Οι δηλώσεις του Μάριου Γκιούρδα ενόψει των προκριματικών της Εθνικής στο Ευρωβόλεϊ και τη νέα Volley League

 

Ο τιμ μάνατζερ της Εθνικής βόλεϊ, Μάριος Γκιούρδας, μίλησε στον ραδοφωνικό σταθμό Σπορ Fm και τους Μάνο Ζερβάκη και Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου, για μια σειρά από θέματα που άπτονται της Εθνικής Ομάδας, η οποία δίνει κρίσιμους αγώνες τον Σεπτέμβριο με στόχο την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Αναφορικά με το πώς του φαίνεται ότι έχει περάσει από τους αγωνιστικούς χώρους σε άλλο πόστο του βόλεϊ, σχολίασε: «Είναι εντελώς διαφορετικό. Χρειάζεται να συνεργαστείς με πολύ κόσμο, να κανονίσεις για 20-25 άτομα. Ως αθλητής το μόνο που έχεις να κάνεις είναι η προπόνησή σου. Δεν σκέφτομαι να μπω να παίξω. Μου λείπει πολλές φορές, όταν βλέπω την ομάδα να αγωνίζεται. Μου λείπει ιδιαίτερα η ατμόσφαιρα του γηπέδου, όχι τόσο οι προπονήσεις».

Ειδικά για την παρουσία της Εθνικής στα τρία φιλικά κόντρα στη Λετονία που πραγματοποιήθηκαν στην Ορεστιάδα, σχολίασε: «Σίγουρα με αυτά τα φιλικά δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Έχουν γίνει πολύ νωρίς. Η ομάδα είχε κάνει μόλις δύο προπονήσεις με μπάλα. Είχαμε δουλέψει περισσότερο σε ενδυνάμωση στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Τα φιλικά αυτά ήταν προσαρμογής, να βρεθούν οι παίκτες μεταξύ τους, δεν βγαίνουν συμπεράσματα. Έπρεπε να δοθούν αυτοί οι αγώνες, τους είχαμε κλείσει εδώ και καιρό. Χάλασε ο προγραμματισμός, γιατί χάσαμε μια εβδομάδα προπονήσεων, λόγω κάποιων προβλημάτων. Στο τουρνουά της Σμύρνης θα μπορούμε να δούμε πιο ξεκάθαρα τα πράγματα αγωνιστικά».

Σε ερώτηση για το πρωτάθλημα της Volley League ανέφερε: «Πέρυσι και πρόπερσι είδαμε πολύ ωραία παιχνίδια, κυρίως μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει κάποιες αξιόλογες κινήσεις για να επιστρέψει στους τίτλους. Θεωρώ πως έχει τον πρώτο λόγο, αν δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών, να πρωταγωνιστήσει και να πάρει τίτλους. Είναι ένα πρωτάθλημα, όμως, που μπορούν να γίνουν εκπλήξεις. Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει δύο τίτλους, με ενίσχυση που έκανε τον Δεκέμβριο. Ο Παναθηναϊκός θα έχει πολύ καλή παρουσία, αλλά δεν ξέρω πόσο θα μπορέσει να διεκδικήσει τίτλο. Έχει πολύ καλό σύνολο και σίγουρα θα είναι ανταγωνιστικός».

Αναφορικά με τον όμιλο της Εθνικής στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού ο Μάριος Γκιούρδας σχολίασε: «Έχουμε καλό υλικό. Παίκτες με ικανότητες, που μπορούν να φτάσουν την ομάδα ψηλά. Σε έναν τέτοιο όμιλο, όμως, (σ.σ. με Βέλγιο, Ουκρανία, Μολδαβία) μπορούμε να βγούμε πρώτοι, αλλά μπορούμε και να μην πάμε καν στα μπαράζ. Σίγουρα, όμως, είναι στις δυνατότητές μας. Υπάρχουν βέβαια αρκετά προβλήματα και λόγω των εκλογών της ομοσπονδίας, το κομμάτι της οργάνωσης γίνεται δυσλειτουργικό. Προσπαθούμε με αρκετή θέληση να προσπεράσουμε τα εμπόδια που βρίσκουμε καθημερινά μπροστά μας».

Σε ερώτηση για τους αντιπάλους στο Ευρωπαϊκό, είπε: «Το Βέλγιο είναι σαφώς η πιο δυνατή ομάδα από τις υπόλοιπες. Την Μολδαβία δεν την γνωρίζω, αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να τη φοβόμαστε. Οι Ουκρανοί αντιμετώπισαν κάποια εσωτερικά προβλήματα, δεν ξέρω πώς θα τα αντιμετωπίσουν, αλλά πάντα είναι μια υπολογίσιμη δύναμη στο βόλεϊ».

Τέλος, για την Κοζάνη, που θα φιλοξενήσει το πρώτο τουρνουά των προκριματικών του Ευρωπαϊκού (αντί της Ορεστιάδας που επίσης ήταν υποψήφια) ο Μάριος Γξκιούρδας ανέφερε: «Αυτό που ζήσαμε στην Κοζάνη, στο World League, ήταν φανταστικό. Ήταν όλοι κοντά μας, οι εγκαταστάσεις ήταν εκπληκτικές. Έτσι επιλέξαμε να πάμε και πάλι εκεί, για να τους ανταποδώσουμε αυτό που μας προσέφεραν. Το γήπεδο είναι πολύ όμορφο, λειτούργησε πρώτη φορά σε τέτοια διοργάνωση. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ ήταν έτοιμο να φιλοξενήσει μια μεγάλη διοργάνωση και αυτό δείχνει τη θέληση και την προσπάθειά των ανθρώπων».