ΕΠΣ Έβρου: Αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής του κυπέλλου

 

Την Δευτέρα πραγματοποιείται η κλήρωση για τα πρωταθλήματα και το κύπελλο της ΕΠΣ Έβρου, αυτό ωστόσο που δεν είναι γνωστό στον πολύ κόσμο είναι ότι έχει ήδη ληφθεί η απόφαση για να υπάρξουν μικρές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του τελευταίου.

Ως γνωστόν, από φέτος στο Κύπελλο Ερασιτεχνών δεν θα μετέχουν ομάδες Γ’ Εθνικής, αλλά έτσι και αλλιώς πλέον ο Έβρος δεν έχει καμια ομάδα στα εθνικά πρωταθλήματα και όλες θα λάβουν μέρος στην διοργάνωση.

Παρόλα αυτά, μιας και δεν υπάρχει πίεση να τελειώσει νωρίς το πρωτάθλημα για τα μπαράζ, η διοίκηση της ΕΠΣ Έβρου αποφάσισε να δώσει περισσότερες αγωνιστικές στο κύπελλο (και αν δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες, θα πάει πίσω το πρωτάθλημα για να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές της άνοιξης αυτή η διοργάνωση).

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε οι δύο ημιτελικοί αλλά και οι τέσσερις προημιτελικοί να διεξάγονται σε διπλές αναμετρήσεις και όχι σε μονούς νοκ άουτ αγώνες, όπως συνέβη πέρυσι και τα προηγούμενα χρόνια. Εκτιμάται ότι με αυτόν τον τρόπο θα τονωθεί ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον των φιλάθλων του νομού.

Η ΕΠΣ Έβρου δεν έχει για πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα εκπρόσωπο σε εθνικό πρωτάθλημα. Όλα τα μεγάλα και ιστορικά σωματεία αγωνίζονται στο τοπικό, κάτι που εκτιμάται ότι θα βγάλει και ενδιαφέροντα ζευγάρια πλησιάζοντας προς τον μεγάλο τελικό.

Πάντως ο βόρειος και ο νότιος όμιλος για τον περιορισμό των μετακινήσεων διατηρούνται, για αυτό και εκτιμάται ότι ο τελικός θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στο Σουφλί για να μοιραστεί η απόσταση ανάμεσα στους δύο αντιπάλους.