Γ’ Εθνική: Δεν όρισε η ΕΠΟ τον αγώνα της Δόξας Δράμας! Χάνει στα χαρτιά στην πρεμιέρα αλλά μετακομίζει στις… Σέρρες για τη συνέχεια

 

Ξεκινά την Κυριακή το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με τον πρώτο όμιλο, όπου μετέχουν ο Ορφέας Ξάνθης και η Δόξα Προσκυνητών, να παίρνει… φωτιά από το ξεκίνημά του εξαιτίας των διοικητικών εξελίξεων στην ΕΠΟ αλλά και στην ΕΠΣ Δράμας, που είχαν σαν αποτέλεσμα την αποβολή της τελευταίας από την ΕΠΟ και κατά συνέπεια των ομάδων της από τα πρωταθλήματα.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ αποφάσισε μεταξύ άλλων «την άμεση αναστολή της ιδιότητας του Μέλους της ΕΠΟ για την ΕΠΣ Δράμας, την απαγόρευση κάθε επίσημης ποδοσφαιρικής δραστηριότητας οποιασδήποτε κατηγορίας, ανεξαρτήτως διοργανώτριας αρχής, στην περιοχή ευθύνης της ΕΠΣ Δράμας».

Αφορμή στάθηκε η διενέργεια εκλογών από διοίκηση Πρωτοδικείου το βράδυ της Δευτέρας, που κέρδισε με σαρωτικό ποσοστό η αντιπολίτευση της ΕΠΟ αλλά το αποτέλεσμά τους δεν αναγνωρίζεται από την Ομοσπονδία, που θεωρεί την διοίκηση Πρωτοδικείου παρέμβαση στο αυτοδιοίκητό της.

Εφόσον δεν αλλάξει η απόφαση και στο Διαιτητικό Δικαστήριο, στο οποίο θα προσφύγει η ΕΠΣ Δράμας, τότε δεν θα μπορέσει να πάρει μέρος στις εκλογές της ΕΠΟ την 1η Οκτωβρίου. Παράλληλα, όμως, προκαλείται πρόβλημα και με τη Δόξα Δράμας, η οποία μετέχει στη Γ’ Εθνική, αλλά και με τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου Αμαζόνες Δράμας. Ωστόσο το γυναικείο πρωτάθλημα αργεί ακόμα, σε αντίθεση με αυτό της Γ’ Εθνικής που ξεκινά την Κυριακή με την Δόξα Δράμας να είχε προγραμματιστεί να αντιμετωπίσει τον Καμπανιακό.

Ωστόσο η ΕΠΟ δεν όρισε τον συγκεκριμένο αγώνα και όπως διευκρίνισε από τις Σέρρες ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, η Δόξα Δράμας θα χάσει αυτό το παιχνίδι με 3-0 όπως και τα επόμενα που δεν θα οριστούν εξαιτίας αυτού του προβλήματος, γεγονός που τινάζει στον αέρα την μεγάλη προσπάθεια των Δραμινών που κινήθηκαν εντυπωσιακά στην μεταγραφική περίοδο.

Μάλιστα, ο Γκιρτζίκης συναντήθηκε στις Σέρρες με αντιπροσωπία της Δόξας Δράμας που φιλοδοξεί να μετακομίσει στις Σέρρες και να γίνει μέλος της ΕΠΣ Σερρών. Ο Γκιρτζίκης σχολίασε για το θέμα στην ΕΡΤ Σερρών:

«Ήταν κάτι αναμενόμενο και το ήξερε η ΕΠΣ Δράμας, ο κύριος Χατζησαρόγλου, διότι υπήρχε ένα δεδικασμένο παρόμοιο θέμα με την ΕΠΣ Θεσσαλίας που είχε αποβληθεί. Το ίδιο συνέβη και τώρα. Η ΕΠΣ Δράμας έκανε εκλογές με διορισμένη διοίκηση πρωτοδικείου, κάτι που το ποδόσφαιρο δεν το δέχεται.

Το καταστατικό μας, που είναι αυτό που εφαρμόζεται σε ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ λέει ότι οι εκλογές οι οποίες προέρχονται από διορισμένες διοικήσεις δεν είναι αποδεκτές. Ετσι, πήραμε απόφαση από την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων και η ΕΠΣ Δράμας από χθες δεν είναι μέλος μας.

