Μια Εβρίτισσα σην κορυφή του Έβερεστ!

 

Η πρώτη Ελληνίδα που θα κατακτήσει την κορυφή του Έβερεστ είναι Εβρίτισσα και ονομάζεται Κική Τσακαλδήμη.

Η Κική είναι 37 ετών και ζει στη πόλη που γεννήθηκε, την Αλεξανδρούπολη. Εργάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Μέχρι πρόσφατα δεν είχε κανένα υπόβαθρο στην αναρρίχηση ή στην ορειβασία σε ψηλά βουνά, αλλά μέσα της, δημιουργήθηκε και πήρε υπόσταση ένα μεγάλο της όνειρο: η ανάβαση στη κορυφή Έβερεστ.

Φέτος συμμετείχε στην ομάδα, του πρώτου TEDxAlexandroupolis, συντονίζοντας μια ομάδα νέων ανθρώπων με ιδιαίτερες “ανησυχίες” και “δημιουργώντας” μαζί τους έναν κύκλο, δέκα πραγματικά, υπέροχων ομιλητών.

Όπως έχει δηλώσει η ίδια: “Είμαι διατεθειμένη να ρισκάρω τη ζωή και τη σωματική μου ακεραιότητα για να πετύχω κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ πριν. Είμαι πρόθυμη να διακινδυνεύσω τα πάντα για ένα όνειρο που κανείς δεν βλέπει, εκτός από εμένα”. Επίσης τόνισε πως: “Αν μπορώ εγώ να ανεβώ στο Everest τότε ο καθένας μπορεί να πετύχει οτιδήποτε. Και εγώ θα ανεβώ στο Έβερεστ σίγουρα”.

Έχει ήδη ξεκινήσει την εκπαίδευσή της στην αναρρίχηση από τα μέσα του 2015 και έκτοτε έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τη πρώτη βαθμίδα της, καθώς και τη σχολή ορειβασίας χειμερινού βουνού, πρώτου επιπέδου, και θα συνεχίσει με την τεχνική κατάρτιση στην αναρρίχηση πάγου.

Αλλά πριν απ΄ όλα αυτά, είχε ήδη αρχίσει την ορειβασία στα παγωμένα βουνά των Βαλκανίων και πρόσφατα “συστήθηκε” στον Ολυμπο, πατώντας στον Μύτικα, τηνυψηλότερη κορυφή στην Ελλάδα, την εποχή που του αρμόζει… Χειμώνα!

Το καλοκαίρι του 2016 όμως ξεκίνησε ουσιαστικά η βασική της εκπαίδευση και οι διαδρομές σε ψηλά και δύσκολα βουνά σε όλη την υφήλιο, έτσι ώστε να αποκτήσει τεχνικές γνώσεις, εμπειρίες, αλλά και συνεχή βελτίωση της φυσικής της κατάστασης.

Από τον Ιούλιο που μας πέρασε μέχρι και το Δεκέμβριο οι στόχοι της είναι: Ανάβαση στο Κιλιμάντζαρο, στην Αφρική και ανάβαση μιας κορυφής άνω των 6000 m στο Νεπάλ (Island Peak / Mera Peak / Lobuche) στην ευρύτερη περιοχή των Ιμαλαΐων. Χειμερινή ορειβασία στην Ευρώπη.

Τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2017 λίγο πριν ξεκινήσει το μεγάλο εγχείρημά της που είναι η κατάκτηση της κορυφής του Έβερεστ θα βρεθεί στην Αργεντινή στο Mt Aconcagua.

Και τον Απρίλιο μέχρι τον Μάϊο θα βρεθεί Mt Everest (SouthColδιαδρομή Νεπάλ) για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα!

Ανθρώπους με τέτοιες ανησυχίες τους «ζηλεύουμε» λίγο, τους παραδεχόμαστε, ευχόμαστε να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους και να ακολουθήσουν το δρόμο αυτό και άλλοι. Καλή επιτυχία Κική!

Η Κική Τσακαλδήμη δημιούργησε τη σελίδα ‘higher than everest” στο Facebook όπου μπορείτε να γνωρίσετε καλύτερα την ίδια αλλά και να δείτε τους στόχους της κάνοντας κλικ εδώ.

 

Πηγή: e-evros.gr