκηση του Δήμου καθώς επιθυμεί να εντάξει το γήπεδο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017, ενώ και οι κάτοικοι θεωρούν ότι πρέπει να επιστραφεί το γήπεδο στην αρχική του κατάσταση και όχι ως… εργοτάξιο.