Δεν μπορούν να αγωνιστούν στα γήπεδα της Δράμας οι ομάδες όλων των κατηγοριών, δεν μπορούν να οριστούν διαιτητές τους σε πανελλήνια πρωταθλήματα και, φυσικά αφού δεν γίνονται παιχνίδια στη Δράμα, δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές, δεν υπάρχει ποδόσφαιρο στη Δράμα.

Μέχρι να αποκατασταθεί η τάξη η ποδοσφαιρική, να ξαναγίνουν εκλογές χωρίς διορισμένη διοίκηση, η οποία θα προέρχεται μέσα από το ίδιο το ποδόσφαιρο, από τις ίδιες τις ομάδες. Δυστυχώς η Δόξα Δράμας δεν προλαβαίνει να αγωνιστεί στο παιχνίδι του Σαββατοκύριακου. Ήρθαν στην Ένωση Σερρών και έκαναν αίτημα να εγγραφούν σαν μέλος, πράγμα που θα γίνει νομότυπα με τις διαδικασίες που προβλέπονται.

Αυτό δεν γίνεται μέσα σε μία στιγμή. Πρέπει να συγκληθεί νομότυπα ένα συμβούλιο, να πάρει τις αποφάσεις, να σταλούν τα έγγραφα στην ομοσπονδία και η ομοσπονδία να αποφασίσει περαιτέρω να μπορεί η Δόξα Δράμας να αγωνίζεται σαν μέλος της ΕΠΣ Σερρών και σε ένα γήπεδο νομιμοποιημένο.

Μου είπαν ότι πήραν παραχωρητήριο από τον Πανσερραϊκό που θέλει να τους εξυπηρετήσει. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν το γήπεδο του Πανσερραϊκού έχει την άδεια να δεχτεί αγώνες, δεν το ξέρω. Αν δεν έχει, τότε πρέπει να ζητήσουν άλλη λύση εντός των ορίων του νομού Σερρών. Εντός των ορίων του νομού Δράμας δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο».

Σε ερώτηση αν η Δόξα Δράμας θα χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά, ο Γ. Γκιρτζίκης είπε: «Ό,τι προβλέπουν οι κανονισμοί. Ιστορική ομάδα, μεγάλη προσπάθεια, αλλά οι άνθρωποι που διοικούν το ποδόσφαιρο στη Δράμα έπρεπε να το σκεφτούν αυτοί πρώτα. Εμείς όσο καλή διάθεση και θέληση να έχουμε, που την έχουμε, γιατί κι εγώ είμαι βορειοελλαδίτης, έχω ιδιαίτερη σχέση με τη Δόξα Δράμας, δεν μπορούμε να παραβούμε καταστατικό και κανονισμούς, δεν γίνεται.

Αυτές οι συνέπειες δεν υπήρξαν σε ομάδες του Βόλου, γιατί αυτό είχε συμβεί κατά τη διάρκεια, που δεν αγωνιζόταν και δεν υπήρχε πρωτάθλημα. Δεν υπήρχε αγωνιστική περίοδος. Δυστυχώς για τη Δόξα Δράμας συνέβη στην έναρξη. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν μπορεί να ξεπεράσει κανονισμούς και ό,τι το καταστατικό μας ορίζει.

Άλλωστε η ΕΠΣ Δράμας έχει υπογράψει συμφωνητικό ότι θα τηρεί τους κανονισμούς ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ και ΕΠΌ. Όπως και τα ίδια τα σωματεία υπογράφουν ένα έγγραφο ότι θα τηρούν τους κανονισμούς, αλλά φαίνεται ότι κανείς δεν το διαβάζει. Να δικαιολογήσουμε γιατί δεν το διάβασαν… Έπρεπε και ήταν υποχρεωμένοι να το γνωρίζουν. Να γνωρίζουν τις συνέπειες μιας τέτοιας ενέργειας. Μα υπήρχε το δεδικασμένο του Βόλου. Έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα».

Για το αν η Δόξα προλάβει το δεύτερο παιχνίδι του πρωταθλήματος, ο Ξανθιώτης πρόεδρος της ΕΠΟ απάντησε: «Θα γίνει αγώνας δρόμου να προλάβει το δεύτερο παιχνίδι».