Photos: Η βράβευση των Ολυμπιονικών Μάντη-Καγιαλή από το ζεύγος Λάσκαρη

 

Αποστολή στην Θεσσαλονίκη: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Τον Τάκη Μάντη και τον (έχοντα και ξανθιώτικη καταγωγή) Παύλο Καγιαλή που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στα 470 της ιστιοπλοΐας στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνς του Ρίο ντε Τζανέιρο τίμησε ο (επίσης με παρουσία στην Ξάνθη) Νίκος Λάσκαρης και η σύζυγός του Τζόρτζια στο περιθώριο της φιλικής αναμέτρησης ανάμεσα στην ομάδα μπάσκετ του Άρη και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Οι κίτρινοι έδειξαν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί και κόντραραν στα ίσια τους πρωταθλητές Ευρώπης, ωστόσο στο τέλος ήταν η ρωσική ομάδα εκείνη που κατέκτησε το ροζ φύλλο αγώνα κερδίζοντας με 77-65. Ωστόσο αυτοί που κέρδισαν τον χειροκρότημα όλων ήταν οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο, που αποτελούν άλλωστε και παιδιά της Θεσσαλονίκης, αφού εκεί έζησαν τα παιδικά τους χρόνια.

Όπως είναι γνωστό, ο μεγαλομέτοχος της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ, Νίκος Λάσκαρης, μέσω του Lascaris Foundation χρηματοδότησε την «Ιφιγένεια», το σκάφος με το οποίο αγωνίστηκαν και τελικά κατέκτησαν το μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα οι δύο Έλληνες Ολυμπιονίκες. Μάλιστα, ο Νίκος Λάσκαρης ήταν και ο «νονός» του σκάφους, που είχε κατασκευαστεί ειδικά για το δίδυμο Μάντη-Καγιαλή στην Γερμανία με τις υψηλότερες τεχνικές προδιαγραφές.

Παράλληλα, η ΚΑΕ Άρης τίμησε και την πρωταθλήτρια ομάδα των «κίτρινων» Άρη στο μπάσκετ με αμαξίδιο, η οποία γνώρισε την αποθέωση από τους 4.500 φιλάθλους που βρέθηκαν στο Παλέ! Δείτε φωτογραφίες από την βράβευση των Μάντη – Καγιαλή από το ζεύγος Λάσκαρη…