Η συγκίνηση Ταξιλδάρη για τον Μιχαλεντζάκη και οι αποκαλύψεις του στο ThrakiSportS για το πώς έγινε ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ!

 

«Το πήρε! Απλά κλαίω απο χαρα!!!». Με τα λόγια αυτά σχολίαζε στο ThrakiSportS ο Κομοτηναίος Παραολυμπιονίκης του 2004 Άλεξ Ταξιλδάρης το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε ο Εβρίτης Δήμος Μιχαλεντζάκης στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Λίγο νωρίτερα, πριν την διεξαγωγή του αγώνα, του είχαμε ζητήσει προκαταβολικά να μας αποκαλύψει τα… μυστικά της φωτογραφίας που ο ίδιος είχε αναρτήσει μερικούς μήνες πριν με τον πιτσιρικά τότε Μιχαλεντζάκη και τον ίδιο (θυμηθείτε το σχετικό θέμα του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ). «Θα τα πούμε όλα, αλλά μετά τον αγώνα», είπε ο Άλεξ. Δεν ήθελε να χαλάσει το γούρι. Αλλά κατά βάθος, μέσα του ήταν αισιόδοξος, όπως άλλωστε και εμείς για την έκβαση του αγώνα του Δήμου.

Ο Κομοτηναίος Παραολυμπιονίκης είδε τον τελικό του Μιχαλεντζάκη από το κινητό του στην… Τούμπα. Εκεί παρακολούθησε την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Φιορεντίνα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο είχε αλλού το μυαλό του. Περασμένα μεσάνυχτα πλέον, ταξιδεύοντας για Κομοτηνή, ήρθε η στιγμή να αποκαλύψει λεπτομέρειες για την φωτογραφία που έσπευσε να ξαναποστάρει κάνοντάς την βασική στο προσωπικό του προφίλ μετά τον θρίαμβο του Μιχαλεντζάκη στην Βραζιλία.

«Ο Δήμος ασχολούνταν από μικρός με το κολύμπι στον ΟΦΘΑ. Έπαιρνε μέρος κανονικά σε αγώνες και διακρινόταν με τα παιδιά της ηλικίας του. Διακρινόταν σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο αλλά γινόταν αντιληπτό ότι λόγω του προβλήματος  θα ένιωθε άβολα καθώς μεγάλωνε, με τα άλλα παιδιά. Κάπως έτσι έμαθα για την περίπτωσή του και κατάφερα να τον προσεγγίσω χάρη στον Νάκο Φιλιππίδη, που ήταν στον Δήμο Αλέξανδρούπολης. Ήταν την περίοδο του Πεκίνου…», θυμάται ο Άλεξ Ταξιλδάρης.

«Τελικά πήγαμε, τον βρήκαμε, μιλήσαμε με τους προπονητές του στον ΟΦΘΑ, τον Τάσο Καλλιτσάρη και τον Γιώργο Τυλιγαδά που είναι ο αρχιπροπονητής στoν ΟΦΘΑ και φυσικά την οικογένειά του και συμφωνήσαμε να του βγάλουμε δελτίο και στον Ηρόδικο, τον σύλλογο ΑμεΑ της Κομοτηνής, για να αγωνιστεί και στο πρωτάθλημα ΑμεΑ, κάτι που είχε κάθε δικαίωμα να κάνει αλλά μέχρι τότε δεν είχε καν σκεφθεί. Αυτό ήταν. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2009 και τα σάρωσε όλα!!!», θυμάται ο Άλεξ.

Και προσθέτει: «Αρκεί να αναφέρω ότι αυτό που εικονίζεται στην φωτογραφία είναι πραγματικό, είναι τα μετάλλια που κέρδισε στα αλήθεια ο Δήμος σε εκείνους τους αγώνες. Αν σήμερα είναι 17, τότε ήταν 9-10 ετών και έτσι αγωνιζόταν στην κατηγορία των τζούνιορς αλλά και σε μεγαλύτερη και κέρδιζε και στις μεγαλύτερες μετάλλια, ουσιαστικά έπαιρνε από δύο σε κάθε αγώνισμα, ένα ως τζούνιορ και ένα ως μεγαλύτερος. Έτσι είχαμε βγάλει εκείνη την αναμνηστική φωτογραφία μαζί με τον τότε συνοδό μου, τον Κώστα Κανακίδη, από τους πρώτους ουσιαστικά πανελλήνιους αγώνες ΑμεΑ τουΔήμου Μιχαλεντζάκη. Για αυτό και σχολίασα στην φωτογραφία ότι “κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα”…».

Ο Άλεξ Ταξιλδάρης καταλήγει: «Είμαι πολύ χαρούμενος, συγκινημένος, είναι ένα απερίγραπτο συναίσθημα αυτό που νιώθω. Τον Δήμο ουσιαστικά τον αισθάνομαι ως παιδί μου να το πω, ως τον μικρό μου αδερφό, κάπως έτσι. Είναι ακόμα 17 χρονών, αξίζει απόλυτα αυτήν την διάκριση γιατί έχει προσπαθήσει και κοπιάσει  πολύ για να τα καταφέρει, αλλά είμαι σίγουρος ότι και ο ίδιος δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχει καταφέρει. Ούτε εμείς δηλαδή το έχουμε συνειδητοποιήσει, αλλά θα πρέπει να το κάνουμε γρήγορα γιατί ο Μιχαλεντζάκης θα μας απασχολεί με τις επιτυχίες του για πολλά χρόνια ακόμα».